Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sub 17. 11. 2018.
HNK u Osijeku [1...
K.U.C. Bolero: P...
Od ponedjeljka p...
Dječje kazalište...
CineStar Osijek ...
ned 18. 11. 2018.
HNK u Osijeku [1...
K.U.C. Bolero: P...
Od ponedjeljka p...
Mall Osijek: Stu...
CineStar Osijek ...
pon 19. 11. 2018.
ISKRA waldorfska...
K.U.C. Bolero: P...
Od ponedjeljka p...
Đakovo: Konjička...
CineStar Osijek ...
uto 20. 11. 2018.
ISKRA waldorfska...
K.U.C. Bolero: P...
Od ponedjeljka p...
HNK u Osijeku: O...
CineStar Osijek ...
sri 21. 11. 2018.
ISKRA waldorfska...
K.U.C. Bolero: P...
Od ponedjeljka p...
Fakultet agrobio...
CineStar Osijek ...
čet 22. 11. 2018.
ISKRA waldorfska...
Club Exit: Ex Yu...
Od ponedjeljka p...
Kaos night club:...
Tufna: Brucošija...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Elektrotehnička i prometna škola Osijek poziva vas od 26. lipnja do 6. srpnja 2018. godine na ljetni kamp fizike, u okviru projekta ''PHYS-ME''.

Aktivnosti Ljetnog kampa fizike održavat će se u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek, Istarska 3, i drugim mjestima predviđenima planom aktivnosti kampa, u okviru projekta „Improving the educational system in Physics for general and vocational educational in the Croatia-Hungary border region for secondary school – Phys-Me''- HUHR/1601 /4.1.2/0033.

Projekt je nastao kao ideja Unaprjeđenja obrazovnog sustava u predmetnom području fizike u općem i strukovnom srednjoškolskom obrazovanju, a razvijen je uz podršku Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje. Nositelj projekta je Elektrotehnička i prometna škola Osijek, uz partnere Gimnaziju A. G. Matoša Đakovo, Regionalnu razvojnu agenciju Slavonije i Baranje i prekograničnog partnera Koch Valeria Kozepiskola Altalanos Iskola Ovoda es Kollegium iz Pečuha. Projekt je vrijednosti 1.664.270,38 kuna (224.083,80 €), a sredstva se osim za ostvarivanje aktivnosti usmjerenih na unaprjeđenje nastave fizike i izvannastavnih aktivnosti kao što je Ljetni kamp fizike, edukacija nastavnika fizike, razvoj kurikuluma dodatne nastave fizike, značajnim dijelom odnosi i na opremanje interaktivnog kabineta fizike suvremenim nastavnim sredstvima i didaktičkim pomagalima (64.010,00 € za opremu fizike za škole u Osječko-baranjskoj županiji). Upravo prema navedenom kurikulumu i s nabavljenom novom opremom u drugom polugodištu školske 2017./18. godine učenici su izvodili laboratorijske vježbe u okviru dodatne nastave fizike u svojim školama. Projekt se financira na način da za hrvatske korisnike EU doprinos iznosi maksimalno 85% od ukupne vrijednosti projekta, dok najmanje 15% sufinancira sam korisnik. Planirano trajanje provedbe projekta je 16 mjeseci.

U periodu od 26. lipnja do 6. srpnja 2018. godine bit će proveden Ljetni kamp fizike u kojem nam je cilj da učenici, uz provedbu eksperimentalnog rada na laboratorijskim vježbama, upoznaju i primjenu fizike u različitim društvenim i gospodarskim granama. Učenici će se upoznati s primjenom fizike u urbanoj i sakralnoj arhitekturi Osijeka i Đakova, poljoprivredi (Belje), kazalištu (HNK Osijek), sportu (AK Slavonija-Žito i NK Osijek), zračnom prometu (Zračna luka Osijek), specijaliziranim laboratorijima (Inspecto), graditeljstvu (pješački viseći most), proizvodnji i prijenosu energije (solarna i geotermalna elektrana u Elektrotehničkoj i prometnoj školi i Strojarskoj tehničkoj školi, te HOPS TS Ernestinovo), automobilima (Integra Dundović), fizioterapiji (Privatna ordinacija fizikalne terapije i rehabilitacije Kuric), jedriličarstvu i padobranstvu (Aeroklub Osijek) te posjet kulturnom i znanstvenom centru Milutin Milanković u Dalju. Osim navedenih stručnih posjeta, učenici će prisustvovati predavanjima dr.sc. Ivice Puljka (FESB, CERN) i prof. Korada Korlevića (Zvjezdarnica Višnjan) te s njima sudjelovati na druženju s temom „Živjeti život znanstvenika“. Ukupno je 60 sudionika kampa, 54 učenika i 6 nastavnika. Stranica prilagođena ispisu

Max Man - Tablete za p...
Sve očuvano, jakne, ma...
0981380687-Iznajmljuj...
Odgajivacnica Kazuki g...

Najave u 24h

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:64

Registrirani online (): Nitko