Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 18. 02. 2019.
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
GISKO: Svečano u...
uto 19. 02. 2019.
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
GISKO: Informati...
sri 20. 02. 2019.
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
Humanitarna udru...
čet 21. 02. 2019.
Sokol centar: Dr...
GISKO: Karnevals...
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
Belišće: Glazben...
pet 22. 02. 2019.
Centar za pružan...
PsihOs fest - &q...
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
Rođendaonica i i...
sub 23. 02. 2019.
Osijek Open 2019...
PsihOs fest - &q...
10. Zimska škola...
Festival jezika ...
Festival Biorazn...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U ponedjeljak, 15. listopada 2018., Športska udruga slijepih „Svjetlost“ organizira akciju „Prošetajmo zajedno“ koju u partnerstvu s Volonterskim centrom -Tenja organiziraju već deveti put tradicionalno pod pokroviteljstvom gradonačelnika Osijeka i potporu Osječko-baranjske županije.

Na sam dan u ponedjeljak planiraju provođenje akcije „Prošetajmo zajedno“. Međunarodni dan slijepih „dan bijelog štapa“ prigoda je da sugrađane upoznaju s izazovima s kojima se slijepe osobe svakodnevno susreću, a sudjelovanje velikog broja učenika osnovnih i srednjih škola te studenata i nastavnika, sugrađana kao i aktivnosti koje su pripremili doprinijet će lakšem upoznavanju sa specifikumom sljepoće i značajno procesu razbijanja predrasuda prema slijepim osobama. U provođenju akcije imaju tradicionalno potporu i učešće mladeži Crvenog križa Osijek, instruktora za kretanje pomoću bijelog štapa Centra „Silver“ iz Zagreba, Osječko-Baranjska Županija, DVD Osijek-Tenja, Prometna policija prve Policijske postaje, odjel policije Osječko-Baranjske Županije za prevenciju.

Program:

10:30 sati - okupljena na Trgu Ante Starčevića
- podjela poveza za oči, formiranje kolone
- pustit će jato golubova i kretanje u 11 sati
- desnom stranom Županijske ulice prema T raskrižju s ulicom Hrvatske Republike do zvučnog semafora. Prijeći ćemo Županijsku ulicu, nastaviti se kretati lijevom stranom ulicom Hrvatske Republike do T raskrižja s ulicom L. Jägera, te skrenuti u nju i ispred Filozofskog fakulteta zaustaviti se i promijeniti poveze. Nastavljamo prema Kapucinskoj ulici, a potom lijevom stranom do polazne točke na trgu Ante Starčević.
- obraćanje pokrovitelja, uzvanika i organizatora sugrađanima i svim sudionicima u šetnji,
- podjela osvježenja.

Svi će imati priliku vidjeti pomagala koja koriste slijepe osobe (za obrazovanje, društvene igre, sport i rekreaciju). Sudjelovat će instruktori obuke za tehniku kretanja uz pomoć bijelog štapa Centra „Silver“ iz Zagreba. Okupljanje je prijavljeno policiji i zatražit će njihovu nazočnost, kao i nazočnost ekipe hitne pomoći mladeži Crvenog križa Osijek za čitavo vrijeme trajanja skupa. Stranica prilagođena ispisu