Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 20. 03. 2019.
Plesni centar Bo...
Dani Frankofonij...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [14....
Eko dani osječki...
čet 21. 03. 2019.
GISKO: Dramsko –...
Dani Frankofonij...
Tufna: Party Med...
Fakultet agrobio...
Eko dani osječki...
pet 22. 03. 2019.
Vinska mušica: &...
Dani Frankofonij...
Info centar za m...
Francuska alijan...
Eko dani osječki...
sub 23. 03. 2019.
Aeroklub Osijek:...
Dani Frankofonij...
Links Osijek: Ha...
Francuska alijan...
Eko dani osječki...
ned 24. 03. 2019.
Aeroklub Osijek:...
Dani Frankofonij...
Dan ulice Matije...
Francuska alijan...
Eko dani osječki...
pon 25. 03. 2019.
GISKO: Radionice...
Dani Frankofonij...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[11.03.2019.] U srijedu, 13. ožujka 2019. godine od 9 do 20 sati biti će održan događaj pod nazivom Otvorena vrata 1. Međunarodne radionice umjetničke keramike Osijek u zgradi Kiparstva odsjeka Likovne kulture Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Posjetitelji će moći vidjeti sudionike radionice kako izrađuju svoja umjetnička djela, te pitati sve što ih interesira.

Međunarodna radionica umjetničke keramike u Osijeku zamišljena je kao susret umjetnika i studenata. Ove, prve godine, pozvano je šest umjetnika i pet studenata iz Hrvatske i Srbije. Ovogodišnji sudionici radionice su umjetnici doc. Dejan Duraković, akademski kipar koji je izlagao je na mnogim samostanim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, a od 2009. godine je scenograf manifestacije međunarodnog i nacionalnog značaja „Vinkovačke jeseni”. Doc. dr. art. Ines Matijević Cakić koja je tijekom svoje bogate izložbene djelatnosti primila više nagrada za svoj rad, te joj se radovi nalaze u mnogim značajnim fundusima i zbirkama. Izv.prof.dr.art Goran Kujundžić koji je samostalno i grupno izlagao u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudionik je i Andrej Tomić, akademski slikar, koji je ostvario pet samostalnih izložbi i sudjelovao na više skupnih izložbi u Hrvatskoj, a pri HDLU-u Osijek je tijekom izložbene sezone 2017./2018. bio zadužen za vođenje galerije Kazamat u Osijeku. Izv.prof. Slavko Živanovic izlagao na više samostalnih izložbi u Srbiji i skupnim izložbama u Srbiji i inozemstvu i dobitnik je više nagrada za skulpturu, a radovi mu se nalaze u mnogim kolekcijama muzeja i galerija. Ana Pichler Schmidt magistrirala je keramiku na fakultetu u Engleskoj, te je sudjelovala na grupnim izložbama u Hrvatsloj i inozemstvu i imala tri samostalne izložbe u Osijeku. Studenti koji sudjeluju na radionici su sa preddiplomskog i diplomskog studija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Akademije za umjetnost u Novom Sadu. To su Klara König, Katarina Rasić, Mihaela Podboj, Maja Biondić i Glorija Monjov. Voditeljica radionice je Margareta Lekic, umj.sur., a asistentica voditeljice je Josipa Stojanovic, ass.

Projekt je podržan od Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
[06.03.2019.] Međunarodna radionica umjetničke keramike koja će se održati od 8.-15. ožujka 2019. godine u prostorima kiparskih ateljea Likovnog odsjeka Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku je projekt koji je podržan od Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Radionica započinje 08. ožujka, 2019. u 11h i zamišljena je kao susret umjetnika i studenata. Ove, prve godine, pozvano je šest umjetnika i pet studenata iz Hrvatske i Srbije. Na kraju saziva u galeriji Kazamat bit će organizirana izložba radova nastalih na radionici. Tijekom radionice bit će održano predavanje o suvremenoj umjetničkoj keramici asistentice Josipe Stojanović, a u organizaciji Zavičajnog muzeja Našice demonstrirat će se rad na lončarskom kolu u Podgoraču, rodnom mjestu Hinka Juhna, istaknutog hrvatskog kipara i keramičara. Ovogodišnji sudionici radionice su umjetnici doc. Dejan Durakovic, akademski kipar koji je izlagao je na mnogim samostanim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, a od 2009. godine je scenograf manifestacije međunarodnog i nacionalnog značaja „Vinkovačke jeseni”. Doc. dr. art. Ines Matijević Cakić koja je tijekom svoje bogate izlozbene djelatnosti primila je više nagrada za svoj rad, te joj se radovi se nalaze u mnogim znacajnim fundusima i zbirkama. Izv.prof.dr.art Goran Kujundžić koji je samostalno i grupno izlagao u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudionik je i Andrej Tomić, akademski slikar, koji je ostvario pet samostalnih izložbi i sudjelovao na više skupnih izložbi u Hrvatskoj, a pri HDLU-u Osijek je tijekom izložbene sezone 2017./2018. bio zadužen za vođenje galerije Kazamat u Osijeku. Izv.prof. Slavko Živanovic izlagao na više samostalnih izložbi u Srbiji i skupnim izložbama u Srbiji i inozemstvu i dobitnik je više nagrada za skulpturu, a radovi mu se nalaze u kolekcijama muzeja, galerija kao i u privatnim kolekcijama. (pitajte sudionicu koja je titula) Ana Pichler Schmidt sudjelovala je na grupnim izlozbama u Hrvatsloj i inozemstvu te je imala tri samostalne izložbe u Osijeku.

Studenti koji sudjeluju na radionici su s preddiplomskog i diplomskog studija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Akademije umetnosti u Novom Sadu. To su Klara Konig, Katarina Rasic, Mihaela Podboj, Maja Biondic i Glorija Monjov. Voditeljica radionica je Margareta Lekic, umj.sur., a asistentica voditeljice je Josipa Stojanovic, ass. Stranica prilagođena ispisu