Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sub 16. 02. 2019.
HNK u Osijeku [1...
Dječje kazalište...
Valentinovo u Po...
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
ned 17. 02. 2019.
HNK u Osijeku [1...
San Francisco Co...
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
pon 18. 02. 2019.
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
GISKO: Svečano u...
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
uto 19. 02. 2019.
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
Dječje kazalište...
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
sri 20. 02. 2019.
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
Dječje kazalište...
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
čet 21. 02. 2019.
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
Dječje kazalište...
Belišće: Glazben...
Kino Urania: Pre...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[2.7.2018.] [FOTO] Uspješno završeno drugo izdanje DunavArt Festivala [2018.]

U Iloku održano premijerno izdanje DunavArt Festivala [2018.]


[30.06.2018.] Svečano otvorenje premijernog izdanja DunavArt Festivala u Iloku, koje se trebalo održati u petak 29. lipnja, zbog jake kiše, pomaknuto je na subotu, 30. lipnja, s početkom u 20 sati, a održat će se u atriju Dvorca Odescalchi.

Prigodni Festivalski program prvog iločkog DunavArt Festivala, jedinstvenog festivala glazbe, enologije i gastronomije započet će već u podne, obilježavanjem Međunarodnog dana Dunava prigodnom utrkom čikli oko Šarengradske Ade. U 19 sati, u Kuriji Brnjaković sve posjetitelje očekuje projekcija filma „Zlatno runo, Argonauti s ribnjaka“, nakon čega će uslijediti svečano otvorenje, uz prigodno čitanje poezije o Dunavu i Dodjelu nagrada za Prvo međunarodno ocjenjivanje vina podunavskih zemalja.

U 21 sat, svoj će koncert održati zagrebački jazz sastav Scharf Club Swing Quintet. Koncert novosadskog ženskog benda The Frajle koji se trebao održati u petak, 29. lipnja odgođen je do daljnjega. Posjetitelji prvog iločkog DunavArt Festivala moći će tijekom subote uživati i u prigodnom eno-gastro programu, „Vina s Dunava“ – uz ponudu vina Srednjeg Dunava i uz Dunavski stol, koji predstavlja tradicionalna jela s Dunava.

Ovaj će se program DunavArt Festivala nastaviti i tijekom nedjelje 1. srpnja u atriju Dvorca Odescalchi, a u večernjim satima, za sve posjetitelje DunavArt Festivala bit će organiziran i prigodni program uz DJ-a i gledanje utakmice na otvorenom.

Projekt DunavArt Festivala realizira se uz financijsku potporu EU Interreg programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije 2014.-2020. u sklopu projekta Central Danube Tour (CDT).

Nositelj projekta je Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, a Grad Ilok i Osječko-baranjska županije partneri su s hrvatske strane.

Partneri iz Srbije su Autonomna pokrajina Vojvodina i Dunavski centar za kompetenciju.

DunavArt Festival pokrenuli su prošle godine Miran Hadži - Veljković i Zlatko Petrović - Pajo, poznati kao Kraljevi ulice, a koji su već dobro poznati po organizaciji Međunarodnog uličnog festivala Cest is d' Best.

U realizaciji ovogodišnjeg DunavArt Festivala Ilok sudjeluje Grad Ilok, Turistička zajednica grada Iloka i Muzej grada Iloka, uz sponzore: Iločki Podrumi, Hotel Dunav-Ilok, Villa Iva-Ilok, Hrvatske vode i Vinski klaster Srijem.


[28.06.2018.] Nakon veoma uspješnog prvog dijela DunavArt Festivala u Vukovaru i Erdutu, nadolazeći vikend donosi nastavak bogatog programa u Batini i Iloku.

Zbog najavljenog lošeg vremena za petak, program DunavArt Festivala u Batini se sa petka prebacuje na nedjelju, 1. srpnja.

U Batini će posjetitelji u subotu, 30. lipnja od 18 sati, svoje nepce moći ugodno iznenaditi bogatom ponudom vina i jela na Festivalu „tista“ gdje će se na moderan način prezentirati tradicionalna domaća šokačka gastronomija uz goste iz Mađarske i Vojvodine. Istog dana odličnu glazbu koja odgovara vinima Baranje čast odabrati dobiva DJ Umbo nakon kojeg posjetitelje od 21 sat, uz vruće salsa ritmove, zabavlja grupa Cubismo.

