Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 14. 11. 2018.
GISKO: Mjesec hr...
Građevinski faku...
Kino Urania [8.-...
CineStar Osijek ...
9. Dani austrijs...
čet 15. 11. 2018.
GISKO: Mjesec hr...
Građevinski faku...
GISKO: Snižena v...
Tržnica Osijek: ...
9. Dani austrijs...
pet 16. 11. 2018.
Udruga Breza: Fi...
Lean on Yourself...
18. Performance ...
Rektorat: Simpoz...
9. Dani austrijs...
sub 17. 11. 2018.
1. Simpozij udru...
Humanitarna udru...
18. Performance ...
Rektorat: Simpoz...
Campus caffe Osi...
ned 18. 11. 2018.
Mall Osijek: Stu...
18. Performance ...
pon 19. 11. 2018.
ISKRA waldorfska...
Đakovo: Konjička...
Muzej likovnih u...
Glazbena škola F...
Monodrama "...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Okrugli stol „Ciljano do posla“ u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca i strukovnih škola održat će se 30. listopada 2018.g. u prostorijama HUP Regionalnog ureda u Osijeku, Trg Ljudevita Gaja 6, s početkom u 11 sati.

Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji sa strukovnim školama radi na programu modernizacije školstva kako bi se obrazovanje približilo poslodavcima, odnosno kako bi nakon srednjoškolskog obrazovanja proizašao kadar radnika koji bi imao potrebita znanja i vještine za obavljanje posla.

Prva škola s kojom HUP provodi ovakvu analizu je Ekonomska škola „Braća Radić“ iz Đakova koja kao odgojno-obrazovna institucija strukovnog školstva svojim razvojnim planom predviđa modernizaciju strukovnih kurikula na način trajnog praćenja potreba poslodavaca za stručnom radnom snagom kvalitetno pripremljenom za tržište rada.

Navedena škola u svoj obrazovni program želi uvrstiti 5 novih zanimanja : hotelijersko-turistički komercijalist, računalni operater, upravni referent, trgovački komercijalist te administrator za EU fondove. Druge strukovne škole također žele promijeniti svoj obrazovni program, te ćemo im u daljnjoj suradnji s našim članovima pomoći prilagoditi potrebe poslodavaca sa školskim programom.

Glavni cilj nam je da ishode strukovnih modula ciljano prilagodimo specifičnim suvremenim znanjima i vještinama i tržištu rada kako bi učenici nakon završene srednje škole što lakše pronašli posao.

Uz predstavnike Ekonomske škole, Okruglom stolu prisustvovat će predstavnici poslodavaca s područja osječko-baranjske županije. Stranica prilagođena ispisu