Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
uto 20. 02. 2018.
Kino Urania [15....
CineStar Osijek ...
HNK u Osijeku [1...
Mađarska državna...
Trg slobode: Međ...
sri 21. 02. 2018.
Kino Urania [15....
CineStar Osijek ...
HNK u Osijeku [1...
GISKO: Festival ...
SD Gradski vrt: ...
čet 22. 02. 2018.
Info-centar za m...
FERIT: Promocija...
HNK u Osijeku [1...
GISKO: Festival ...
Đakovo: Predstav...
pet 23. 02. 2018.
Odjel za matemat...
FERIT: Promocija...
HNK u Osijeku [1...
GISKO: Festival ...
ISKRA waldorfska...
sub 24. 02. 2018.
Odjel za fiziku:...
Centar osobne mo...
HNK u Osijeku [1...
GISKO: Festival ...
ISKRA waldorfska...
ned 25. 02. 2018.
HNK u Osijeku [1...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Za novu sezonu CodeCAMP-a, pripremili su vam mnogobrojne novosti. Među njima je Testival na CodeCAMP-u kojima je cilj okupiti sve zainteresirane testere grada Osijeka. Prvi Testival održat će se 25. listopada 2017. godine u BIOS-u u 18:00 sati.

The next big thing – samovozeći automobili (ili počnimo se prilagođavati testnim izazovima novih tehnologija)

Često slušamo kako u IT-u moramo ići u korak s tehnologijama kako nas vrijeme ne bi pregazilo. Za testere softwera je ovo i tekako istina jer oni često puta moraju ići i korak ispred kako bi bolje razumjeli krajnje korisnike i potrebe koje tek nastaju te istovremeno traže stalno unapjeđenje proizvoda. Ovo predavanje će pokušati dati perspektive za testere softvera u ozračju izazova novih tehnologija.

PREDAVAČ: Ranko Zubonja ima višegodišnje iskustvo u testiranju softvera u različitim tvrtkama. Trenutno radi kao senior test inženjer u Fiveu

Only tools and horses
Testeri softvera svakodnevno se susreću s problemima koje trebaju riješiti prije nego uopće počnu testirati. To su problemi izlvačenja korisnih informacija iz velike količine podataka, konfigiracija i instalacija aplikacija, hvatanje screenshota… Ovo predavanje dat će kratki pregled alata koji se mogu koristiti da bi testiranje softvera, osobito mobilnog, učinili lakšim, a testere fokusiraniji na samo testiranje: Charles proxy, ADB, libimobiledevice.

PREDAVAČ: Damjan Orešković se testiranjem počeo baviti prije 2 i pol godine. Radi kao tester u tvrtci Shoutem. Veliki fan gadgeta i tehnologije općenito, kao i dobre partije nogometa.

Selenium + JavaScript
U JavaScript ekosistemu postoji nekoliko bindinga za Selenium. Željko će usporediti nekoliko najpopoularnijih: WebDriverJS, WebdriverIO, Nightwatch.js te dati svoju prosudbu o prednostima i manama svakog od njih.

PREDAVAČ: Željko Filipin ima više od 10 godina iskustva u automatizaciji testova, većinom koristeći Rubiju i Selenium. Odnedavno se odvažio na avanturu sa JavaScriptom. Stranica prilagođena ispisu