Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 21. 09. 2017.
GISKO: Ciklus ra...
Hrvački klub Osi...
Martial arts Osi...
Početak sezone u...
Centar za nestal...
pet 22. 09. 2017.
GISKO: Ciklus ra...
Hrvački klub Osi...
Martial arts Osi...
Početak sezone u...
Centar za nestal...
sub 23. 09. 2017.
Dubioza bar: The...
19. Ribarski dan...
Filozofski fakul...
Kuća u prirodi Z...
Dvorište bake Ka...
ned 24. 09. 2017.
Banovo brdo: Bic...
19. Ribarski dan...
Beli Manastir: B...
Dječje kazalište...
Dvorište bake Ka...
pon 25. 09. 2017.
GISKO: "Uko...
Tjedan filantrop...
uto 26. 09. 2017.
GISKO: "Uko...
Tjedan filantrop...
Dječje kazalište...
U Osijeku najavl...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Udruga za održivi razvoj i rekreaciju MOTIV u Slatini organizira 1. Bike, Fun & Run Outdoor Festival Slatina 2017. koji će se održavati od 1. do 9. rujna 2017. godine.

Ove će godine produžiti ljeto i svim slavoncima i gostima ponuditi više zanimljivih događanja kojima je cilj promovirati sport, rekreaciju i važnost boravka u prirodi. Ujedno, želja im je pozicionirati grad Slatinu i Virovitičko-podravsku županiju na karti poželjnih outdoor destinacija bilo da se želite baviti trailom, biciklizmom, planinarenjem, slobodnim penjanjem ili ste zaljubljenik u vodu. Događanja u okviru festivala dodirnut će Papuk na jugu i Dravu na sjeveru pokazujući pri tom svu ljepotu prirode koja nas okružuje.

Festival započinju izložbom sportskih fotografija u Zavičajnom muzeju grada Slatine nakon čega će se održati i predavanje jednog od najvećih alpinista Vladimira Mesarića. Predavanje će biti posvećeno prvom usponu Hrvata na Mt. Everest 1979. godine čije ekspedicije je uz Stipu Božića i sam bio sudionik.

Dan poslije otvorenja organiziraju zanimljivu biciklijadu sa polaskom s Akumulacije Javorica do Informativno-edukacijskog centra Dravska priča u Noskovačkoj Dubravi. Na putu do Drave i ovog prekrasnog i važnog lokaliteta, sudionici biciklijade posjetit će Pustaru Višnjica, također jedan od tusitičkih bisera Virovitičko-podravske županije.
Uz sportski stil života svakako ide i briga o prehrani pa je u nastavku festivala predviđeno zanimljivo i korisno predavanje o važnosti suplementacije u prehrani kod rekreativaca i sportaša koje će održati mr. ph. Ljerka Jurić Karoli.

Kruna festivala bit će drugi po redu Popišanac Trail i prva canicross utrka (7 km).

Popišanac trail održat će se u dvije dužinske kategorije: 13 i 26 kilometara, a druga je utrka u kalendaru Slavonsko-baranjske trail lige. Sve tri staze obići će neke od najljepših dijelova grada Slatine. Provest će trkače i zaljubljenike u prirodu izazovnim brdskim šumskim putevima, poljima, mirisnim vinogradima i voćnjacima s pogledima na Papuk s jedne i Slavonsku ravnicu s druge strane. Canicross je jedinstvena utrka u kojoj istodobno sudjeluju čovjek i pas i prva je ovakve vrste koja će se održati u našoj regiji.

Prijave su otvorene do 26. kolovoza (stotinka.hr/hrv/dogadjaj/431).

1. Bike, Fun & Run Outdoor Festival Slatina 2017. pratit će zanimljive prezentacije lokalnih proizvođača hrane i pića, prezentirat će se i predstaviti mladi Slatinski inovatori i pokretači zanimljivih inicijativa kojima je cilj unaprijediti život u gradu Slatini i Virovitičko-podravskoj županiji.

Udruga MOTIV ovim putem želi poslati pozivnicu svim ljubiteljima rekreacije, boravka u prirodi, planinarima, hodačima, trkačima, biciklistima, bez obzira na dob i tjelesnu spremu da početak rujna provedu aktivno i nezaboravno u Slatini! Stranica prilagođena ispisu