Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 20. 02. 2019.
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
HNK u Osijeku [1...
čet 21. 02. 2019.
Sokol centar: Dr...
Kino Urania [21....
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
HNK u Osijeku [1...
pet 22. 02. 2019.
GISKO: Radionica...
Kino Urania [21....
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
HNK u Osijeku [1...
sub 23. 02. 2019.
Osijek Open 2019...
Kino Urania [21....
10. Zimska škola...
Festival jezika ...
HNK u Osijeku [1...
ned 24. 02. 2019.
Osijek Open 2019...
Kino Urania [21....
IAESTE: Želite l...
CineStar Osijek:...
HNK u Osijeku [1...
pon 25. 02. 2019.
Kino Urania [21....
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječko ljeto kulture 2018. i Gradske galerije Osijek pozivaju vas na otvorenje izložbe "Horizont očekivanja", Tina Gverović, Marko Tadić. Kustosica: Branka Benčić. Hrvatski paviljon na 57. Međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti – La Biennale di Venezia u subotu, 30. lipnja 2018. u 18.30 sati u Galeriji Waldinger (Fakultetska 7, Tvrđa, Osijek)

Izložbu suorganiziraju Gradske galerije Osijek, Moderna galerija Zagreb i Ministarstvo kulture.

Izložba je realizirana sredstvima Grada Osijeka i Ministarstva kulture.

57. Venecijansko bijenale – međunarodna izložba suvremene umjetnosti, koja se održala od svibnja do kraja studenog 2017. u okviru sudjelovanja nacionalnih paviljona uključilo je izložbu “Horizont očekivanja” kojom se Hrvatska predstavila na ovoj umjetničkoj manifestaciji, jednoj od najznačajnijih u svijetu.

Bijenale svake godine posjećuje više od stotinu tisuća posjetitelja – stručne publike i turista.

Kako bi široj javnosti, odn. lokalnoj publici u Hrvatskoj, približili izložbu kojom je hrvatska prezentirana na bijenalu i omogućili uvid u radove predstavljenih umjetnika, organizator hrvatskog paviljona, Moderna galerija iz Zagreba u suradnji s Ministarstvom kulture i kulturnim ustanovama - muzejima i galerijama u nekoliko hrvatskih gradova (Zagreb, Pula, Osijek) tijekom 2018. godine, “vratili” su paviljon “kući” i zainteresiranoj publici koja nije bila u prilici putovati u Veneciju i prisustvovati ovom važnom kulturnom događaju, omogućili posjet izložbi.

Izložba “Horizont očekivanja“ u hrvatskom paviljonu realizira se kao dvostruka samostalna izložba i temelji se na produkciji novih radova umjetnika Tine Gverović i Marka Tadića, koji su posebno mišljeni za izlaganje na Bijenalu. Kroz dvije umjetničke pozicije koje se bave različitim stanjima ili pitanjima, poput neizvjesnosti, nesigurnosti ili kolapsa, pri čemu umjetnici koriste različite medije - od instalacije, preko objekta, videa, animacije i slikarstva, razvija se dramaturgija postava zamišljena tako da angažira ulogu promatrača i artikulira njegovo kretanje kroz prostor. U tom smislu, velik i reprezentativan prostor galerije Waldinger „poslužiti“ će kao zanimljivo mjesto ponovne artikulacije postava, a Osječko ljeto kulture, kao najveća kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj, kao najbolje vrijeme za predstavljanje ove značajne izložbe.

Grad Osijek nositelj je organizacije i produkcije najveće kulturne manifestacije u istočnoj Hrvatskoj, Osječkog ljeta kulture, koja svojim građanima od 2000. nudi kvalitetne kulturne programe. I ovogodišnje Osječko ljeto kulture počet će na crkveni god grada Osijeka blagdan svetih Petra i Pavla 29. lipnja i trajati do 13. srpnja.

U dvotjednoj manifestaciji planirano je 49 programa iz područja kazališne, glazbene i koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti.

Programi će biti izvođeni na 24 lokacije, što novih (poput dvorišta Hotela Central) što starih i dobro poznatih. Susretat ćemo se u dvorištima Rektorata, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta i III. Gimnazije, u dvorani Gradski vrt, Školjki, Barutani, Lapidariju Muzeja Slavonije Osijek, ali i Atrij Arheološkog muzeja Osijek, Muzeju likovnih umjetnosti Osijek, Galeriji Waldinger, Kulturnom centru, GISKO-u, kod Vodenih vrata, Secesijskog zdenca i na brojnim drugim lokacijama.

izložba „Horizont očekivanja“ ostaje otvorena do 29.07.2018.

radno vrijeme galerije Waldinger:
utorak - nedjelja od 17 do 20 sati
subota od 10 - 13 i od 17 do 20 sati Stranica prilagođena ispisu