Program u nedjelju, 1. srpnja započinje u 16 sati „Poezijom u čaši“ i bogatom ponudom „Vina s Dunava“, a s početkom u 18 sati, posjetitelje očekuje koncert kraljice sevdaha, Amire Medunjanin, nakon koje zabavu nastavljamo uz deejayMillya.
Organizatori su posjetiteljima omogućili i besplatan prijevoz autobusom iz Osijek do Batine, po sljedećem rasporedu:
Subota, 30. lipnja: Polasci Osijek (Gajev trg) – Batina, Baranja: 18:20 h i 20.00 h; Polasci Batina, Baranja – Osijek (Gajev trg): 23.10 h i 00.40 h.
Nedjelja, 1. srpnja: Polasci Osijek (Gajev trg) – Batina, Baranja: 15.50 h i 17.00 h; Polasci Batina, Baranja – Osijek (Gajev trg): 20.10 h i 22.40 h.

U Iloku festival započinje u petak, 29. lipnja od 20 sati uz Poeziju o Dunavu i degustaciju tradicionalnih jela i vina s Dunava. Glazbeni program će u petak upotpuniti The Frajle, dok je u subotu, 30. lipnja pozornica rezervirana za Scharf Club Swing Quintet, s kojima je dobar provod zagarantiran. U sklopu festivala će se u subotu obilježiti Međunarodni dan Dunava memorijalnom utrkom čikala i dodjelom nagrada za Prvo međunarodno ocjenjivanje vina podunavskih zemalja.

Ulaz na DunavArt festival je besplatan za posjetitelje, tako da se ovakvu priliku ne isplati propustiti.

Ne propustite priliku doći i uživati u vrhunskoj glazbi, vinu, gastronomiji i prirodi. Vidimo se na DunavArt Festivalu!

Batina:

Subota, 30. lipnja 2018.
18.00 – 22.00 h - Batina - kompleks muzeja Batinske bitke
Festival "tista" - okusi jela od tijesta s Dunava
18.00 – 24.00 h - Batina - kompleks muzeja Batinske bitke
„Vina s Dunava“ - ponuda vina Srednjeg Dunava (Vojvodina, Slavonija, Baranja i Srijem)
18.00 – 24.00 h - Batina - kompleks muzeja Batinske bitke
DJ Umbo
21.00 h - Batina - kompleks muzeja Batinske bitke
Cubismo, koncert

Nedjelja, 1. srpnja 2018.
16.00 - 22.00 h - Batina - kompleks muzeja Batinske bitke
„Vina s Dunava“ - ponuda vina Srednjeg Dunava (Vojvodina, Slavonija, Baranja i Srijem)
17.00 h - Batina - Barique Wine Bar
„Poezija u čaši“
16.00 – 22.00 h - Batina - kompleks muzeja Batinske bitke
deejayMilly
18.00 h / Batina - kompleks muzeja Batinske bitke
Amira Medunjanin, koncert

Ilok

Petak, 29. lipnja 2018.
20.00 – 24.00 h - Dvorac Odescalchi
„Vina s Dunava“ - ponuda vina Srednjeg Dunava
Dunavski stol – Tradicionalna jela s Dunava
20.00 – 21.00 h - Dvorac Odescalchi
Otvorenje Festivala uz Poeziju o Dunavu; oblikovanje teksta Udruga Oksimoron, čitaju studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku
21.00 h - Dvorac Odescalchi
The Frajle, koncert
DJ

Subota, 30. lipnja 2018.
12.00 – 13.30 h - Šarengrad, Šarengradska Ada
Obilježavanje Međunarodnog dana Dunava - Memorijalna utrka čikli „Luka Kovačević“ oko Šarengradske Ade
19.00 – 19.45 h - Kurija Brnjaković
Projekcija filma „Zlatno runo, Argonauti s ribnjaka“
20.00 – 24.00 h - Dvorac Odescalchi
„Vina s Dunava“ - ponuda vina Srednjeg Dunava
Dunavski stol -Tradicionalna jela s Dunava
20.00 h - Dvorac Odescalchi
Dodjela nagrada za Prvo međunarodno ocjenjivanje vina podunavskih zemalja
21.00 h - Dvorac Odescalchi
Scharf Club Swing Quintet, koncert
DJ

Projekt DunavArt Festivala realizira se uz financijsku potporu EU Interreg programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije 2014.-2020. u sklopu projekta Central Danube Tour (CDT). Nositelj CTD projekta je Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, a Grad Ilok i Osječko-baranjska županija partneri su s hrvatske strane. Partneri iz Srbije su Autonomna pokrajina Vojvodina i Dunavski centar za kompetenciju.


