Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
uto 20. 02. 2018.
Kino Urania [15....
CineStar Osijek ...
HNK u Osijeku [1...
Mađarska državna...
Trg slobode: Međ...
sri 21. 02. 2018.
Kino Urania [15....
CineStar Osijek ...
HNK u Osijeku [1...
GISKO: Festival ...
SD Gradski vrt: ...
čet 22. 02. 2018.
Info-centar za m...
FERIT: Promocija...
HNK u Osijeku [1...
GISKO: Festival ...
Đakovo: Predstav...
pet 23. 02. 2018.
Odjel za matemat...
FERIT: Promocija...
HNK u Osijeku [1...
GISKO: Festival ...
ISKRA waldorfska...
sub 24. 02. 2018.
Odjel za fiziku:...
Centar osobne mo...
HNK u Osijeku [1...
GISKO: Festival ...
ISKRA waldorfska...
ned 25. 02. 2018.
HNK u Osijeku [1...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Udruga Mali Nemo i slavonski ogranak Hrvatskog društva pisaca pozivaju vas na književnu tribinu na kojoj će sudjelovati prevoditelj i pisac Vojo Šindolić te spisateljica Stanislava Nikolić Aras. Tribina će se održati u caffe baru Peppermint u 19,00 sati u srijedu 18. listopada 2017.

Pisac, prevodilac, slikar, vlasnik obimne kolekcije rijetkih knjiga te crteža i pisama američkih bitničkih pisaca. Čovjek koji je objavio petnaestak pjesničkih zbirki, preveo L. Ferlinghettija, A. Ginsberga, J. Kerouaca, J. Fantea, C. Bukowskog, J. Morrisona, H. Murakamija i mnoge druge istaknute suvremene pisce te koji je prijateljevao s D. Dragojevićem, H. Millerom, A. Warholom, B. Dylanom i mnogim drugim istaknutim suvremenim umjetnicima. Nadalje, počasni član Američke akademije umjetnosti i književnosti, počasni član američkog PEN-a i član hrvatskog PEN-a. Naposljetku, svjetski putnik koji već desetljećima dosljedno i vješto izbjegava propadanje kroz šahtove ispod kojih prema zaboravu teku muljeviti potočići onoga što hrvatski pisci i književnici vole nazivati „polemikom“ i „političkim angažmanom“, odnosno čovjek koji radi ono što bi pisac i prevodilac možda i trebao raditi – piše i prevodi, ne obazirući se na trenutne političke i gospodarske vjetrove te njihova pravocrtna kretanja od točke A do točke B i natrag.

Uz g. Šindolića, na tribini sudjelovat će i Staša Nikolić Aras, autorica dviju zbirki pjesama i zbirke kratkih pripovijedaka, čiji prvi roman nagodinu izlazi iz tiska, te voditeljica umjetničke organizacije Teatro Verrdi i direktorica zadarskog festivala Kalibar.

Moderator: Ivan Zrinušić.
 Stranica prilagođena ispisu