Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 17. 10. 2019.
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
HNK u Osijeku [1...
Vaterpolo Klub M...
Jesensko ispiran...
pet 18. 10. 2019.
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
HNK u Osijeku [1...
Vaterpolo Klub M...
Jesensko ispiran...
sub 19. 10. 2019.
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
HNK u Osijeku [1...
"Hodanjem d...
Trg slobode: Pro...
ned 20. 10. 2019.
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
Besplatna dječja...
Mall Osijek: Lis...
pon 21. 10. 2019.
uto 22. 10. 2019.
Edunova: Seminar...
GISKO: Književna...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Vikend vinske radionice by Vinska mušica održat će se 30. i 31. ožujka 2019.

Vikend vinska radionica/tečaj hedonistički je doživljaj okusa i mirisa Slavonije, Baranje i zapadnoga Srijema. I to u srcu vinograda, vinskih podruma, na mjestu gdje se uzgaja vinova loza i pravi vino. U dva dana proći ćemo dva vinogorja i na licu mjesta upoznati se s vinskom regijom istočne Hrvatske, njezinim vinogorjima, teroirom, sortama grožđa i vrstama vina.

Prvi dan vinskog tečaja boravit ćemo u Iloku u Vinariji Papak. Njezin vlasnik Mladen Papak, naš stručni predavač, enolog je s dugogodišnjim stažem u Iločkim podrumima. Već pet godina u vlastitoj vinariji, vinogradar je i vinar koji je zbog svog stručnog znanja pozivan kao ocjenjivač na mnogobrojnim vinskim sajmovima, natjecanjima, festivalima i manifestacijama. Predavač je i na Vinskoj akademiji.

Njegov vinograd nalazi se na poziciji Radoš iznad Iloka na obroncima Fruške gore, uz samu granicu s Vojvodinom. I usred vinograda, podno starog oraha, na mjestu njegove rodne kuće, nalazi se vinski podrum i vinarija s kušaonicom. U miru i tišini, s pogledom na vinograde, oranice i Dunav savladat ćemo prvi susret s vinom, naučiti sve o stilovima i svojstvima vina. Obići vinograd i podrum te primijeniti naučeno kušajući vina u podrumu Vinarije Papak.

Idući dan provest ćemo u baranjskim gatorima, vinskim podrumima ukopanima u zemlju, specifičnima za to područje. I to u najpoznatijem surduku u Zmajevcu, putu usječenom u brdu, u kojemu su najpoznatiji gatori. A mi ćemo posjetiti prvi, nakon Mirne reintegracije, obnovljeni gator i osnovanu Vinariju Josić. Obitelj Josić uz vinariju je otvorila i restoran te priča pravu eno i gastro ponude tradicionalne Baranje. Stroga nam je idealno mjesto za drugi dio našeg tečaja o sljubljivanju hrane i vina, pravilima i trendovima, o kulturi stola. Obići ćemo vinariju i kušati vina u Gatoru.

Baranja i Ilok mjesta su gdje je su zasađeni prvi trsovi graševine i traminca, pa ćemo naravno i tim dvjema autohtonim sortama posvetiti vrijeme i nešto više naučiti o njima…

Za putnike koji planiraju prespavati u Osijeku preporučujemo noćenje u Hotelu Tvrđa – prvom boutique hotelu u Osijeku koji je svoja vrata otvorio u prosincu 2018. Ovaj potpuno novi hotel s 4 zvjezdice nalazi se u starom dijelu grada – popularnoj osječkoj Tvrđi. S obzirom na to da slika govori više od tisuću riječi pogledajte sobe putem virtualne panorame: goo.gl/ELN83d i svakako posjetite saunu na vrhu hotela s pogledom na bazen.

Cijena aranžmana po osobi bez smještaja: 1.290,00 kn

Cijena aranžmana po osobi s uključenim smještajem u hotelu Tvrđa: 1.680,00 kn

Maksimalni broj mjesta: 15
Info: inbox Vinska mušica
Sve prijave idu preko putničke agencije Anima Travel, više na: animatravel.eu/tours/vinske-radionice/?fbclid=IwAR3JF1tp1lK67zDIvsZlB4tMQ28ku-NFQR21puBt9vwaWWGq0r6Ey-7vnPI Stranica prilagođena ispisu