Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 22. 09. 2017.
GISKO: Ciklus ra...
Hrvački klub Osi...
Martial arts Osi...
Početak sezone u...
Centar za nestal...
sub 23. 09. 2017.
Dubioza bar: The...
19. Ribarski dan...
Filozofski fakul...
Kuća u prirodi Z...
Dvorište bake Ka...
ned 24. 09. 2017.
Banovo brdo: Bic...
19. Ribarski dan...
Beli Manastir: B...
Dječje kazalište...
Dvorište bake Ka...
pon 25. 09. 2017.
GISKO: "Uko...
Tjedan filantrop...
uto 26. 09. 2017.
GISKO: "Uko...
Tjedan filantrop...
Dječje kazalište...
U Osijeku najavl...
sri 27. 09. 2017.
GISKO: "Uko...
Tjedan filantrop...
Dječje kazalište...
Hotel Waldinger:...
[ANKETA] Savjet ...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

6. Hrvatski kongres neuroznanosti s međunarodnim sudjelovanjem održavat će se od subote, 16. do utorka, 19. rujna 2017. godine u Vikarijatu (J. J. Strossmayera 58, Osijek).

Otvaranju će prisustvovati predstavnici organizatora – Hrvatskog društva za neuroznanost, Medicinskog fakulteta u Osijeku, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Osijeku, Hrvatskog vijeća za mozak, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije te Kliničke bolnice Osijek.

Na kongresu sudjeluje niz istaknutih neuroznanstvenika iz cijelog svijeta: prof. Ronald L. Schnaar (John Hopkins, Baltimore, SAD) koji se bavi demijelinizacijskim i rijetkim nasljednim bolestima mozga; Raquel Marin (Laguna University, Santa Cruz de Tenerife, Španjolska), stručnjak za starenje mozga; Dirk Montag (Leibniz Institute for Neurobiology, Magdeburg, Njemačka), stručnjak za plastičnost mozga i neurodegenerativne bolesti; Harry Uylings (VU University Medical Center, Amsterdam, Nizozemska) stručnjak za starenje i plastičnost odraslog mozga te drugi.

U nedjelju, 17.09.2017., svoja istraživanja prezentiraju hrvatski znanstvenici koji su voditelji nacionalnih projekta iz područja neuroznanosti. U ponedjeljak, 18.09.2017. su predviđena predavanja istaknuta hrvatska neuroznanstvenika koji žive i rade u SAD-u: Paško Rakić (Yale University, New Haven, SAD), dobitnik prestižne Kavli nagrade i Mladen Roko Rašin (RWJ Medical School, Rutgers University, Piscataway, SAD), istraživač matičnih stanica u mozgu. Također ćemo čuti prof. Karoly Mirnic-a (University Nebraska, Omaha, SAD) koji se bavi genomikom neurorazvojnih poremećaja, a koji je porijeklom iz Novog Sada.

 Stranica prilagođena ispisu