[26.06.2018.] [FOTO] Drugo izdanje manifestacije DunavArt Festival oduševilo posjetitelje u Erdutu i Vukovaru


[13.06.2018.] Drugo izdanje manifestacije DunavArt Festival ponudit će još bogatiji i zanimljiviji sadržaj


Niti jedna druga rijeka na svom putu do ušća ne teče kroz toliko zemalja kao Dunav. Cjelokupna povijest srednje i jugoistočne Europe ispisana je na njegovim obalama i do danas je ostavila vidljive tragove, što Podunavlje čini fascinantnim kulturnim sjecištem.

Često otpjevan i mnogo proputovan, Dunav inspirira od izvora do ušća, pa je tako inspirirao pokretače DunavArt Festivala koji „teče i spaja“ te povezuje Vukovar, Baranju, Ilok i Erdut u jedinstveni umjetnički doživljaj koji u hrvatsko Podunavlje donosi vrhunsku glazbu te istodobno promiče vrijednosti kulturne baštine, vinskog i gourmet bogatstva te približava podunavske zemlje Hrvatskoj.

Nadmašujući sva očekivanja, prvo izdanje DunavArt Festivala u 2017. godini okupilo je više od 10.000 posjetitelja koji su očarano promatrali svaki kutak festivala na Dunavu, obogaćen vrhunskom ponudom glazbe, vina i hrane s hrvatskog Podunavlja!
Nadolazeći festival će kroz dva vikenda, od 22. do 30. lipnja, povezati Vukovar, Baranju, Ilok i Erdut, a posjetitelji će uživati u čaroliji ovog kraja i bogatom programu.

Tu su nam činjenicu na tiskovnoj konferenciji održanoj u osječkoj Regionalnoj vinoteci, potvrdili organizatori i partneri ovogodišnjeg DunavArt Festivala.

Tiskovnu konferenciju otvorila je novoizabrana direktorica Turističke zajednice Osječko - baranjske Županije Ivana Jurić ispred Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje. Novost ove godine jest da se projekt realizira uz financijsku potporu EU Interreg programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije 2014.-2020. u sklopu projekta Central Danube Tour (CDT). Nositelj CTD projekta je Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, a Grad Ilok i Osječko-baranjska županija partneri su s hrvatske strane. Partneri iz Srbije su Autonomna pokrajina Vojvodina i Dunavski centar za kompetenciju.

Ivana Jurić ukazala je na važnost povezivanja destinacija hrvatskog Podunavlja:
DunavArt festival spaja četiri lokacije ali i spaja umjetnost glazbe, umjetnost vina i umjetnost gastronomije. Riječ je o lokacijama koje su natprosječno lijepe i čarobne, svatko tko je prvi puta posjetio Erdut, Erdutske vinograde, Erdutsku kulu, pogledao Dunav iz vinograda koji se nalazi na samim obroncima Dunava je ostao bez teksta. Ideja je da dovedemo goste upravo u ambijent koji oslikava ponudu na ovom području, jer svaki gost kojeg smo uspjeli dobiti u Slavoniju, Baranju i Srijem se uvijek vraća upravo zatečen svim onim što nalazi ovdje.

Zlatko Petrović Pajo, član glazbene skupine „Kraljevi ulice“ i jedan od pokretača i organizatora DunavArt festivala izrazio je izrazitu sreću oko širenja festivala:
Naša želja se ostvaruje, polako se festival širi, postaje sve poznatiji, sa sredstvima koje imamo to ne može biti bombastično i brzo ali smo posadili sjeme dobra i nadamo se da će se to razviti u još bolju stvar. Ideja festivala je povezivanje kultura i buđenje svijesti o tome koliko mi jesmo podunavska zemlja i koliko je važno da je Dunav tu i da iskoristimo sve mogućnosti koje imamo, a mogućnosti jesu velike. Jako smo sretni ove godine s četiri lokacije, sjajnim izvođačima na festivalu te se nadamo da ćemo uspjeti dozvati ljude da posjete festival te uživaju u bogatoj eno gastro ponudi uz sjajne izvođače.

