Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 18. 02. 2019.
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
GISKO: Svečano u...
uto 19. 02. 2019.
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
GISKO: Informati...
sri 20. 02. 2019.
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
Humanitarna udru...
čet 21. 02. 2019.
Sokol centar: Dr...
GISKO: Karnevals...
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
Belišće: Glazben...
pet 22. 02. 2019.
Centar za pružan...
PsihOs fest - &q...
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
Rođendaonica i i...
sub 23. 02. 2019.
Osijek Open 2019...
PsihOs fest - &q...
10. Zimska škola...
Festival jezika ...
Festival Biorazn...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Sve je spremno za Panona fest 2018. koji će se održati 21.-22. rujna 2018., odaberite rutu i kliknite na linkove za prijave! I ove godine Panona fest vam nudi mogućnost bijega iz urbane gužve u skrivene ruralne kutke Slavonije kroz aktivnosti koje će se simultano odvijati na različitim lokacijama, a sve s istim ciljem – promocijom ekoturističkog potencijala regije.

Krećemo iz Osijeka, prolazimo kroz Aljmaš, zaustavljamo se na kontrolnim točkama i završavamo u Erdutu. Idemo kanuima, biciklima i pješice, a svim sudionicima osiguran je cjelodnevni program uz stručno vodstvo, festivalske majice, ručak, osvježenje na rutama te besplatan povratak autobusom iz Erduta.

Nakon cjelodnevne avanture sve sudionike i posjetitelje pozivamo na završnu feštu uz ambijentalni glazbeno-kulturni program uz Erdutsku kulu.

Broj sudionika je ograničen, pa vas pozivamo da rezervirate svoje mjesto na ruti, prijavite se putem linkova navedenih u detaljima o prijavama i potom platite kotizaciju u prostorima Modre niti od 08.00h do 16.00h (Vrt Jagode Truhelke 3, Osijek; ulaz u zgradu pored caffe bara Peppermint - 3 kat) i u caffe baru Peppermint od 16.00h do 18.00h.

O festivalu:
Udruga za kreativni razvoj Slap zajedno s partnerima već sedmu godinu zaredom organizira urbani getaway ecofestival pod nazivom Panona fest koji će se ove godine održati 21.-22. rujna. Festivalska događanja smještena su na potezu od Osijeka do Erduta te dio u Baranji.

Panona fest je dvodnevna manifestacija koja promovira aktivni turizam te ima za cilj urbanoj sredini približiti bogate ekoturističke potencijale Slavonije. Na prvi dan festivala, u petak, 21. rujna 2018. u Kulturnom i znanstvenom centru Milutin Milanković, Dalj će biti organiziran Panona Forum na temu «Hrana naša svagdašnja», dok je subota, 22. rujna 2018., rezervirana za Panona Reli.

Program:

Petak, 21. rujna 2018.
Panona Forum od 10.30 do 16.00 sati
Mjesto održavanja: Kulturni i znanstveni centar Milutin Milanković, Dalj

Tema ovogodišnjeg Panona foruma je «Hrana naša svagdašnja» . Na Forumu će se razgovarati o plasmanu hrane malih proizvođača, te kako podržati njihovu konkurentnost na sve zahtjevnijem tržištu. Ovom prilikom razmotrit će se primjeri dobre prakse, uspješni poslovni modeli koji mogu zaživjeti te dati zamah proizvođačima visokokvalitetne organske hrane, autohtonih i regionalnih proizvoda. Posebni naglasak staviti će se na aktualni projekt CAMARG kojeg Udruga Slap provodi u partnerstvu sa RRA SiB u sklopu kojeg će se predstaviti web-shop platforma naziva E-ceker. E-ceker ima misiju spojiti proizvođače iz Slavonije i Baranje sa lokalnim kupcima. Okupit će se proizvođači i njihove asocijacije, LAG-ovi, jedinice lokalne samouprave, predstavnici institucija i dakako distributeri koji će ovom prilikom podjeliti svoja poslovna iskustva i ukazati na ključne izazove.

Subota, 22. rujna 2018.
Panona Reli
Panona Reli je aktivno istraživanje ekoturističkih potencijala Slavonije kroz tri različite rute, prilagođene sportskim rekreativcima i osobama sklonim povremenim fizičkim aktivnostima:

- Pješice do Erduta – rutu vode članovi HPD Zanatlija, a prolazi se Podunavskim putem i novom erdutskom šetnicom uz Dunav. Start pješačke rute kreće iz Aljmaša, vodi uz Dunav, penje se prema vidikovcu u Dalj planini i nakon toga završava u Erdutu.
- Biciklom do Erduta – biciklistička skupina kreće iz Tvrđe, pod stručnim vodstvom vozi preko Tenja te kroz Sarvaš gdje se staza spušta bliže Dunavu i u off-road ugođaju vodi do Aljmaša te nastavlja svojim pravcem do Erduta.
- Kanuom do Erduta – belišćanski Baraberi povest će zainteresirane u kanuima riječnim putevima do Aljmaša, gdje će se svi iskrcati i nastaviti biciklima prema završnoj svečanosti u Erdutu.

Za sve tri skupine na odmorištima su priređeni osvježenje i ručak nakon kojih kanuisti, pješaci i biciklisti dolaze na posljednji check point u Erdutu gdje će se nakon cjelodnevne avanture, u kasnim popodnevnim satima održati finale festivala. Završno događanje organizirano je u predivnom prostoru uz Erdutsku kulu koja će na taj dan ponovno oživjeti uz posebnu scenografiju i spektakularne svjetleće efekte uz funky ritmove DJ DAK-a , te nastup plesnog studija Shine.

Organiziran je i besplatni autobusni prijevoz za povratak u Osijek koji će kretati ispred dvorca Adamovich-Cech u središtu Erduta i vozit će sve posjetitelje nazad do Tvrđe u dva termina: u 19.00 sati i 20.30 sati.

Prijave:
Obavezne prijave za sudjelovanje moguće su online, a sve dodatne informacije vezane uz festival moguće je dobiti preko Facebook stranice Panona fest-a ili mailom na udruga.slap[at]gmail[dot]com.

Panona reli 2018. - Prijava za pješačku rutu

Link za prijavu:

Okupljanje: 10:00
Mjesto: Tvrđa (parking kod caffe bara KTopu)
Kotizacija: 70 kn

Panona reli 2018. - Prijava za biciklističku rutu

Link za prijavu:

Okupljanje: 9:30
Mjesto: Trg Sv. Trojstva u Tvrđi, Osijek
Kotizacija: 70 kn
*Molimo sudionike da dođu svojim biciklima!

Panona reli 2018. - Prijava za kanuističku rutu

Link za prijavu:

Okupljanje: 11:30
Mjesto: Kopika (pješčana plaža)
Kotizacija: 150 kn
*Molimo sudionike da dođu svojim biciklima

Broj sudionika za Panona Reli je ograničen, stoga kako bi rezervirali svoje mjesto na ruti, molimo sve zainteresirane da nakon prijave za odabranu rutu uplate kotizaciju u prostorima Modre niti od 08.00h do 16.00h (Vrt Jagode Truhelke 3, Osijek; ulaz u zgradu pored caffe bara Peppermint - 3 kat) i u caffe baru Peppermint od 16.00h do 18.00h.

 Stranica prilagođena ispisu