Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
uto 19. 03. 2019.
Plesni centar Bo...
Dani Frankofonij...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [14....
Eko dani osječki...
sri 20. 03. 2019.
Plesni centar Bo...
Dani Frankofonij...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [14....
Eko dani osječki...
čet 21. 03. 2019.
GISKO: Dramsko –...
Dani Frankofonij...
Tufna: Party Med...
Fakultet agrobio...
Eko dani osječki...
pet 22. 03. 2019.
Vinska mušica: &...
Dani Frankofonij...
Info centar za m...
Francuska alijan...
Eko dani osječki...
sub 23. 03. 2019.
Aeroklub Osijek:...
Dani Frankofonij...
Links Osijek: Ha...
Francuska alijan...
Eko dani osječki...
ned 24. 03. 2019.
Aeroklub Osijek:...
Dani Frankofonij...
Dan ulice Matije...
Francuska alijan...
Eko dani osječki...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Nakon prošlogodišnjeg obilježavanja velikog europskog i svjetskog jubileja 500 godina Reformacije kojemu se Evangelička crkva u Hrvatskoj i njezina crkvena općina Osijek svojim malim i skromnim snagama, gledano u kontekstu europske i svjetske rasprostranjenosti luteranstva, pridružila svojim sestrinskim crkvama širom svijeta, ove godine obilježavamo jedan veliki lokalni jubilej - 110 godina od posvećenja i početka služenja bogoslužja (misa) u crkvi Evangeličke crkvene općine u Jägerovoj ulici u Osijeku.

Na Dan Svih Svetih, 1. studenog 1908. godine na svečanom bogoslužju je posvećena Crkva u kojoj su se od tada održavala bogoslužja (mise). Bogoslužja su se od 1870. do 1885. godine održavala u privatnoj kući osječkog veletrgovca Johana Leipziga u Dugoj ulici (današnja Strossmayerova) 39, a od 1885. godine u Molitvenom domu (sadašnji župni ured) kojega je u Jägerovoj ulici izgradila crkvena općina.

Zgrada Evangeličke crkve u Jägerovoj ulici od crvene opeke s plavim porubima jedna je od prepoznatljivih gradskih veduta, no u prvom redu - zahvaljujući nastojanjima prethodnih i sadašnjih generacija Osječana - luterana kroz Božju Providnost - još uvijek stjecište zajednice koja uz svoje temeljno i prvotno poslanje svjedočanstva kršćanske vjere augsburške vjeroispovijedi, uvijek nastoji biti svjedokom i sljednikom multietničkog i multikulturalnog duha 'esekerske' tolerancije, čija vrata su uvijek otvorena svim građanima i gostima grada Osijeka kao mjesto duhovnog i kulturalnog sastajališta.

U tom smislu, želja nam je, pozvati sve građane Osijeka i okolice, kao i njihove goste na koncerte koje smo organizirali kako bismo prikladno obilježili rečeni jubilej koji nema samo konfesionalni značaj, već ima šire kulturološke okvire, pa želimo da prostor Crkve bude otvoren svima, neovisno o njihovoj konfesionalnoj, religijskoj i inoj pripadnosti.

U ponedjeljak, 22. listopada 2018. u 19,30h održat će se koncert Vokalnog ansambla Brevis i njihovih gostiju

U petak, 26. listopada 2018. u 18h održat će se koncert učenika Glazbene škole Franje Kuhača OsijekU nedjelju, 28. listopada 2018. u 10h je svečano bogoslužje prigodom Dana Reformacije i proslave 110 godina posvećenja Crkve

Ovim koncertima prostor Crkve će biti iznimno kulturalno oplemenjen, a na korist i zadovoljstvo svim građanima koji budu zainteresirani nazočiti koncertima.

Želja nam je da se u Evangeličkoj crkvenoj općini u Osijeku prilikom održavanja koncerata svi koji dođu ne osjećaju kao gosti, već dobrodošlima, jer ova Crkva je dio povijesti njihova grada i zavičaja. Stranica prilagođena ispisu

Veliki izbor namestaja...
Plastenik 6x4x2m,za vr...
Registrovana odgajivac...
Coton de tulear je mal...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:147

Registrirani online (1): Redakcija 031