Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
uto 25. 02. 2020.
Proljetni popust...
Baranjsko Petrov...
GISKO: Izložba p...
Kino Urania [20....
CineStar Osijek ...
sri 26. 02. 2020.
Proljetni popust...
Zabranjene su po...
GISKO: Izložba p...
Kino Urania [20....
CineStar Osijek ...
čet 27. 02. 2020.
Proljetni popust...
Kavana Gradski v...
GISKO: Izložba p...
Tržnica Osijek: ...
Knjižnica GRAFOS...
pet 28. 02. 2020.
Proljetni popust...
Edunova: Besplat...
GISKO: Izložba p...
CLUB Lounge bar:...
Caffe bar Vaduz:...
sub 29. 02. 2020.
Proljetni popust...
Volim rajčice - ...
GISKO: Izložba p...
Muzej likovnih u...
Glazbena škola F...
ned 01. 03. 2020.
Proljetni popust...
SD Zrinjevac: Ro...
GISKO: Izložba p...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Okrugli stol „Ciljano do posla“ u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca i strukovnih škola održat će se 30. listopada 2018.g. u prostorijama HUP Regionalnog ureda u Osijeku, Trg Ljudevita Gaja 6, s početkom u 11 sati.

Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji sa strukovnim školama radi na programu modernizacije školstva kako bi se obrazovanje približilo poslodavcima, odnosno kako bi nakon srednjoškolskog obrazovanja proizašao kadar radnika koji bi imao potrebita znanja i vještine za obavljanje posla.

Prva škola s kojom HUP provodi ovakvu analizu je Ekonomska škola „Braća Radić“ iz Đakova koja kao odgojno-obrazovna institucija strukovnog školstva svojim razvojnim planom predviđa modernizaciju strukovnih kurikula na način trajnog praćenja potreba poslodavaca za stručnom radnom snagom kvalitetno pripremljenom za tržište rada.

Navedena škola u svoj obrazovni program želi uvrstiti 5 novih zanimanja : hotelijersko-turistički komercijalist, računalni operater, upravni referent, trgovački komercijalist te administrator za EU fondove. Druge strukovne škole također žele promijeniti svoj obrazovni program, te ćemo im u daljnjoj suradnji s našim članovima pomoći prilagoditi potrebe poslodavaca sa školskim programom.

Glavni cilj nam je da ishode strukovnih modula ciljano prilagodimo specifičnim suvremenim znanjima i vještinama i tržištu rada kako bi učenici nakon završene srednje škole što lakše pronašli posao.

Uz predstavnike Ekonomske škole, Okruglom stolu prisustvovat će predstavnici poslodavaca s područja osječko-baranjske županije. Stranica prilagođena ispisu