Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 17. 10. 2019.
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
HNK u Osijeku [1...
Vaterpolo Klub M...
Jesensko ispiran...
pet 18. 10. 2019.
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
HNK u Osijeku [1...
Vaterpolo Klub M...
Jesensko ispiran...
sub 19. 10. 2019.
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
HNK u Osijeku [1...
"Hodanjem d...
Trg slobode: Pro...
ned 20. 10. 2019.
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
Besplatna dječja...
Mall Osijek: Lis...
pon 21. 10. 2019.
uto 22. 10. 2019.
Edunova: Seminar...
GISKO: Književna...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u suradnji s Deutsche Telekom Stiftungom i Hrvatskim Telekomom pokreće novi projekt: Junior Engineer Academy (JEA) u hrvatskim srednjim školama. Projekt podržava i International Giving Foundation sa sjedištem u Münchenu.

Ključno obilježje programa je uspostavljanje i održavanje bliskih kontakata s tvrtkama i sveučilištima koji učenicima omogućuju rani uvid u svijet rada inženjera i kvalificiranih stručnjaka u svim područjima tehnologije i znanosti.

Svaka škola u projektu mora prijaviti projektnu ideju koju će realizirati doniranom opremom i koju će prezentirati na Croatian Makers konferenciji.

U projekt će uključiti 15 srednjih škola koje će odabrati prema sljedećim kriterijima:
- opis projektne ideje
- motivacija za sudjelovanje u projektu.

U projektu mogu sudjelovati četvorogodišnje srednje škole tehničkih usmjerenja s područja Republike Hrvatske.

Detaljnije informacije o prijavi i prijavnica su ovdje.

Rok za prijavu je 7. ožujka 2019. do 23:59.

Školama koje budu odabrane za sudjelovanje u projektu osigurat će:
- paket IoT opreme (naprednu Arduino IoT opremu i komplete senzora),
- 3D printer i potrošni materijal,
- dvodnevnu osnovnu i naprednu edukacije za mentore o korištenju opreme (prva edukacija održat će se u Zagrebu u ožujku 2019.),
- novčana sredstava potrebna za realizaciju projektnih ideja,
mentorstvo za učenike na dvije razine – IRIM i tvrtke/obrazovne ustanove.

Projekt će se odvijati u 2 faze. Prva uključuje edukaciju mentora za korištenje tehnologija koje će im pomoći u radu s učenicima te pri mentoriranju učenika u razvoju individualnih projekata.

U drugoj fazi provođenja projekta, škole ćemo povezati s tvrtkama i edukacijskim ustanovama kako bismo im osigurali mentorsku podršku pri izradi rješenja Kreativnog natječaja koji će se provoditi u sklopu projekta te potaknuli trajnu suradnju između obrazovnog i poslovnog sektora.

IRIM će kontinuirano pružati mentorstvo, pomoć i smjernice timovima i mentorima te pratiti aktivnosti provedbe projekta.

Projekt će završiti predstavljanjem radova na godišnjoj Croatian Makers konferenciji koja će se održati u svibnju 2020. u Zagrebu, na kojoj se predstavljaju postignuća učeničkih timova koji sudjeluju u projektnim aktivnostima IRIM-a.

Deutsche Telekom Stiftung provodi program “Junior Engineer Academy” (JEA) od 2005. godine, a trenutno se provodi u stotinjak škola diljem Njemačke. Kao dvogodišnji izborni program za učenike 8. i 9. godine školovanja, cilj Akademije je potaknuti zanimanje mladih ljudi za tehnička, inženjerska i znanstvena zanimanja, olakšati njihov prijelaz iz škole na sveučilišta ili programe strukovne izobrazbe te pravovremeno i fokusirano poticati njihove individualne vještine.Tekst i foto: croatianmakers.hr


 Stranica prilagođena ispisu