Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 21. 03. 2019.
Dani Frankofonij...
Eko dani osječki...
Europsko prvenst...
Udruga Breza: Um...
GISKO: Putujuća ...
pet 22. 03. 2019.
Dani Frankofonij...
Eko dani osječki...
Europsko prvenst...
Udruga Breza: Um...
GISKO: Putujuća ...
sub 23. 03. 2019.
Dani Frankofonij...
Eko dani osječki...
Europsko prvenst...
Aeroklub Osijek:...
Links Osijek: Ha...
ned 24. 03. 2019.
Dani Frankofonij...
Eko dani osječki...
Europsko prvenst...
Aeroklub Osijek:...
Dan ulice Matije...
pon 25. 03. 2019.
Dani Frankofonij...
GISKO: Radionice...
Europsko prvenst...
uto 26. 03. 2019.
Dani Frankofonij...
Hotel Osijek: Ro...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Međunarodni pjesnički festival „50 Poems for Snow“ održava se s prvim danom snijega svake zime od 2012. godine, a sve je počelo u Zagrebu prema ideji Saše Šimprage i u organizaciji s Aleksandrom Hutom Konom. Festival je specifičan u svijetu po tome što se datum održavanja ne zna unaprijed, tj. održava se u svakome gradu na prvi dan snijega, i to noću, i na otvorenom! Ovogodišnji festival održat će se u nedjelju, 16. prosinca 2018. godine s početkom u 20:00 sati u Perivoju kralja Tomislava.

Tada po tri pjesnika izvode nekoliko svojih pjesama, uz po jednu pjesmu klasičnog autora kojemu je te godine festival posvećen. Ove zime festival je posvećen čileanskom pjesniku Nicanoru Parri koji je umro početkom 2018. godine u 104. godini života.

Prošle godine se čitalo kod secesijskog Zdenca na promenadi, pretprošle u Parku kralja Držislava (kod 'Školjke'), a pošto se volimo stalno negdje mrdat, ove godine smo odlučili čitati u prekrasnom ambijentu Perivoja kralja Tomislava. Radi se o, vjerojatno, najljepšem parku Osijeka, a kada prvi snijeg prekrije zelene površine i poezija zavlada, pretpostavljamo kako nema ljepšeg ugođaja. Poeziju na trećem osječkom izdanju festivala čitat će Slavko Babić, Bruno Koić i Mislav Bartoš, a ovosezonsko izdanje posvećeno je čileanskom pjesniku Nicanoru Parri. Čitanje se održava 16. prosinca s početkom u 20 sati.

Nakon što se svi okupimo kod spomenika antifašizmu u blizini teniskih terena, na Europskoj aveniji, kolektivno ćemo se prošetati prema jednoj od mnogih klupa Perivoja kralja Tomislava i tamo pod žutilom rasvjete čitati poeziju u čast Nicanoru Parri.

Festival se ove sezone održava u 15 gradova iz 7 zemalja, a to su: Amsterdam (Nizozemska), Čakovec (Hrvatska), Delnice (Hrvatska), Karlovac (Hrvatska), Koprivnica (Hrvatska), Novi Sad (Srbija), Osijek (Hrvatska), Otočac (Hrvatska), Prevalje (Slovenija), Sinj (Hrvatska), Sisak (Hrvatska), Sofia (Bugarska), Stockholm (Švedska), Touluse (Francuska), Zagreb (Hrvatska).

50 POEMS FOR SNOW / OSIJEK
16. prosinca, Perivoj kralja Tomislava, 20 sati.
Pjeme čitaju: Slavko Babić, Mislav Bartoš i Bruno Koić.
Treće osječko izdanje festivala 50 Poems for Snow.
Posvećeno Nicanoru Parri. Stranica prilagođena ispisu