Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
ned 22. 07. 2018.
Belišće: Mali gr...
Bizovačke ljetne...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [19....
Karanac: Akademi...
pon 23. 07. 2018.
Belišće: Mali gr...
16. Ljeto u Domu...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [19....
Karanac: Akademi...
uto 24. 07. 2018.
Belišće: Mali gr...
16. Ljeto u Domu...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [19....
Karanac: Akademi...
sri 25. 07. 2018.
Belišće: Mali gr...
16. Ljeto u Domu...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [19....
Karanac: Akademi...
čet 26. 07. 2018.
Belišće: Mali gr...
16. Ljeto u Domu...
Gradski vrt: NK ...
RockLive #8 [201...
Karanac: Akademi...
pet 27. 07. 2018.
Belišće: Mali gr...
16. Ljeto u Domu...
Urbani bike fest...
RockLive #8 [201...
Karanac: Akademi...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Otvorenje izložbe Drava Art Biennale 2018. – međuinstitucionalna suradnja Muzeja grada Koprivnice u Muzej likovnih umjetnosti i koja se predstavlja osječkoj publici u sklopu Osječkog ljeta kulture 2018. održat će se u četvrtak, 5. srpnja 2018. godine s početkom u 19:30 sati.

Projekt Drava Art Biennale temelji se na istraživanju, novim produkcijama, multidisciplinarnosti, multimedijalnosti i društvenom angažmanu kroz umjetnost, a razvija dugoročne i čvrste suradnje među djelatnicima u kulturi. Izdanje 2017. nastalo je u suradnji Muzeja grada Koprivnice i Muzeja likovnih umjetnosti iz Osijeka. Sama izložba je i u ovom, do sada, trećem izdanju putem Javnog poziva okupila autore koji komuniciraju, provociraju, kritiziraju i promišljaju vodu i njezine uloge. Autore je odabrao četveročlani stručni žiri, u sastavu: Ana Kovačić, Helena Kušenić, Valentina Radoš i Maša Zamljačanec, a vizualni identitet ovogodišnjeg izdanja potpisuje dizajnerski dvojac Andrija Večenaj i Mihovil Vargović.
Drava Art Biennale bavi se temama zaštite okoliša, ekosustavom i vodom kao političkom kategorijom, a nastoji potaknuti suradnju umjetnika, kustosa, aktivista, znanstvenika i drugih stručnjaka te lokalne zajednice. DAB nudi viziju mogućih promjena koje kroz povezivanje umjetnosti, ekologije i urbanizma pridonose stvaranju prostora za odgovornije i bolje društvo, a u 2017. godini problematizira temu vode kao javnog dobra i osnovnog ljudskog prava. Tako su i Drava Art Biennala prethodile brojne aktivnosti okupljene oko krovne teme projekta – vode – koja je u ovom izdanju fokusirana na promatranje vode u javnom prostoru grada. Tijekom cjelogodišnjih aktivnosti (od ožujka do listopada 2017.) pitanje koliko prisutstvo vode oblikuje gradsko tkivo i na koji način utječe na formiranje identiteta nekog grada sagledano je iz raznolikih kuteva: etnološkog, arheološkog, povijesnog, urbanističkog.

Za kraj slijedila je umjetnička interpretacija ovog fenomena kroz skupnu izložbu 15 autora koji su se predstavili u Galeriji Koprivnica, a sad u MLU, s 15 raznolikih radova. Kroz medij fotografije, videa, performansa, slika, instalacija umjetnici propituju pitanja smislenosti i legalnosti izgradnje javnih fontana (Barbara Bjeliš, Ivan Gundić) te fontanama kao mjestom susreta i nade (Bojan Koštić). Vodu kao mjesto memorije istražit će Neva Lukić i Sara Rajaei, Vana Gaćina, kao i Marijan Crtalić koji će kroz tri video zapisa upozoriti na naš odnos prema vodi i prirodi, baš kao i Gildo Bavčević i Kristina Pongrac. Tamara Sekulić bavit će se pitanjem simbolike vode, a Kristina Marić i Mia Maraković odlučit će se za intimistički pristup s jasnom kritičkom konotacijom. Međunarodni predznak ovogodišnjoj izložbi dali su Bojan Stojčić čiji rad se temelji na promišljanju dostupnosti vodi kroz Arhimedove matematičke postulate i Enes Kurtović koji će vodu sagledati u kontekstu klimatskih promjena i rezultata koje utjecaj čovjeka može imati na svoje okruženje. Njegovi radovi, mogućnošću postava u vanjski i unutrašnji prostor, otvaraju nove dimenzije određene odnosom umjetničkog rada i arhitekture javnog prostora koje propituju i dvije instalacije Tomislav Hršak te Vladimir Novak. Stranica prilagođena ispisu
Kuća ima 130 m2 stambe...
najam frižidera ugost...
AUTO DELOVI JAPANSKA F...
Na prodaju štenad japa...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:164

Registrirani online (2): dim, khosu28