Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 05. 08. 2020.
47. Kolonija kip...
Ljeto u dvorištu...
Unikom: Na Dan p...
Portastična srij...
Ferragosto JAM #...
čet 06. 08. 2020.
47. Kolonija kip...
Ljeto u dvorištu...
Art club Osijek:...
Muzej likovnih u...
Ferragosto JAM #...
pet 07. 08. 2020.
47. Kolonija kip...
Ljeto u dvorištu...
Art club Osijek:...
Memories Club Os...
Ferragosto JAM #...
sub 08. 08. 2020.
47. Kolonija kip...
"Hodanjem d...
Art club Osijek:...
SF Coffee House ...
Ferragosto JAM #...
ned 09. 08. 2020.
Ferragosto JAM #...
pon 10. 08. 2020.
GISKO: Izložba r...
Dokkica: Otvoren...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Dobrodošli na prvi sat ciklusa "Ritmovi, jednostavno"!

Ova plesna praksa zvana "5 Ritmova" prvenstveno je nastala kako bi pomogla ljudima da se vrate u svoje tijelo; da postanu svjesni svojih emocija, senzacija, određenih stanja, obrazaca...da upoznaju sebe, susretnu druge te rastvaraju prostore vlastitih potencijala. Ova praksa je još mnogo više od svega toga i događa se kad pokrenete tijelo, kad ga podržite dahom, kad date šansu svojim stopalima da se oslobode i da vas vode miljama koje postoje između glave i pete.

Ritmovi ( Tečni, Stakato, Kaos, Lirski i Duboka tišina ) su pozivnica da zakoračimo u ljekovitost pokreta, u prostor gdje se prepuštamo onome što jest "sad i ovdje" plešući molitvu za svoje dobro, sami, u društvu sebe, zajedno.

Ova subota, 16. veljače 2019., posvećena je Tečnom ritmu, ritmu gdje osluškujemo dio nas koji se povezuje sa zemljanim, koji prirodno stišava zvukove svakodnevice i otvara kapiju mogućnosti da primamo, da dajemo, da upijamo svijet oko sebe, da postanemo protočniji za ono što dolazi i odlazi ...Ovo je ritam koji nas uči da je naše tijelo mjesto gdje ništa nije stalno, gdje se sve neprestano kreće u svojim ciklusima, sa stopalima čvrsto na Zemlji.

Preduvjet za ovaj sat je da se pojavite, dišete i pod ruku stavite nešto znatiželje kako bi istražili pokret kojeg vam tijelo poklanja, dok u pozadini svira podržavajuća glazba.

Ciklus "Ritmovi, jednostavno" tematski je zamišljeno kao cjelina sastavljena od 4 sata i jedne radionice. Ciklus je otvoren, može se prijaviti na svaki termin zasebno ili na cijeli ciklus. Nije potrebno prijašnje iskustvo.

Termini, Osijek, subota 11:00 – 14:00 ( * izuzetak radionica s Lucijom Glagolić)
1. 16.02. Tečni ritam
2. 23.03. Stakato ritam
3. 14.04.* nedjelja, radionica na temu ritma Kaosa , 11:00 – 18:00
4. 18.05. Lirski ritam
5. 08.06. Duboka tišina

Mjesto održavanja: COM, centarosobnemoci.com, Fakultetska 4

Cijena sata: 125 kn/osoba; 100kn studenti, umirovljenici, nezaposleni; radna 60kn. Rane prijave ( do 12.02. ) 100kn. Pri jednokratnom plaćanju sva 4 classa cijena s popustom 350/400 kn.

Info i prijave: Jasenka 099 7580 156; mail anic.jasenka[at]gmail[dot]com

Molim obavezno ispuniti prijavnicu na sljedećem linku:


Praktikalije:
Imajte udobnu slojevitu odjeću, možete plesati bosi, ponesite svoju H2O bocu, dekicu. Nastojte doći 15tak minuta ranije da se možete presvući, registrirati i na vrijeme prepustiti plesu.

Ivana Cicarelli – učiteljica na treningu metode pokreta " 5 Ritmova"
Duboko vjerujem u moć pokreta, u njegovu ljekovitost koja nas osvještava, podržava, uzemljuje, povezuje, vodi...Iz ovog mjesta krećem nadalje u učenje, u dijeljenje, u kontakt. Majka sam, slobodni kreativac, obrtnik, prof. i još malo pa akreditirana učiteljica 5 ritmova. Na Filozofskom fakultetu u Zadru diplomirala sam talijanski i engleski jezik; nakon toga završavam "Feng shui akademiju" te školu za tjelesno-orijentiranog psihoterapeuta pri CIR-u. Trenutačno sam student škole za iscjeljivanje pri centru "Snaga namjere". Volim šivati torbe.

Nešto više o ciklusu "Ritmovi, jednostavno" ( od 16.02. do 08.06.2019.)
Metodu pokreta "5 ritmova" pokrenula je Gabrielle Roth, u želji da u nama probudi jedinstvenog plesača vođenog mudrošću tijela. Svaki od ritmova ( Tečni, Stakato, Kaos, Lirski i Duboka tišina) nudi nam moćne, a opet jednostavne alate da otkrivamo sebe, druge, nas...

Kroz ovaj ciklus istražit ćemo prirodu svih 5 Ritmova i kakvu priču stvaraju u našim tijelima dok su podržani dahom i pokretom; kojim putem nas vode dok ih odmotavamo kroz svoj ples, kroz svoje "sad i ovdje". Tečni ritam zavest će naša stopala da istražujemo tlo pod nogama, povezanost sa "zemljanim", majčinskim, korijenskim. Stakato ritam uvodi nas u prostor granica, fokusa, jasnoće koji žive u kukovima i pričaju izdahom. U ritmu Kaosa otapamo svoje rubove, veze, uvjerenja i prepuštamo se mudrosti tijela da samo kreira svoj ples opuštajući se "od glave do pete". Lirski ritam nam otvara horizonte lakoće, širenja i mogućih promjena koje su se "kuhale" u vrtlozima Kaosa, a sad plešu rukama i dlanovima. Sve te nijanse ritmova otvaraju vrata Dubokoj tišini, ritmu esencije, mira i daha..."gdje je samo jedan od nas ovdje." Stranica prilagođena ispisu

Izdajem stan na dan u ...
halo i kako si mi zast...
Registracija je bespla...
Jednosoban stan - 31m2...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:182

Registrirani online (): Nitko