Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 23. 11. 2017.
Raspored ispiran...
Odjel za matemat...
HNK u Osijeku [2...
Obilježavanje tj...
Dječje kazalište...
pet 24. 11. 2017.
Raspored ispiran...
Odjel za matemat...
HNK u Osijeku [2...
Obilježavanje tj...
Dječje kazalište...
sub 25. 11. 2017.
Raspored ispiran...
Odjel za matemat...
HNK u Osijeku [2...
Obilježavanje tj...
Dječje kazalište...
ned 26. 11. 2017.
Raspored ispiran...
Biciklijada &quo...
Dječje kazalište...
pon 27. 11. 2017.
Raspored ispiran...
Božićni tramvaj ...
uto 28. 11. 2017.
Raspored ispiran...
Božićni tramvaj ...
GFOS: Obilježava...
Muzej likovnih u...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Dan Mađara u Osijeku“ održat će se u subotu, 9. rujna 2017. godine na Trgu Ante Starčevića s početkom u 15 sati.

Mađarsko kulturno društvo „NÉPKÖR” i u 2017. godini nastavlja tradiciju organiziranjem manifestacije „Dan Mađara u Osijeku”, kojim započinje „Mađarski tjedan” u koordinaciji Generalnog Konzulata Mađarske u Republici Hrvatskoj.

Ovom priredbom, koju organiziraju po 19. put, žele kao mađarska zajednica naznačiti našu prisutnost na ovim prostorima i prikazati izvorne plesove i glazbu, tradicionalne običaje, rukotvorine, te enologiju i gastronomiju koja će biti ponuđena posjetiteljima. Na manifestaciji će sudjelovati 17 folklornih i glazbenih skupina mađarskih kulturnih društava Slavonije, Baranje, Mađarske i Vojvodine, koji će uz kvalitetan program obogatiti kulturni život našega grada i doprinijeti dobrom raspoloženju naših građana. Zahvaljujući suradnji prijateljskih gradova Osijeka, Pečuha i XIII okruga Budimpešte, njihovi su umjetnici naši redoviti gosti. Pečuški puhački orkestar „Ércbányász” prisutan je od početka.

Financijsku potporu ovom događaju pružaju Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u okviru projekta „Njegovanje mađarske pjesme i plesa“, Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Osječko-baranjska županija i Grad Osijek.
Na Trgu će već od 15 sati plesati dječje skupine kulturnih društava Mađara, a na štandovima će biti ponuđene rukotvorine i tradicionalni gastronomski specijaliteti uz poznata baranjska vina.

Mimohod svih sudionika predvođen pečuškim puhačima i plesnom skupinom „Zengővárkony” kreće s Trga Ante Starčevića ispred hotela „Central” u 16 sati, prolazi Kapucinskom ulicom, skreće kraj Hotela Osijek prema Dravi, nastavlja šetnicom kraj Zimske luke i Ribarskom ulicom natrag na Trg Ante Starčevića .

U okviru „Mađarskog tjedna“, koji je u znaku 200. godišnjice rođenja istaknutog mađarskog pjesnika Jánosa Aranya, na Trgu će u subotu biti i interaktivna putujuća izložba „Arany 200 busz“.

U 1630 predviđeno je svečano otvorenje manifestacije, zatim nastupi folklornih i glazbenih skupina i na kraju završni čardaš svih prisutnih posjetitelja i izvođača.Foto: Radio Osijek


 Stranica prilagođena ispisu