Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
ned 17. 02. 2019.
HNK u Osijeku [1...
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
Francuska Alijan...
I ovog vikenda p...
pon 18. 02. 2019.
Udruga za podršk...
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
Festival jezika ...
GISKO: Svečano u...
uto 19. 02. 2019.
Udruga za podršk...
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
Festival jezika ...
Dječje kazalište...
sri 20. 02. 2019.
Udruga za podršk...
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
Festival jezika ...
Dječje kazalište...
čet 21. 02. 2019.
Udruga za podršk...
Belišće: Glazben...
Kino Urania: Pre...
Festival jezika ...
Dječje kazalište...
pet 22. 02. 2019.
Udruga za podršk...
Centar za pružan...
PsihOs fest - &q...
Festival jezika ...
Dječje kazalište...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku domaćin je i organizator 3. međunarodne znanstvene konferencije International Conference on Smart Systems and Technologies 2018 (SST 2018) koja će se od 10. do 12. listopada 2018. održati u Osijeku.

U okviru konferencije „International Conference on Smart Systems and Technologies“ 2018,
u petak, 12. listopada 2018., od 10:30 do 12:00 sati (hotel Osijek, dvorana "Lipa") održat će se okrugli stol "Pametna energija u ruralnim područjima/Smart Energy in Rural Areas".

Kao sudionici okruglog stola pozivaju se svi zainteresirani predstavnici akademske zajednice ali i gospodarstva s naglaskom na operatora distributivnog sustava, kao i investitori u postrojenja na obnovljive izvore energije u ruralnim područjima Republike Hrvatske kao i sudionici konferencije. U uvodnom dijelu okruglog stola članovi projekta Obnovljivi izvori energije i mjere energetske učinkovitosti u funkciji ruralnog razvoja – RuRES predstavit će uvodnim predavanjima sam projekt i dosadašnje rezultate: 1. Prof.dr.sc. Damir Šljivac: Pametni energetski koncepti u ruralnim područjima/Smart Energy Concepts in Rural Areas 2. Doc.dr.sc. Danijel Topić: O projektu RuRES i dosadašnjim rezultatima istraživanja/On RuRES Project and Current Research Results 3. Doc.dr.sc. Goran Knežević/doc.dr.sc. K. Fekete: Energetske tehnologije za ruralna područja/Energy Technologies for Rural Areas 4. Matej Žnidarec, mag.ing.el.: Razvitak mikromreže FERIT-a/Development of FERIT Microgrid 5. Prof.dr.sc. Denis Pelin: Pametna emulacija fotonaponskih sustava/Smart Emulation of PV Systems 6. Izv. prof.dr.sc. Zvonimir Klaić: Iskustva u integraciji OIE u ruralnu distribucijsku mrežu /Experiences in RES Integration in Rural Distribution Grid

Projekt financiran u okviru Interreg V-A HU-HR Co-operation Programme 2014-2020, kao glavni partner nosi FERIT, dok su projektni partneri Centar za ekonomiju i regionalne studije Mađarske akademije znanosti (Pečuh) i Sveučilište u Kaposvaru. Ciljevi projekta: razvoj tipičnih sustava za opskrbu energijom koji koriste OIE u ruralnim područjima, mjere i preporuke za poboljšanje energetske učinkovitosti i gospodarenja otpadom u ruralnim područjima, istraživanje ekonomskih, društvenih i ekoloških (okolišnih) utjecaja OIE i energetske učinkovitosti u ruralnim područjima prekogranične regije.

Slijedi rasprava u kojoj će sudionici pokušati doći do odgovora na pitanja koji su energetski koncepti prikladni i kako pametne energetske i ICT tehnologije s naglaskom na OIE i energetsku učinkovitost mogu doprinjeti razvitku (ne)razvijenih ruralnih područja. Moderator okruglog stola bit će predstojnik Zavoda za elektroenergetiku FERIT-a, suradnik Odjela za energijske sustave ATZH i član projektnog tima prof.dr.sc. Damir Šljivac. Pozivamo Vas da svojim dolaskom i uključivanjem u raspravu doprinesete kvaliteti zaključaka skupa na ovu iznimno važnu temu Stranica prilagođena ispisu

Pomeranac Boo minijatu...
Bayliner VROE4 novo pl...
Rottweiler štenci !!! ...
Na prodaju zenka bosto...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:88

Registrirani online (): Nitko