Matej Perkušić, direktor Turističke zajednice Baranje ističe „Pozdravljamo svaku manifestaciju koja obogaćuje turističku i kulturnu ponudu na području cijelog Podunavlja. Trebamo početi koristiti centralni Dunav i sam pojam Dunava maksimalno sve više i više. Gdje god se predstavljamo, Dunav kao Dunav je pojam. Ovaj festival sam po sebi s izvođačima je sjajno popunjen, međutim ono što je najbitnije su lokacije na kojima se festival održava, prikazat će svu ljepotu Podunavlja. Trebamo iskoristiti ono što nam je ponuđeno, trebamo ime samog brenda Dunava sve više i više u budućnosti propagirati, tako da nam i sama lokacija Dunava bude prednost u daljnjoj promociji naše destinacije koja je cijelo područje ovog centralnog Dunava. Hvale vrijedan projekt, trebamo ga svi podržati i kamo sreće da imamo još ovakvih projekata. Idemo u dobrom smjeru, krenuli smo dobrim putem i samo tako naprijed.

Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Osječko baranjske županije prepoznaje vrijednost DunavArt festivala kao jednog od nositelja razvoja turizma ovog područja:
Ovaj festival treba pokazati ono najbolje što se nalazi uz naš Dunav, to su vrhunska vina i gastro ponuda, koji je osnova za temelj našeg razvoja. Kroz ovu manifestaciju želimo pokazati najbolje što imamo, sve ono čime se županije, odnosno cijelo ovo područje može podičiti. Ovakve manifestacije trebale bi biti nositelji razvoja turizma. Razvijaju se kušaone, otvaraju se različiti objekti gdje upravo gosti mogu probati ono najbolje što imamo.

Zamjenik župana Osječko - baranjske Županije, Goran Ivanović također ističe vrijednost i veličinu festivala:
Rijeka Dunav je nešto što će prepoznati bilo koji turist, u bilo kojoj destinaciji u Europi, prije nego mu kažete Slavonija, Baranja ili bilo koji drugi pojam koji je nama bliži. Ne postoje u turizmu administrativne granice, one nisu ni poželjne da postoje. Ovo je prelijep događaj koji je napravljen baš onako kako treba, želite li vidjeti najbolje od onoga što Slavonija, Baranja i Srijem imaju onda ćete se locirati na ovih nekoliko destinacija i to je ono što nam treba.

Ulaz na cjelokupni program DunavArt Festivala potpuno je besplatan za posjetitelje, a organizatori su također omogućili i besplatan prijevoz autobusom iz Osijek do Erduta, po slijedećem rasporedu:

RASPORED AUTOBUSA ZA ERDUT / Subota, 23. lipnja 2018. / Besplatan prijevoz:
Polasci Osijek (Gajev trg) – Erdut
- 18.40h
- 20.00h
Polasci Erdut – Osijek (Gajev trg)
- 23.20h
- 00.40h

Ne propustite priliku doći i uživati u vrhunskoj glazbi, vinu, gastronomiji i prirodi. Vidimo se na DunavArt Festivalu!Program:


Erdut

Subota, 23. lipnja 2018.
18.00 h - Svečano otvorenje DunavArt Festivala u Erdutu i izložbe svjetlosno – ambijentalnih instalacija „Privremeni ambijenti“ u vinogradu i vinskom podrumu
Mjesto održavanja: Erdutski vinogradi

18.00 - "Okusi Dunava" – ponuda jela i vina Srednjeg Dunava (Vojvodina, Slavonija, Baranja i Srijem)
Mjesto održavanja: Erdutski vinogradi

19.00 h - Poezija u čaši - Enes Kišević
Mjesto održavanja: Erdutski vinogradi

18.00 - 24.00 h - DJ Flegma
Mjesto održavanja: Erdutski vinogradi

21.00 h - Zemlja gruva, koncert
Mjesto održavanja: Erdutski vinogradi

22.30 h - Scifidelity Orchestra, koncert
Mjesto održavanja: Erdutski vinogradiVukovar


Petak, 22. lipnja 2018.
18.00 - 24.00 h - Piknik na Dunavu – ponuda vina s Dunava
Mjesto održavanja: Perivoj dvorca Eltz

19.00 h - Svečano otvorenje DunavArt Festivala i izložbe „Slikanje svijeta“, autora Tomislava Buntaka u Oranžeriji
Mjesto održavanja: Perivoj dvorca Eltz - Galerija Oranžerija

21.00 h - Putokazi & Zoran Majstorović, koncert
Mjesto održavanja: Perivoj dvorca Eltz

