Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 16. 11. 2018.
9. Dani austrijs...
HNK u Osijeku [1...
K.U.C. Bolero: P...
Jesenski redovit...
Mall Osijek: Fit...
sub 17. 11. 2018.
"Hodanjem d...
HNK u Osijeku [1...
K.U.C. Bolero: P...
1. Simpozij udru...
Humanitarna udru...
ned 18. 11. 2018.
Mall Osijek: Stu...
HNK u Osijeku [1...
K.U.C. Bolero: P...
pon 19. 11. 2018.
ISKRA waldorfska...
Đakovo: Konjička...
K.U.C. Bolero: P...
Dani tehničke is...
Vikarijat Osijek...
uto 20. 11. 2018.
ISKRA waldorfska...
HNK u Osijeku: O...
K.U.C. Bolero: P...
Dani tehničke is...
GISKO: Javni gov...
sri 21. 11. 2018.
ISKRA waldorfska...
Fakultet agrobio...
K.U.C. Bolero: P...
Dani tehničke is...
Ekonomski fakult...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na ulice grada Osijeka vraćaju se veseli i šareni smotuljci koje ste oslikali vlastitom inspiracijom.

Umjetnički projekt Papergirl, u organizaciji Udruge PLANTaža, vraća se u svojem četvrtom osječkom izdanju. Tijekom rujna u nekoliko gradskih lokala mogu se pronaći skrivene oslikane kutije koje nestrpljivo čekaju da ih ispune vaši crteži, novi ili stari radovi, fotke, zapisi, misli ili stihovi. Papergirl kutije namijenjene su svim građanima, i malima i velikima, umjetnicima, kreativcima,fotografima; u njih su dobrodošle sve tehnike, sve ideje te svaki oblik bilo koje vrste kreativnog izražavanja te sve ono što vi smatrate da će nekome donijeti radost, kada se vaše djelo nađe u njegovim rukama.

Radove izradite i u kutiju ubacite u: Amsterdam Pubu, Beertiji, Clubu Exit, Peppermintu, Trici i Školi primijenjene umjetnosti i dizajna.

Tema, forma, stil i tehnika su slobodni. Rok za donaciju radova je 1. listopada 2018., nakon čega će svi pristigli radovi biti izloženi na besplatnoj izložbi otvorenoj za sve posjetitelje, uz brojne druge sadržaje i radionice. Nakon izložbe prikupljeni radovi će se na biciklima dijeliti slučajnim prolaznicima po uzoru na američke Paperboys dostavljače novina kao originalnu ideju Papergirl projekta.

Papergirl Osijek je art projekt koji spaja publiku i umjetnost te je u potpunosti participativan, nekomercijalan i impulzivan. U projektu može sudjelovati svatko: doniranjem vlastitog uratka ili pomažući svojim radom u organizaciji i distribuciji. Cilj projekta je pozitivno iznenaditi ljude nesebičnim dobrim djelom, širiti pozitivan stav i suradnju među ljudima. Stranica prilagođena ispisu