Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 15. 10. 2018.
Kino Urania [11....
CineStar Osijek ...
Mjesec hrvatske ...
ŠUS "Svjetl...
KLUB 60+: Medici...
uto 16. 10. 2018.
Kino Urania [11....
CineStar Osijek ...
Mjesec hrvatske ...
Građevinski faku...
GISKO: Predstavl...
sri 17. 10. 2018.
Kino Urania [11....
CineStar Osijek ...
Mjesec hrvatske ...
Ekonomski fakult...
Humanitarna udru...
čet 18. 10. 2018.
Portanova postaj...
72 sata bez komp...
Mjesec hrvatske ...
Muzej Slavonije ...
The Kavana Osije...
pet 19. 10. 2018.
Međunarodna konf...
72 sata bez komp...
Mjesec hrvatske ...
ISKRA waldorfska...
Filozofski fakul...
sub 20. 10. 2018.
Organicos - Cent...
72 sata bez komp...
Mjesec hrvatske ...
ISKRA waldorfska...
Filozofski fakul...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Akcijom "Prošetajmo zajedno" tradicionalno obilježen Međunarodni dan slijepih


Članovi Sportske udruge slijepih „Svjetlost“ pozivaju vas da im se pridružite u provođenju akcije "Prošetajmo zajedno“, koju u partnerstvu s Volonterskim centrom -Tenja , organiziraju već osmi puta tradicionalno pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Osijeka. Akcija se odrganizira povodom 15. listopada Međunarodnog dana slijepih „Dan bijelog štapa“. Akcija će se održati u petak, 13. listopada 2017. godine.

Međunarodni dan slijepih „dan bijelog štapa“ je prigoda da sugrađane upoznaju s izazovima s kojima se slijepe osobe svakodnevno susreću, a sudjelovanje velikog broja učenika osnovnih i srednjih škola te studenata i nastavnika, sugrađana kao i aktivnosti koje su pripremili doprinijet će lakšem upoznavanju sa specifikumom sljepoće i značajno procesu razbijanja predrasuda prema slijepim osobama. Akciji se, također, pridružuju Crveni križ Osijek ,instruktori za kretanje pomoću bijelog štapa Centra „Silver“ iz Zagreba, Osječko-Baranjska Županija, DVD Osijek-Tenja, odjel policije Osječko-Baranjske Županije za prevenciju, a pokrovitelj je i ove godine grad Osijek, gradonačelnik Ivan Vrkić.

Program:

Utorak, 10. listopada 2017.
Povodom Međunarodnog dana slijepih „Dan bijelog štapa“, Muzej likovnih umjetnosti aktivno se uključio te zajedno sa Športskom udrugom slijepih Svjetlost i Turističkom zajednicom grada Osijeka organizirao akciju "Prošetajmo s Muzejom".

Želja im je ove godine ići korak dalje s projektom "Prošetajmo zajedno - učimo zajedno: upoznavanje kulturne baštine s osobama oštećena vida."

Glavna aktivnost je temeljena na snalaženju u prostoru, detaljnom mapiranju karakterističnih kulturno-povijesnih, turističkih i arhitektonskih elemenata centra Grada. 10. listopada 2017., u 13 h, slijepi i slabovidni članovi udruge ŠUS Svjetlost zajedno s mladim volonterima Volonterskog Centra-Tenja, muzejskom pedagoginjom Muzeja likovnih umjetnosti i vodičem Turističke zajednice Grada Osijeka upoznavati će javni prostor -kroz informacije, dodir, provjere i orijentaciju u prostoru. Obići će kip Franje Krežme, spomenik dr. Franje Tuđmana te znamenitog Šetača.

Također je organiziran i posjet Muzeju, gdje će članovi udruge i volonteri, zajedno, zahvaljujući dodiru, razgledati izložbu Stjepana Gračana. Cilj je povećati sposobnost slijepih i slabovidnih u obilasku svog grada, povećati znanje o povijesno-kulturnim znamenitostima te u isto vrijeme senzibilizirati i obučiti mlade građane na susret i pravilno pomaganje osobama s oštećenim vidom.

Petak, 13. listopada 2017.
10.30 h- okupljanje na Trgu Ante Starčevića (podjela poveza za oči, puštanje jata golubova)
11.00 h- šetnja Županijskom ulicom, Ulicom Republike, Ulicom L.Jagera, Kapucinskom ulicom i povratak na Trg Ante Starčevića.
- obraćanje organizatora te predstavnika Grada i Županije
-osvježenje i druženje Stranica prilagođena ispisu