Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 17. 10. 2019.
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
HNK u Osijeku [1...
Vaterpolo Klub M...
Jesensko ispiran...
pet 18. 10. 2019.
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
HNK u Osijeku [1...
Vaterpolo Klub M...
Jesensko ispiran...
sub 19. 10. 2019.
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
HNK u Osijeku [1...
"Hodanjem d...
Trg slobode: Pro...
ned 20. 10. 2019.
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
Besplatna dječja...
Mall Osijek: Lis...
pon 21. 10. 2019.
uto 22. 10. 2019.
Edunova: Seminar...
GISKO: Književna...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku u sklopu programa Cjeloživotnog učenja u mjesecu ožujku 2019. godine početi sa radom program Primijenjeno modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu.

Oblikovanje keramike jedna je od prvih zanata čovječanstva. Keramički su proizvodi sastavni dio čovjekova života tisućama godina. Povijesno, keramika u tradicionalnom smislu znači proizvodnju posuđa, građevnog materijala i drugih proizvoda od gline, dobivenih pečenjem pri visokoj temperaturi.

Još su poznate stare civilizacije ovladale tehnologijom izrade crijepa i opeke, posuđa od pečene gline, ukrasnih vaza, pločica itd. Najveći dio podataka o starim civilizacijama i trgovačkim putevima arheologija crpi upravo iz materijalnih dokaza u obliku različitih keramičkih proizvoda iz tog vremena.

Regija istočne Hrvatske poznata je po svojim arheološkim nalazištima i stalnim postavima u muzejima rasprostranjenim cijelom regijom u većem broju i bogatiji artifaktima, nego bilo koji drugi dio Republike Hrvatske. Iz tog razloga u ovoj regiji postoji i veliki interes za oblikovanje keramike u tradicionalnom i suvremenom kontekstu, a za to je prije svega neophodno usvajanje tehnologije i razvijanje motoričkih i vizualnih sposobnosti, te temeljnih znanja iz tehnike keramike.

Nastava će se održavati srijedom od 18,00 do 21,00 sat, a počinje u srijedu, 20. ožujka 2019. godine u 18,00 sati u prostru Akademije, zgrada kiparstva (kampus), program traje 40 sati.

Nastavu će voditi Miro Benaković, viši preparator za keramiku i kamen i Vjekoslav Filipović, asisten na AUK.

Prijave se primaju do popunjavanja grupe, broj mjesta je ograničen.
Završetkom programa polaznici stječu nova i unaprjeđuju postojeća znanja, vještine i sposobnosti u modeliranju keramike.

Budući da se predlošci rada svake godine mijenjaju, a i sam rad sa polaznicima ima i individualni karakter, polaznici mogu pohađati keramički studio u više akademskih godina.

Dodatna objašnjenja kao i prijavnice mogu se naći na web stranici Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku uaos.unios.hr poveznica Cjeloživotno učenje ili kod Dražene Stanković, Voditeljice Odsjeka za studente poslijediplomskog studija i cjeloživotno učenje, telefon (031) 224 241 u vremenu od 7 do 15 sati, ili na mail drazena.stankovic[at]uaos[dot]hr Stranica prilagođena ispisu