Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 17. 02. 2020.
Škola stranih je...
Kino Urania [13....
CineStar Osijek ...
Festival jezika ...
IAESTE: Natječaj...
uto 18. 02. 2020.
Policija za sutr...
Kino Urania [13....
CineStar Osijek ...
Festival jezika ...
IAESTE: Natječaj...
sri 19. 02. 2020.
HNK u Osijeku: M...
Kino Urania [13....
CineStar Osijek ...
Festival jezika ...
IAESTE: Natječaj...
čet 20. 02. 2020.
Filozofski fakul...
Edunova: Besplat...
Caffe bar Magis:...
Festival jezika ...
Poetry caffe Mag...
pet 21. 02. 2020.
GISKO: FILOZOPOL...
Organicos - cent...
Vinska mušica Os...
Festival jezika ...
Campus caffe Osi...
sub 22. 02. 2020.
Osvoji bespla ko...
Organicos - cent...
Valpovo 26. Dječ...
Festival jezika ...
Art club Osijek:...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[FOTO] Šetnja kroz secesiju Osijeka i Subotice


Pridružite se u petak, 29. ožujka 2019., u 11:30 sati secesijskoj šetnji koja će vas vratiti na početak 20. stoljeća kada Osijek i Subotica bilježe veliki industrijski, društveni i kulturni procvat.

Sjecišta tokova željezničkih pruga, brodskih linija, cestovnih pravaca i trgovine Carstva ucrtale su Osijek i Suboticu na kartu austrougarskih gradova. Direktnom linijom iz moćnog Beča i Budimpešte, ovdje su se slijevale najsuvremenije ideje i rješenja arhitekture i urbanizma, trendovi izgradnje velebnih vila s predvrtovima, bogatih secesijskih ukrasa i moćnih kovanih ograda. Zanimljivost izložbe je prikaz dva različita stila secesije, jedan pod utjecajem bečke, a drugi mađarske škole.

Cjelodnevnom izložbom fotografija, predstavit ćemo Vam zlatno doba arhitekture i urbanizma, ali i suvremenu turističku ponudu gradova kroz predložene aranžmane putovanja. Profesionalne fotografije djelo su osječkih fotografa Marina i Domagoja Topića.

Projekt S.O.S. – simboličkog naziva, bavi se promocijom Secesijske turističke rute Osijeka i Subotice. Ukupne vrijednosti 1.066.007,64 EUR sufinanciran je kroz Program INTERREG IPA CBC Croatia – Serbia 2014-2020, provodi se tijekom 24 mjeseca, a za cilj ima razvoj, integraciju, upravljanje i promociju zajedničkog kulturno-turističkog proizvoda temeljenog na secesiji, kroz revitalizaciju kulturne baštine i uspostavu i promociju nove rute kulturne baštine koja povezuje Osijek i Suboticu. Nositelj projekta je Turistička zajednica Grada Osijeka, a partneri su Grad Osijek, Grad Subotica, JU Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije i Turistička organizacija Grada Subotice. Izložbom fotografija želja nam je stvoriti svijest o bogatoj povijesti te onome što nam je ostavila u kulturno i društveno naslijeđe.
 Stranica prilagođena ispisu