Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
uto 15. 10. 2019.
Plesni klub Bole...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [10....
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
sri 16. 10. 2019.
Fakultet agrobio...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [10....
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
čet 17. 10. 2019.
Fakultet agrobio...
Dječje kazalište...
2. sajam obitelj...
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
pet 18. 10. 2019.
Trg Ante Starčev...
Club Exit: 1 Yea...
Ekonomski fakult...
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
sub 19. 10. 2019.
Arheološki muzej...
Aikido susret: N...
Orahovica: 12. D...
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
ned 20. 10. 2019.
Mall Osijek: Lis...
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Udruga Pobjede poziva vas u utorak, 5. veljače 2019. u 19 sati na izuzetno korisno i edukativno predavanje o tome kako da radikalno smanjimo količinu smeća koju stvaramo. Predavačica Milja Vuković dolazi iz Beograda i predstavit će “zero waste” pokret praktičnim savjetima o tome kako smanjiti vlastiti otpad i kako sebe pretvoriti u odgovornog subjekta koji ima moć mijenjati svijet.

Iz udruge smatraju kako niti jedan pokret za prava ljudi i životinja nema smisla bez uzimanja u obzir ekologije odnosno iznalaženja alternativa postojećim načinima življenja jer ovim tempom, i u tome se slažu stručnjaci, nećemo imati gdje živjeti za 50 godina, uništit ćemo planetu sebi i svoj njenoj djeci. Naše svakodnevne odluke na osobnoj razini mogu učiniti promjenu i hoće odlučimo li se na nju!

Ulaz na predavanje je slobodan.

Milja Vuković je članica kolektiva Za manje smeća i više sreće, a ona sama svoje predavanje ukratko najavljuje ovako:

“KAKO DA RADIKALNO SMANJIMO KOLIČINU SMEĆA KOJU STVARAMO?

Ozbiljno smanjenje količine smeća koju proizvodimo je moguće. Globalni problem smeća je narastao do alarmantnih razmera i ugrožava dobrobit dragocenog živog sveta u svim delovima planete - neprebrojiva bića pate i umiru zbog milijardi tona jednokratne plastike, zbog mikroplastičnog otpada, toksičnih deponija... Koje su to sve promene koje treba da uvedemo u naš svakodnevni život da bismo radikalno smanjili količinu smeća koju stvaramo? U okviru ovog predavanja o zero & low waste pokretu, lokalno i globalno, razgovaraćemo o konkretnim primerima, predlozima, praksama i doćićemo do sagledavanja situacije i mogućnosti bezotpadnog života.

Možemo čekati da opština, grad, država krene u ekološkom pravcu - i tada ćemo verovatno čekati veoma dugo - ili možemo krenuti sami, kao pojedinici, kao porodica, zgrada, zajednica. U pitanju su mali ali ogromni individualni, svakodnevni koraci koje svako od nas može, uz odlučnost i trud, da sprovede. Imamo pravo i mogućnost da stvaramo svet u kojem želimo da živimo. Druga opcija je naravno da samo čekamo da novi svet neko drugi za nas stvori i osvoji... Možda je ipak najbolje da i kao pojedinci a i kao zajednica, pokažemo veću spremnost da zaista volimo i štitimo krajolik u kojem živimo, sa svim bićima koja ga nastanjuju. Da pređemo sa reči na dela.
 Stranica prilagođena ispisu