22.30 h - After party - Die Wandervögel, Austrija
Mjesto održavanja: Perivoj dvorca Eltz

Subota, 23. lipnja 2018.
10.30 h - Die Wandervögel, Austrija, koncert
Mjesto održavanja: Vukovarski korzo

18.00 - 24.00 h - Piknik na Dunavu - ponuda vina s Dunava
Mjesto održavanja: Perivoj dvorca Eltz

18.00 - 24.00 h - Izložba „Slikanje svijeta“, autora Tomislava Buntaka u Oranžeriji
Mjesto održavanja: Perivoj dvorca Eltz - Galerija Oranžerija

21.00 h - Die Wandervögel, Austrija
Mjesto održavanja: Perivoj dvorca Eltz

Napomena: u slučaju lošeg vremena glazbeni program se odvija u Hrvatskom domu Vukovar (Ul. Josipa Jurja Strossmayera 20, 32000, Vukovar)Batina


Petak, 29. lipnja 2018.
18.00 – 24.00 h - „Vina s Dunava“ - ponuda vina Srednjeg Dunava (Vojvodina, Slavonija, Baranja i Srijem)
Mjesto održavanja: Batina - kompleks muzeja Batinske bitke

19.30 h - „Poezija u čaši“
Mjesto održavanja: Batina - Barique Wine Bar

18.00 – 24.00 h - deejayMilly
Mjesto održavanja: Batina - kompleks muzeja Batinske bitke

21.00 h - Amira Medunjanin, koncert
Mjesto održavanja: Batina - kompleks muzeja Batinske bitke

Subota, 30. lipnja 2018.
18.00 – 22.00 h - Festival "tista" - okusi jela od tijesta s Dunava
Mjesto održavanja: Batina - kompleks muzeja Batinske bitke

18.00 – 24.00 h - „Vina s Dunava“ - ponuda vina Srednjeg Dunava (Vojvodina, Slavonija, Baranja i Srijem)
Mjesto održavanja: Batina - kompleks muzeja Batinske bitke

18.00 – 24.00 h - DJ Umbo
Mjesto održavanja: Batina - kompleks muzeja Batinske bitke

21.00 h - Cubismo, koncert
Mjesto održavanja: Batina - kompleks muzeja Batinske bitke

Ilok


Petak, 29. lipnja 2018.
20.00 – 24.00 h - „Vina s Dunava“ - ponuda vina Srednjeg Dunava, Dunavski stol – Tradicionalna jela s Dunava
Mjesto održavanja: Dvorac Odescalchi

20.00 – 21.00 h - Otvorenje Festivala uz Poeziju o Dunavu; oblikovanje teksta Udruga Oksimoron, čitaju studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku
Mjesto održavanja: Dvorac Odescalchi

21.00 h - The Frajle, koncert, DJ
Mjesto održavanja: Dvorac Odescalchi

Subota, 30. lipnja 2018.
12.00 – 13.30 h - Obilježavanje Međunarodnog dana Dunava - Memorijalna utrka čikli „Luka Kovačević“ oko Šarengradske Ade
Mjesto održavanja: Šarengrad, Šarengradska Ada

19.00 – 19.45 h - Projekcija filma „Zlatno runo, Argonauti s ribnjaka“
Mjesto održavanja: Kurija Brnjaković

20.00 – 24.00 h - „Vina s Dunava“ - ponuda vina Srednjeg Dunava, Dunavski stol -Tradicionalna jela s Dunava
Mjesto održavanja: Dvorac Odescalchi

20.00 h - Dodjela nagrada za Prvo međunarodno ocjenjivanje vina podunavskih zemalja
Mjesto održavanja: Dvorac Odescalchi

21.00 h - Scharf Club Swing Quintet, koncert, DJ
Mjesto održavanja: Dvorac Odescalchi

Projekt DunavArt Festivala realizira se uz financijsku potporu EU Interreg programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije 2014.-2020. u sklopu projekta Central Danube Tour (CDT). Nositelj CTD projekta je Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, a Grad Ilok i Osječko-baranjska županija partneri su s hrvatske strane. Partneri iz Srbije su Autonomna pokrajina Vojvodina i Dunavski centar za kompetenciju.

Za više informacija o događaju pratite Facebook stranicu: DunavArt Festival.

 Stranica prilagođena ispisu

Na prodaju razne prikj...
Provjerite što Vam zvi...
Na prodaju Stenci Cane...
CANE CORSO rzervacija ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:65

Registrirani online (): Nitko