Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 24. 06. 2019.
Ljeto s Franom [...
Unikom: Odvoz ot...
Kino Urania [20....
CineStar Osijek ...
51. Ljeto valpov...
uto 25. 06. 2019.
Ljeto s Franom [...
Unikom: Odvoz ot...
Kino Urania [20....
CineStar Osijek ...
51. Ljeto valpov...
sri 26. 06. 2019.
Ljeto s Franom [...
10. Đakovački re...
Kino Urania [20....
CineStar Osijek ...
51. Ljeto valpov...
čet 27. 06. 2019.
Ljeto s Franom [...
10. Đakovački re...
18. Moto susreti...
Galerija Kazamat...
51. Ljeto valpov...
pet 28. 06. 2019.
Ljeto s Franom [...
10. Đakovački re...
18. Moto susreti...
Osječko ljeto ku...
51. Ljeto valpov...
sub 29. 06. 2019.
Ljeto s Franom [...
12. Brdska utrka...
18. Moto susreti...
Osječko ljeto ku...
51. Ljeto valpov...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Trodnevna manifestacija koja promiče kulturu, turizam, poljoprivredu i gospodarstvo-''Belišćanska zlatna jesen'' i ove će godine privući brojne stanovnike grada Belišća, prigradskih naselja, njihove goste, ali i izvođače i izlagače s područja Republike Hrvatske i izvan njenih granica. S obzirom da će na manifestaciji sudjelovati i kulturno-umjetnička društva iz Republike Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Makedonije, ovogodišnja će Belišćanska zlatna jesen biti uistinu međunarodnog karaktera te tako dodatno obogatiti turističku i kulturnu ponudu kontinentalne Hrvatske.

U organizaciji Turističke zajednice grada Belišća i Grada Belišća šesta po redu Belišćanska zlatna jesen započet će u petak 14. rujna 2018. godine tradicionalnom ''Pekmezijadom'' u tzv. ''Pekmez ulici'' s početkom u 9 sati. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva promovirat će i prodavati razne domaće autohtone proizvode, ali će najveći naglasak biti upravo na proizvodima vezanim za proizvodnju pekmeza i drugih proizvoda od voća i jesenskih plodova.

Istu večer, od 19 sati, manifestaciju će dodatno obogatiti program gostiju iz Republike Srbije te će u Centru za kulturu Sigmund Romberg započeti i ''Dani srpske kulture'', gdje će se gosti predstaviti kroz nastup folklornih društava u programu pod nazivom ''Glazbeni mostovi kultura''. Nastupit će Folklorni ansambl ''Đido'' iz Općine Bogatić, KUD ''Vesna'' iz Općine Mojkovac te Folklorni ansambl ''Aco Karamanov'' iz Općine Radoviš.

U subotu 15. rujna u 9 i 30 sati bit će otvorenje međunarodne likovne kolonije ''Panon Belišće 2018.'', dok se u 13 sati nastavljaju ''Dani srpske kulture'' otvorenjem izložbe slika slikara mačvanskog kraja te prezentacijom tradicionalne srpske kuhinje u Centru za kulturu Sigmund Romberg Belišće. U 17 sati započet će četvrto Državno natjecanje u kuhanju čobanca pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma. Ovaj događaj je zbog specifičnog gastro karaktera i velikog broja natjecatelja od iznimnog značaja za promociju kontinentalnog turizma Republike Hrvatske. U sklopu čobanijade predviđen je i prigodni gospodarski sajam te nastup kulturno-umjetničkog društva ''Šokadija'' Bocanjevci te tamburaških sastava ''Traženi'' i ''Veritas''. U 19 sati na programu je predstava gostujućeg Amaterskog kazališta ''Janko Veselinović'' iz Općine Bogatić, ''Nema veće ravnice od Mačve''.

U nedjelju u prijepodnevnim satima posjetitelji će moći pogledati međunarodnu likovnu koloniju ''Panon'' Belišće 2018., a od 17 sati mimohod brojnih kulturno-umjetničkih društava, svečanih zaprega i jahača te smotru folklora s početkom u 18 sati na Trgu Ante Starčevića.

Nastupit će :
1. KUD "ŠOKADIJA" BOCANJEVCI
2. FOLKLORNI ANSAMBL „BRODA“ SLAVONSKI BROD
3. HRVATSKA PLESNA GRUPA „BIRJANA“ MAĐARSKA
4. KUD „KAMEN“ SIRAČ, DARUVAR
5. KUD „VESNA“ MOJKOVAC, CRNA GORA
6. KUD „TOMISLAV“ ŽUPANJA
7. HKUD“ SV. MARKO VIONICA“ VIONICA, BIH
8. FA“ĐIDO“ BOGATIĆ, SRBIJA
9. SKUD „IVAN BRNJIK SLOVAK“ JELISAVAC
10. FA „ACO KARAMANOV“ RADOVIŠ, MAKEDONIJA
11. KUD „VESELA ŠOKADIJA“ LAPOVCI
12. RKUD „DARDA“ DARDA
13. KUD „SV. ANA“ RADIKOVCI
14. HKUD "VALPOVO 1905" VALPOVO

U slučaju lošeg vremena, smotra će se održati u prostoru Nastavno-športske dvorane u Belišću. ''

[klik za uvećanje]


 Stranica prilagođena ispisu