Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
uto 22. 01. 2019.
Crveni križ Osij...
Kino Urania [17....
CineStar Osijek ...
Ilok: Vinkovo u ...
Centar za djecu ...
sri 23. 01. 2019.
Crveni križ Osij...
Kino Urania [17....
CineStar Osijek ...
Glazbena škola F...
Centar za djecu ...
čet 24. 01. 2019.
Crveni križ Osij...
Ekonomski fakult...
Arheološki muzej...
Kino Urania [24....
Centar za djecu ...
pet 25. 01. 2019.
Crveni križ Osij...
GISKO: Radionica...
Filozofski fakul...
Kino Urania [24....
Centar za djecu ...
sub 26. 01. 2019.
Algebra: Probna ...
Dječje kazalište...
Kino Urania [24....
ned 27. 01. 2019.
Kino Urania [24....
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Treći po redu simpozij 'Upoznaj me' 2018.' godine čija tema je mentalno zdravlje studenata održat će se u četvrtak, 8. i petak, 9. studenog 2018. godine. Projekt organizira Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska (CroMSIC).

Studenti su naša budućnost. Potrebno je biti svjestan ograničenosti znanja o mentalnim izazovima te proširivati i produbljivati ga. Zajednica koja je prepoznala probleme svojih studenata, na najboljem je putu za njihovo rješavanje i podizanje kvalitete života. Stoga se značenje ovoga simpozija ogleda u obuhvatu različitih struka usmjerenih k jednome cilju – edukaciji i podizanju svijesti o važnosti inkluzije i poboljšanju kvalitete života studenata.

Tim interdisciplinarnim pristupom visokih stručnjaka u području dječje psihijatrije, socijalne psihologije, defektologije, neuroznanosti i umjetnosti na moderan način pristupa se problemu otvoreno govoreći o mentalnom zdravlju studenata u našem društvu.

Želimo istaknuti predavanje doc. dr.sc. Ane Kurtović, profesorice psihologije pod nazivom ‘Izazovi studiranja: Je li studiranje rizično za mentalno zdravlje?’. Također i predavanje prof. dr. sc. Marije Heffer koja će pričati o neurološkoj koristi meditacije i joge sa svojim predavanjem pod nazivom ‘Siddharthin mozak’. Osim toga, radionicu ‘Upoznaj se’ vodit će dr. Domagoj Benić sa zavoda za dječju i adolescentnu psihijatriju u KBC Osijek, a doc. dr. sc. Ana Babić Čikeš, profesorica psihologije zajedno s doc. dr. sc. Larom Cakić predstavit će rad Psihološkog savjetovališta za studente pri Sveučilištu J.J. Strossmayera s temom: ‘Osjećaji pomažu i/ili odmažu?’

Najvažnije od svega jest to da od ove godine studenti vode glavnu riječ i da ih čak 28 aktivno sudjeluje. Stava smo da studenti bolje od ikoga znaju pričati o poteškoćama koje se susreću za vrijeme studija, a ovom univerzalnom temom simpozija željele smo privući sve zainteresirane, čak i ako nisu dio studentske populacije.

Istaknule bismo nekoliko tema o kojima će se pričati na simpoziju, kao što su odabir pravoga fakulteta, zdrava prehrana i poremećaji ishrane, utjecaj kvalitete sna na mentalno zdravlje, korist vježbanja, uloga religije u studentskom životu, kako reći ‘ne’ i nositi se s pasivno- agresivnim ponašanjem, ovisnost o internetu, međuljudski odnosi, organizacija vremena, uloga kućnih ljubimaca u osnaživanju mentalnoga zdravlja i dr.

Ukupno će se održati 11 predavanja i 11 radionica. Kompletan raspored programa nalazi se u prilogu. Ulaz na predavanja je slobodan i prijave nisu potrebne. Na radionicama se može sudjelovati uz prethodnu prijavu putem obrasca objavljenog na Facebooku. Kotizacija se ne plaća. Stranica prilagođena ispisu