Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 21. 02. 2018.
Kino Urania [15....
CineStar Osijek ...
GPP Osijek: Mogu...
HNK u Osijeku [1...
Dječje kazalište...
čet 22. 02. 2018.
Europski dan žrt...
Info-centar za m...
GPP Osijek: Mogu...
HNK u Osijeku [1...
Dječje kazalište...
pet 23. 02. 2018.
Poljoprivredni f...
Odjel za matemat...
GPP Osijek: Mogu...
HNK u Osijeku [1...
Dječje kazalište...
sub 24. 02. 2018.
Odjel za fiziku:...
Centar osobne mo...
STUC: Predstava ...
HNK u Osijeku [1...
Dječje kazalište...
ned 25. 02. 2018.
SD Zrinjevac: 11...
HNK u Osijeku [1...
Dječje kazalište...
pon 26. 02. 2018.
FERIT: Predavanj...
Kino Urania: Kon...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Udruga za poticanje umjetničke svijesti u društvu – SLAMA, po prvi puta za javnost otvara vrata svoje galerije, simboličnog naziva „UTOPIA“, koja se nalazi u osječkoj Tvrđi, u Ulici Kamila Firingera 3.

Galerija se otvara u subotu, 9. prosinca 2017., u 19,00h i to izložbom "Kreativni laboratorij", koja se ishoduje kao zanimljivi, međugeneracijski eskspresivni dijalog učenika i njihovih mentora.

Izložbu tako čine radovi učenika prvih razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku, zatim radovi njihovog mentora Vjekoslava Filipovića, te nekoć Vjekinog mentora, danas kolege – Nikole Fallera.

Prostor galerije namijenjen je za izlaganje svim afirmiranim ali i neafirmiranim umjetnicima, pa čin njegova ustupanja upravo najvećim umjetničkim mladim nadama ovoga grada – učenicima spomenute škole, smatramo najprikladnijim, ne bi li svijest o važnosti kreativnog izražavanja jače prodrijela u kolektivnu svijest naše zajednice.

Pored slamnatih kreacija, izložbu čine i land art radovi, točnije, fotodokumentacija cjelogodišnjih akcija udruge Slama na području grada Osijeka u sklopu projekta „Kreativni laboratorij“.

O samoj likovnosti radova, riječ više reći će Lana Skender, povjesničarka umjetnosti i predavačica na UAOS-u, što nas izuzetno raduje.

Za što ugodnije veče, zaslužan će biti svaki zainteresirani posjetitelj raspoložen za jammanje, kao i topla te pomalo pikantna zakuska, ne bi li se atmosfera dodatno zagrijala u ove sve hladnije noći.

Prostor udruge Slama zamišljen je kao utočište svih umjetnosti, mjesto koji nudi pristup svima, pa se osim galerijskog dijela, u prostoru nalazi i glazbena soba, ured, čajna kuhinja, a kroz prostoriju (Vašeg budućeg) „produženog dnevnog boravka“, otvara se prostor i za svakodnevno druženje i stvaranje, razvitak kreativnosti i istraživanje nekih novih vidova umjetnosti. Stranica prilagođena ispisu