Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 20. 03. 2019.
Plesni centar Bo...
Dani Frankofonij...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [14....
Eko dani osječki...
čet 21. 03. 2019.
GISKO: Dramsko –...
Dani Frankofonij...
Tufna: Party Med...
Fakultet agrobio...
Eko dani osječki...
pet 22. 03. 2019.
Vinska mušica: &...
Dani Frankofonij...
Info centar za m...
Francuska alijan...
Eko dani osječki...
sub 23. 03. 2019.
Aeroklub Osijek:...
Dani Frankofonij...
Links Osijek: Ha...
Francuska alijan...
Eko dani osječki...
ned 24. 03. 2019.
Aeroklub Osijek:...
Dani Frankofonij...
Dan ulice Matije...
Francuska alijan...
Eko dani osječki...
pon 25. 03. 2019.
GISKO: Radionice...
Dani Frankofonij...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Članom planinarske udruge u Republici Hrvatskoj može postati svaka zainteresirana fizička osoba. Članom planinarske udruge postaje se dobrovoljnim pristupom i uplatom članarine u planinarskom društvu ili klubu udruženom u HPS. Pravila o članstvu, članskim iskaznicama i markicama uređena su Pravilnikom o članskoj iskaznici i članskim markicama u HPS-u. Članstvo u planinarskoj udruzi dokazuje se članskom iskaznicom HPS- s ovjerenom članskom markicom za tekuću godinu. S prednje strane iskaznice nalaze se znakovi HPS-a i UIAA, prostor za osobnu fotografiju te prostor za ispisivanje imena i prezimena člana, datuma rođenja, adrese stanovanja i godine učlanjenja. Na poleđini iskaznice nalazi se prostor za ispisivanje naziva planinarske udruge, za registracijske brojeve te za uljepljivanje odgovarajuće markice i ovjeravanje pečatom. Članska markica sastoji se od znaka HPS-a i naznake kalendarske godine za koju vrijedi. Nalijepljena članska markica ovjerava se pečatom osnovne planinarske udruge tako da je pola žiga otisnuto preko markice, a pola preko iskaznice. Članske markice postoje za djecu i mladež do završetka redovnog školovanja i zelene su boje. Zatim za umirovljenike crvene boje te ostali članovi tzv. seniori plave boje. Članarina se sastoji od osnovne cijene koja je prihod HPS-a i dodatne cijene koju određuje i za svoju djelatnost koristi osnovna planinarska udruga. Dio članarine koji se uplaćuje HPS-u koristi se za namjenske troškove komisija Saveza za ostvarivanje akcija namijenjenih članstvu.

U Planinarsko društvo „Bršljan-Jankovac „ mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se odredbi Statuta Društva i planinarskog kodeksa – etike. Sve što je potrebno za učlanjenje je popunjena pristupnica, jedna fotografija (3x2,5cm) i uplata članarine. Članarina (zajedno s izradom iskaznice) se uplaćuje jednom godišnje i za tekuću godinu iznosi 70,00 kuna za zaposlene i 35,00 kuna za umirovljenike, djecu, studente i nezaposlene.

Koje su prednosti učlanjenja u HPD „Bršljan-Jankovac“ ?


HPD „Bršljan-Jankovac“ je učlanjen u Hrvatski planinarski savez (HPS). Članovi Društva stječu brojne pogodnosti, prava i popuste od kojih ističemo najvažnije: Članovi HPD „Bršljan-Jankovac“ kao i svi članovi planinarskih udruga udruženih u HPS osigurani su posredstvom HPS-a za slučaj nesreće na planinarskim izletima u Hrvatskoj za slučajeve invaliditeta i smrti, - mogu pri sudjelovanju na izletima u slučaju potrebe besplatno koristiti pomoć Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), dok svi oni koji ne bi bili članovi, a sudjelovali bi na izletima dobrovoljno i na vlastitu odgovornost, takvu bi pomoć morali platiti sami.

U Hrvatskoj i Sloveniji imaju 50% popusta za noćenje u planinarskim domovima, kao i popust u drugim državama koje imaju sporazum sa HPS-om te mogu ostvariti popust na planinarsku literaturu koju mogu naručiti u HPS-u. Imaju također mogućnost pohađati različite tečajeve u organizaciji svog Društva ili u organizaciji HPS-a i komisija pri HPS-u. Ostvaruju popust na kupovinu voznih karata za putovanja od 40% u vagonima 2. razreda za grupu od pet ili više polaznika, a što omogućavaju Hrvatske željeznice. Članskom iskaznicom ostvaruju značajan popust na ulaznice u nacionalne parkove, parkove prirode i sl., te ostvaruju popust na kupovinu u trgovačkih radnjama sa planinarskom odjećom i opremom, uglavnom po 10%, ali ovisno od trgovine do trgovine mogu koristiti planinarsku opremu i literaturu koju Društvo posjeduje. Također članovi mogu sudjelovati u radu škola i tečajeva na kojima se kroz tematska predavanja i izlete stječu osnovna znanja i vještine iz područja planinarstva a koja priređuje Hrvatski planinarski savez, i drugo…

Stoga postanite i Vi dio „Bršljan-Jankovca“ i sudjelujte sigurno na izletima i aktivnim odmorima te uživajte u ljepotama prirode i u dobrom društvu te ostvarite pogodnosti koje takvo učlanjenje pruža!

[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]


 Stranica prilagođena ispisu