Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 14. 10. 2019.
Plesni klub Bole...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [10....
Karijeriranje [2...
11. Međunarodna ...
uto 15. 10. 2019.
Plesni klub Bole...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [10....
Redovite letačke...
11. Međunarodna ...
sri 16. 10. 2019.
Fakultet agrobio...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [10....
Redovite letačke...
11. Međunarodna ...
čet 17. 10. 2019.
Fakultet agrobio...
Dječje kazalište...
2. sajam obitelj...
Redovite letačke...
11. Međunarodna ...
pet 18. 10. 2019.
Trg Ante Starčev...
Club Exit: 1 Yea...
Ekonomski fakult...
Redovite letačke...
11. Međunarodna ...
sub 19. 10. 2019.
Arheološki muzej...
Aikido susret: N...
Orahovica: 12. D...
Pampas: Memorija...
11. Međunarodna ...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima od 01. siječnja 2019. do 31. svibnja 2019. godine provodi projekt “Pravna pomoć osjetljivim društvenim skupinama“ financiranoga sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske.

Projektom će nastojati osigurati djelotvornu pravnu zaštitu osjetljivim društvenim skupinama te povećati suradnju i povezivanje različitih pružatelja socijalnih usluga od institucija do organizacija civilnog društva. Podići će razinu informiranosti i poučavanje o pravima društveno osjetljivih osoba, starijih osoba, invalida te ojačati kapacitete zaposlenika i volontera Udruge za podršku kroz edukacije kako bi poboljšali pružanje usluga društveno osjetljivim osobama osobito starijim osobama, invalidima, korisnicima zajamčene minimalne naknade na području Osječko-baranjske županije i Vukovarsko-srijemske županije kako bi razmijenili znanje i iskustvo vezano za probleme društveno osjetljivih osoba.

Glavne aktivnosti projekta su pružanje savjetodavne besplatne pravne pomoći tijekom trajanja projekta društveno osjetljivim skupinama kroz Referentne Centre Osijek i Vukovar kao programe Udruge za podršku žrtvama i svjedocima.

Održavat će sastanke kako bi razmijenili iskustava u radu s korisnicima kroz sastanke s predstavnicima Društva multiple skleroze Vukovar te Centrom za socijalnu skrb Vukovar i Domom za stare i nemoćne „Primum“ Vukovar te predstavnike organizacija civilnoga društva s područja Osječko-baranjske županije, predstavnice udruge JaKa i Udruge Memoria.

Tijekom idućih mjeseci u svrhu jačanja kapaciteta zaposlenika i volontera Udruge organizirat će i provesti edukacije od strane Centra za socijalnu skrb Vukovar, održat će se i specijalizirana edukacija „Pomoć u kući“-socijalna usluga. Edukator će biti ravnateljica Doma za starije i nemoćne „ Doma Primum“, Ivana Buday, dipl.soc.radnica. Specijalizirana edukacija za zaposlenike i volontere Udruge za podršku žrtvama i svjedocima o poteškoćama osoba s invaliditetom. Edukator je predsjednica Udruge JaKa, dip.iur.Veselinka Kastratović s dugogodišnjim iskustvom u radu sa socijalno osjetljivim skupinama. Specijalizirana edukacija za zaposlenike i volontere Udruge za podršku žrtvama i svjedocima. Edukator je predsjednica Udruge Memoria, dip.iur. Silvija Dološić, dugogodišnja aktivistica na području promicanja prava osoba oboljelih od Alzheimera. Stranica prilagođena ispisu