Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 16. 11. 2018.
9. Dani austrijs...
HNK u Osijeku [1...
K.U.C. Bolero: P...
Jesenski redovit...
Mall Osijek: Fit...
sub 17. 11. 2018.
"Hodanjem d...
HNK u Osijeku [1...
K.U.C. Bolero: P...
1. Simpozij udru...
Humanitarna udru...
ned 18. 11. 2018.
Mall Osijek: Stu...
HNK u Osijeku [1...
K.U.C. Bolero: P...
pon 19. 11. 2018.
ISKRA waldorfska...
Đakovo: Konjička...
K.U.C. Bolero: P...
Dani tehničke is...
Vikarijat Osijek...
uto 20. 11. 2018.
ISKRA waldorfska...
HNK u Osijeku: O...
K.U.C. Bolero: P...
Dani tehničke is...
GISKO: Javni gov...
sri 21. 11. 2018.
ISKRA waldorfska...
Fakultet agrobio...
K.U.C. Bolero: P...
Dani tehničke is...
Ekonomski fakult...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U četvrtak, 25. siječnja 2018. godine s početkom u 9:00 sati na FERIT-u održat će se predstavljanje suradnje tvrtke Danieli Systec i FERIT-a.

Tvrtka Danieli Systec je osnovana 1991. godine te danas broji približno 300 zaposlenika od kojih je većina fakultetski obrazovana. Danieli Systec ima urede u Labinu, Rijeci, Osijeku, Zagrebu i Splitu te dvije sestrinske tvrtke u Sloveniji i Srbiji. Bave se inženjeringom i puštanjem u pogon industrijskih postrojenja širom svijeta. U dugoročnom partnerstvu s Danieli Automation S.p.A koja je dio Danieli grupe sudjelovali su u više od 300 projekata i jedna su od najvećih tvrtki u području industrijske automatike i procesnog upravljanja u Hrvatskoj.

U posljednje dvije godine na području Osijeka su zaposlili preko 30 mladih inženjera te su u intenzivnoj suradnji sa FERIT-om. Naime, protekle dvije godine, članovi Katedre za automatiku i robotiku, Zavoda za računalno inženjerstvo i automatiku, FERIT Osijek usko surađuju s Osječkim uredom firme Danieli Systec u dva područja: nastavi i znanstvenom istraživanju. Na nastavnom planu, svake se godine održava nekoliko sati predavanja studentima od strane Danieli Systeca, na predmetima iz područja automatike, gdje se studente upoznaje sa stvarnim problemima i njihovim rješenjima u industriji.

Također se studentima godišnje ponudi najmanje 10-tak tema diplomskih i završnih radova koji se obavljaju u suradnji s osječkim uredom Danieli Systec pod sumentorstvom nekih od zaposlenika te firme.

Na znanstvenom planu, FERIT Osijek surađuje više od godinu dana, preko Danieli Systeca, s Danieli Automation S.p.A, a uključeni su u istraživanja s njihovim odjelom za robotiku. Trenutno se bave problemima primjene robotskog vida u industrijskom okruženju. U okviru te suradnje, FERIT Osijek je dobio na korištenje industrijski robotski manipulator. Stranica prilagođena ispisu