Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
ned 17. 02. 2019.
HNK u Osijeku [1...
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
Francuska Alijan...
I ovog vikenda p...
pon 18. 02. 2019.
Udruga za podršk...
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
Festival jezika ...
GISKO: Svečano u...
uto 19. 02. 2019.
Udruga za podršk...
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
Festival jezika ...
Dječje kazalište...
sri 20. 02. 2019.
Udruga za podršk...
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
Festival jezika ...
Dječje kazalište...
čet 21. 02. 2019.
Udruga za podršk...
Belišće: Glazben...
Kino Urania: Pre...
Festival jezika ...
Dječje kazalište...
pet 22. 02. 2019.
Udruga za podršk...
Centar za pružan...
PsihOs fest - &q...
Festival jezika ...
Dječje kazalište...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Hrvatsko društvo konferencijskih prevoditelja (HDKP) održat će predavanje u svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta u Osijeku u ponedjeljak, 26. studenog 2018. s početkom u 12 h. Radi se o nastavku suradnje započete 2017. godine kada su predstavnici HDKP-a prvi puta posjetili Osijek kako bi tadašnjim studentima prevoditeljskog smjera diplomskog studija anglistike na Filozofskom fakultetu predstavili profesiju. Tada započeta suradnja s Filozofskim fakultetom u Osijeku sada se nastavlja u obliku novog gostovanja s predavanjem „Kako postati i ostati konferencijski prevoditelj“ koje nije isključivo namijenjeno studentima, već i široj stručnoj javnosti i svima onima koje zanima ta tema.

Na predavanju će biti riječi o stanju na hrvatskom tržištu konferencijskog prevođenja, o obrazovanju za konferencijske prevoditelje, mogućnostima rada za institucije Europske unije, profesionalnoj etici i standardima, te ulozi i svrsi strukovnih udruženja.Nakon predavanja bit će vremena za pitanja i raspravu.

Konferencijsko prevođenje izuzetno je zanimljiva, dinamična, ali i zahtjevna struka koja je u Hrvatskoj slabo poznata široj, pa čak i stručnoj javnosti. Pritom mnogi ne znaju da je potražnja za kvalitetnim konferencijskim prevoditeljima koji rade s hrvatskim jezikom u europskim institucijama vrlo velika, posebice uzmemo li u obzir da Hrvatska 2020. preuzima predsjedanje Vijećem Europske unije.

Hrvatsko društvo konferencijskih prevoditelja (HDKP) jedina je strukovna udruga u Hrvatskoj koja okuplja isključivo konferencijske prevoditelje i koja svojim aktivnostima nastoji pridonijeti prepoznatljivosti i unaprjeđenju struke, te razviti svijest o profesionalnoj etici i standardima konferencijskog prevođenja.Udruga je osnovana još davne 1974. godine i otada okuplja članove koji su iskusni prevoditelji i koji poštuju pravila i etička načela struke. Članovi HDKP-a rade i na domaćem i na međunarodnom tržištu, te za brojne institucije, među kojima su Ured predsjednice, Sabor i Vlada Republike Hrvatske, velike međunarodne organizacije poput UNESCO-a, NATO-a ili UEFA-e, a brojni su akreditirani za rad u europskim institucijama (Europski parlament, Vijeće Europske unije, Europska komisija te Sud Europske unije).

 Stranica prilagođena ispisu

★☆★ ...
Prodajem dvogled ruski...
Prodajem obiteljsku ku...
Jednosoban stan: Brač,...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:66

Registrirani online (): Nitko