Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 16. 11. 2018.
9. Dani austrijs...
HNK u Osijeku [1...
K.U.C. Bolero: P...
Jesenski redovit...
Mall Osijek: Fit...
sub 17. 11. 2018.
"Hodanjem d...
HNK u Osijeku [1...
K.U.C. Bolero: P...
1. Simpozij udru...
Humanitarna udru...
ned 18. 11. 2018.
Mall Osijek: Stu...
HNK u Osijeku [1...
K.U.C. Bolero: P...
pon 19. 11. 2018.
ISKRA waldorfska...
Đakovo: Konjička...
K.U.C. Bolero: P...
Dani tehničke is...
Vikarijat Osijek...
uto 20. 11. 2018.
ISKRA waldorfska...
HNK u Osijeku: O...
K.U.C. Bolero: P...
Dani tehničke is...
GISKO: Javni gov...
sri 21. 11. 2018.
ISKRA waldorfska...
Fakultet agrobio...
K.U.C. Bolero: P...
Dani tehničke is...
Ekonomski fakult...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[VIDEO] U Osijeku obilježen Svjetski dan prve pomoći


Svjetski dan prve pomoći obilježava se druge subote u rujnu svake godine, a prilika je to za isticanje važnosti prve pomoći na globalnoj razini kao humanog čina koji omogućuje ljudima da spase živote i pomognu u oporavku od iznenadne bolesti ili ozljede. Kao odgovor na nesreće u cestovnom prometu koje godišnje oduzmu oko 1,25 milijuna života, tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći „Prva pomoć u slučaju prometnih nesreća“.

U cilju širenja znanja o postupcima prve pomoći, kao i podizanja svijesti o važnosti poznavanja tehnika i načina pružanja prve pomoći, osobito neodgodivih postupaka u rješavanju izvanrednih situacija na mjestu nesreće, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek organizira javnu manifestaciju obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći koja će se održati 8. rujna 2018. godine na Trgu slobode u Osijeku u vremenu od 10.00 do 13.00 sati. Pozivamo sve zainteresirane sugrađane da nas posjete.

Za vrijeme programa dijelit će se promidžbeni materijali vezani za prvu pomoć i ostale programe Crvenog križa, a raspored ostalih aktivnosti donosimo u nastavku:
- 10.00 – 12.00 sati – mala škola prve pomoći, mala škola realističnog prikaza ozljeda, akcija mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi, predstavljanje rada Službe spašavanja života na vodi Hrvatskog Crvenog križa
- 12.00 sati – pokazna vježba „Prva pomoć u slučaju prometnih nesreća“
Bit će to ujedno prilika za informiranje o besplatnim tečajevima prve pomoći za građanstvo te mogućnostima prijave na iste. Stranica prilagođena ispisu