Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 14. 10. 2019.
Plesni klub Bole...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [10....
Karijeriranje [2...
11. Međunarodna ...
uto 15. 10. 2019.
Plesni klub Bole...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [10....
Redovite letačke...
11. Međunarodna ...
sri 16. 10. 2019.
Fakultet agrobio...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [10....
Redovite letačke...
11. Međunarodna ...
čet 17. 10. 2019.
Fakultet agrobio...
Dječje kazalište...
2. sajam obitelj...
Redovite letačke...
11. Međunarodna ...
pet 18. 10. 2019.
Trg Ante Starčev...
Club Exit: 1 Yea...
Ekonomski fakult...
Redovite letačke...
11. Međunarodna ...
sub 19. 10. 2019.
Arheološki muzej...
Aikido susret: N...
Orahovica: 12. D...
Pampas: Memorija...
11. Međunarodna ...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku u srijedu, 19. prosinca 2018. godine održat će se znanstveno-stručni skup „Digitalna sigurnost i privatnost“.

nedvojbeno je da su informacijske tehnologije nepovratno izmijenile društvo posljednjih desetljeća, a silnice promjena ne usporavaju. Promjene kojima svjedočimo možemo nazvati nepredvidivim, alarmantnim ili uznemirujućim, ali istovremeno fascinantnim i uzbudljivim. S jedne strane imamo brz razvoj tehnologije, dok s druge strane korisnici pokušavaju uhvatiti korak s promjenama. Svakodnevno se pojavljuju nove virtualne platforme dok se istovremeno stare transformiraju ili nestaju, u ovim umjetnim svjetovima paralelnim našoj realnosti obitavamo svi mi, više ili manje nazočni, više ili manje uvučeni – u poslovnom okruženju, u školi, u privatnosti, u društvu.

Znanstveno-stručni skup „Digitalna sigurnost i privatnost“ proizašla iz projekta „Safer Internet Centre Croatia: Making internet a good and safe place” (2015-HR-IA-0013), pokušat će, ako ne dati konačne odgovore, otvoriti nova pitanja. Pitanja koja su predmet istraživanja različitih područja teorije i prakse - od tehničkih koja se bave implantacijama i rješenjima do društvenih i humanističkih koje zanima uloga i položaj korisnika, u najosjetljivijim skupinama (djeca, mladi i stariji) i u poslovnom okruženju. Sudionici konferencije dolaze raspravljati i predstaviti najnovije spoznaje iz područja digitalne sigurnosti i privatnosti s naglaskom na interdisciplinaran pristup nužan za promatranje složenih zbivanja i problema današnjice, s pogledom u budućnost.

Osim poticajnih predavanja i rasprava nadam se kako ćete naći vremena i istražiti ponudu grada Osijek i njegove okolice te uživati u gastronomiji, gostoprimstvu i ravničarskom ugođaju Slavonije i Baranje.

Naposljetku, toplo zahvaljujem svim našim sponzorima, izlagačima i volonterima za njihov doprinos u ostvarivanju konferencije „Digitalna sigurnost i privatnost“.

Velika mi je čast služiti kao Predsjednik Programskog odbora i nadam se da će vam konferencija biti izazovna. Zahvaljujem vam na podršci i sudjelovanju u radu konferencije „Digitalna sigurnost i privatnost“ te vam želim isključivo ugodna iskustva u Osijeku na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti.

Detalji možete pronaći na: cnzd.org/vijesti/znanstveno-strucni-skup-digitalna-sigurnost-i-privatnost

Programski odbor:
Doc.dr.sc. Tijana Borovac
Doc.dr.sc. Vjekoslav Galzina (predsjednik)
Izv.prof.dr.sc. Krešimir Nenadić
Doc.dr.sc.Ksenija Romstein

Organizacijski odbor:
Centar za nestalu i zlostavljanu djecu
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku

 Stranica prilagođena ispisu