Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 22. 01. 2018.
Gastro show u ZO...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [18....
HNK u Osijeku [2...
Edukacija "...
uto 23. 01. 2018.
Gastro show u ZO...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [18....
HNK u Osijeku [2...
Edukacija "...
sri 24. 01. 2018.
Gastro show u ZO...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [18....
HNK u Osijeku [2...
Edukacija "...
čet 25. 01. 2018.
Gastro show u ZO...
FERIT: Predstavl...
HUP Reg. ured Os...
HNK u Osijeku [2...
Edukacija "...
pet 26. 01. 2018.
Gastro show u ZO...
Centar osobne mo...
Filozofski fakul...
HNK u Osijeku [2...
Edukacija "...
sub 27. 01. 2018.
Gastro show u ZO...
Centar osobne mo...
Studio Eccentric...
HNK u Osijeku [2...
17. Pokladno jah...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Dvorište bake Katice postaje stalno izletište


Svečano otvorenje „Dvorišta bake Katice” održat će se u petak, 7. srpnja 2017. godine u 11 sati u ulici Šandora Petefija 48., u Kopačevu.

Program:

10:00 h - Otvaranje kapije „Dvorišta bake Katice“
Od 10:00 h - Iskrina kreativna radionica i dječje natjecateljske igre
10:30 h - Jam session performance
11:00 h - Svečano otvorenje
11: 30 h - Dječja folklorna skupina KUD „Arany János“, Kopačevo
Od 17:00 h - Savjetovanje o zdravoj prehrani- Zlata Polanec, nutricionistica
17:30 h - RitmOS- povorka bubnjara kroz Kopačevo (od Doma kulture do Dvorišta bake Katice)
18:00 h - Nastup bibnjara RitmOs na pozornici u dvorištu
19:00 h - Koncert „Suzette“

Tvrtka Privilegium iz Kopačeva je u suradnji sa udrugom Ekotur u rujnu 2016. godine zapčela projekt Dvorišta s ciljem oživljavanja starih seoski dvorišta koja su ili napuštena ili u njima živi starija osoba i to organiziranjem tematskih, kulturno-zabavnih programa u njima.

Glavni cilj projekta Dvorišta je popularizacija ruralnog turizma, posebice baranjskih sela i to kroz kulturne i tradicijske programe. Ovim projektom prvenstveno se želi privući pozornost na važnost očuvanja arhitektonske baštine u selima Baranje kao iznimna vrijednost i potencijal za turistički razvoj regije. Osim toga cilj je i u doticaj dovesti ljude iz gradova s onima koji žive na selu.

Ovu ideju o oživljavanju starih baranjskih dvorišta prepoznala je i Općina Bilje koja se od samih početaka projekta priklučila kao strateški partner te pomaže u realizaciji svih programa koje tvrtka Privilegium organizira na području Općine. Ovakav vid suradnje jedne tvrtke i lokalne samouprave prvi je takve vrste na području Baranje.

Od početka projekta pa do danas je otvoreno 5 seoskih dvorišta na raznim lokacijama u Općini Bilje. Ti jednodnevni programi u dvorištima usmjereni su prvenstveno na obitelji sa djecom i najčešće su tematski. Tako su posjetitelji prošle jeseni u „Dvorištu bake Katice“ , između ostalog, dubili bundeve, izrađivali lutke od prirodnih materijala, igrali stare društvene i natjecateljske igre, u proljeće su u Vardarcu u „Rascvjetanom dovrištu“sadili cvijeće, pravili cvijetne dekoracije, uživali u ponudi cvijeća lokalnih proizvođača, a u „Dvorištu melodija“ u Lugu glavnu ulogu je imala glazba i ritmičke radionice. Svaku od manifestacija prati i gastonomska i enološka ponuda lokalnih proizvođača i vinara.

Zbog izvrsne posjećenosti programa u dvorištima, tvrtka Privilegium je odlučila otvoriti i jednu stalnu lokaciju u Kopačevu u ulici Šandora Petefija 48. Naime, od 07. srpnja 2017. godine kapija „Dvorišta bake Katice“ za posjetitelje će biti otvorena svaki dan, a svaki drugi vikend planiraju se održavati manifestacije namijenjene svim generacijama. Posjetitelji će na tim događajima tako moći uživati u radionicama za djecu, koncertima zabavne i klasične glazbe, plesnim performansima te izložbama domaćih i stranih umjetnika. Stranica prilagođena ispisu