Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 15. 10. 2018.
Kino Urania [11....
CineStar Osijek ...
Mjesec hrvatske ...
ŠUS "Svjetl...
KLUB 60+: Medici...
uto 16. 10. 2018.
Kino Urania [11....
CineStar Osijek ...
Mjesec hrvatske ...
Građevinski faku...
GISKO: Predstavl...
sri 17. 10. 2018.
Kino Urania [11....
CineStar Osijek ...
Mjesec hrvatske ...
Ekonomski fakult...
Humanitarna udru...
čet 18. 10. 2018.
Tvrđa: Prošetajm...
Portanova postaj...
Mjesec hrvatske ...
72 sata bez komp...
Muzej Slavonije ...
pet 19. 10. 2018.
Međunarodna konf...
ISKRA waldorfska...
Mjesec hrvatske ...
72 sata bez komp...
Filozofski fakul...
sub 20. 10. 2018.
Organicos - Cent...
ISKRA waldorfska...
Mjesec hrvatske ...
72 sata bez komp...
Filozofski fakul...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U ponedjeljak, 15. listopada 2018., Športska udruga slijepih „Svjetlost“ organizira akciju „Prošetajmo zajedno“ koju u partnerstvu s Volonterskim centrom -Tenja organiziraju već deveti put tradicionalno pod pokroviteljstvom gradonačelnika Osijeka i potporu Osječko-baranjske županije.

Na sam dan u ponedjeljak planiraju provođenje akcije „Prošetajmo zajedno“. Međunarodni dan slijepih „dan bijelog štapa“ prigoda je da sugrađane upoznaju s izazovima s kojima se slijepe osobe svakodnevno susreću, a sudjelovanje velikog broja učenika osnovnih i srednjih škola te studenata i nastavnika, sugrađana kao i aktivnosti koje su pripremili doprinijet će lakšem upoznavanju sa specifikumom sljepoće i značajno procesu razbijanja predrasuda prema slijepim osobama. U provođenju akcije imaju tradicionalno potporu i učešće mladeži Crvenog križa Osijek, instruktora za kretanje pomoću bijelog štapa Centra „Silver“ iz Zagreba, Osječko-Baranjska Županija, DVD Osijek-Tenja, Prometna policija prve Policijske postaje, odjel policije Osječko-Baranjske Županije za prevenciju.

Program:

10:30 sati - okupljena na Trgu Ante Starčevića
- podjela poveza za oči, formiranje kolone
- pustit će jato golubova i kretanje u 11 sati
- desnom stranom Županijske ulice prema T raskrižju s ulicom Hrvatske Republike do zvučnog semafora. Prijeći ćemo Županijsku ulicu, nastaviti se kretati lijevom stranom ulicom Hrvatske Republike do T raskrižja s ulicom L. Jägera, te skrenuti u nju i ispred Filozofskog fakulteta zaustaviti se i promijeniti poveze. Nastavljamo prema Kapucinskoj ulici, a potom lijevom stranom do polazne točke na trgu Ante Starčević.
- obraćanje pokrovitelja, uzvanika i organizatora sugrađanima i svim sudionicima u šetnji,
- podjela osvježenja.

Svi će imati priliku vidjeti pomagala koja koriste slijepe osobe (za obrazovanje, društvene igre, sport i rekreaciju). Sudjelovat će instruktori obuke za tehniku kretanja uz pomoć bijelog štapa Centra „Silver“ iz Zagreba. Okupljanje je prijavljeno policiji i zatražit će njihovu nazočnost, kao i nazočnost ekipe hitne pomoći mladeži Crvenog križa Osijek za čitavo vrijeme trajanja skupa. Stranica prilagođena ispisu