Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 22. 10. 2018.
GISKO: Mjesec hr...
Građevinski faku...
Gourmet priča Sl...
Kino Urania [18....
CineStar Osijek ...
uto 23. 10. 2018.
GISKO: Mjesec hr...
Građevinski faku...
Gourmet priča Sl...
Kino Urania [18....
CineStar Osijek ...
sri 24. 10. 2018.
GISKO: Mjesec hr...
Građevinski faku...
Gourmet priča Sl...
Kino Urania [18....
CineStar Osijek ...
čet 25. 10. 2018.
GISKO: Mjesec hr...
Građevinski faku...
Gourmet priča Sl...
GISKO: Predstavl...
Plesni centar &q...
pet 26. 10. 2018.
GISKO: Mjesec hr...
Građevinski faku...
Gourmet priča Sl...
Zlatna greda: Ra...
Plesni centar &q...
sub 27. 10. 2018.
GISKO: Mjesec hr...
Građevinski faku...
Gourmet priča Sl...
Zlatna Greda: Vi...
Plesni centar &q...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[21.11.2017.] Na Portanova Fashion Incubatoru nisu se predstavili samo mladi dizajneri, osvježenja smo vidjeli i kod modela


[15.11.2017.] [FOTO] Street Style Report Portanova fashion incubatora [2017.]


[12.11.2017.] [FOTO] Marijana Cigić pobjednica 17. Portanova Fashion Incubatora [2017.]


[11.11.2017.] [FOTO] PFI [dan #1] - Nekada debitanti na osječkoj pisti, a danas mladi dizajneri sa zapaženim karijerama [2017.]


[7.11.2017.] 17. Portanova Fashion Incubator, regionalno najutjecajnije natjecanje za mlade i neafirmirane modne dizajnere održat će se u petak 10. i subotu 11. studenog u trgovačkom centru Portanova u Osijeku.

Jesenski modni vikend započet će u petak 10. studenog predstavljanjem novih kolekcija mladih dizajnera koji su u recentnim sezonama debitirali na osječkoj pisti, a nakon nje nastavili svoju zapaženu karijeru. Oni su mlada i svježa energija na sceni, nositelji novog vala dizajnera i zaštitna lica najavne kampanje ”DO YOU SPEAK FASHION” - Mona Lacko, Sonja Lamut, JAMOI, Anthony Avangard i KLISAB.

Subota 11. studenog rezervirana je za vrhunac i finale sezone. Nakon više od šest mjeseci priprema i dva selekcijska kruga, stručni žiri u sastavu Loredane Bahorić, Mare Milin, Tea Perića, Nenada Korkuta, Nambi Kezić, Vinka Filipića i Marka Jovanovića odabrat će pobjednika i najboljeg mladog dizajnera. Za tu laskavu titulu borit će se Marijana Cigić, Dragoljub Kujundžić, Stefan Ristić, Ivana Franjić Tušek i Holi_Coast. Osječkoj će publici svoju novu kolekciju prikazati i Ivana Janjić, prošlogodišnja pobjednica Portanova Fashion Incubatora.

Najboljem među finalistima, koji će krenuti stopama nekada natjecatelja na PFI-u, a danas afirmiranih modnih imena kao Juraj Zigman, Ana Maria Ricov ili Ivan Alduk, organizatori osiguravaju i novčanu nagradu u iznosu od 10.000,00 kn uz pozivnicu za predstavljanje na renomiranom BIPA Fashion.hr-u.

[6.11.2017.][FOTO] Osječanima s najviše stila organizatori dodijelili ulaznice za nadolazeći modni događaj [nagradna igra je završena]


[23.10.2017.] [FOTO] Održan casting za Portanova fashion incubator [2017.]


[10.10.2017.] Casting za 17. Portanova Fashion Incubator [2017.]


[18.9.2017.] Portanova Fashion Incubator, najveće natjecanje za neafirmirane modne dizajnere u regiji predstavlja nova modna imena. Nakon više od tri mjeseci selekcijskog procesa stručni žiri PFI-a, u sastavu urednica Nambi Kezić i Mije Dropuljić te dizajnera Yuniku, Loredane Bahorić i Tea Perića, izabrao je najbolje mlade dizajnere ovogodišnjeg natječaja. Na Elle Fashion Film Festivalu po prvi put javnosti su predstavljena imena: Marijana Cigić, Stefan Ristić, Ivana Franjić Tušek, Dragoljub Kujundžić te autorski tim Ivana Udiljak i Anita Matijanić. U finalu 17. izdanja Portanova Fashion Incubatora imat će priliku osvojiti nagradu od 10 000 kuna i pozivnicu na BIPA Fashion.hr. Veliko finale održat će se 10. i 11. studenog u trgovačkom centru Portanova u Osijeku, a mi vas pobliže upoznajemo s novim talentima koje će nam Incubator otkriti.

Marijana Cigić

Marijana Cigić (25) upisala je Akademiju likovnih umjetnosti u Mostaru te pohađa Callegari - talijansku školu mode i dizajna u Splitu. Bila je voditeljica ateljea, sudjelovala na izložbama i vodila likovne radionice za djecu. Inspiracija za kolekciju “Chorba“ njezina je imaginacija, a pronalazi se u riječima Pabla Picassa: “Nikad nisam imao vremena tragati za nečim, kad sam god imao potrebu izraziti se, to bih uradio bez ikakvog razmišljanja, nikad nisam imao jasne odgovore na zašto i kako.“

Stefan Ristić

Stefan Ristić (21) student je Visoke tekstilne škole za dizajn, tehnologiju i menadžment na smjeru Dizajn tekstila i odjeće u Beogradu.Modu doživljava kao umjetnički izraz, a svaka kolekcija koju stvara je tematska. Inspiraciju pronalazi u klasičnoj glazbi,prirodi,arhitekturi i okultizmu. Kolekcija AW17RTW, koju je pokazao na PFI-u, potaknuta je performansom Marine Abramović koji je nastao kao rezultat istraživanja balkanske folk kulture i može se opisati kao erotsko poigravanje s drevnim balkanskim običajima. Stefan je, kako kaže, na osnovu kostima (balkanskih nošnji) korištenih u performansu stvorio bazu (forme i dužina) i upotpunio ih elementima preuzetima iz kostima 17. stoljeća (bishop rukav, rol kragna, široki pojasevi na vezanje koji ističu struk).Odabir materijala prilagođen je temi i mood boardu pa se pored neizostavnog muslina pojavljuju umjetna koža, gabarden i ovčje krzno.

Ivana Franjić Tušek

Ivana Franjić Tušek (30) u želji da se bavi modom, kulturom odijevanja i dizajnom, studirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer Industrijskog dizajna tekstila i odjeće. Obrazovala se i za grafičku dizajnericu. Modne i ostale vrste ilustracija oduvijek su joj bile najdraži oblik za bijeg od stvarnosti i idealan lijek za nemir. Izrađuje i ilustrirane knjige za djecu i odrasle, a u planu je i kolekcija odjeće za djecu. Na ovogodišnjem PFI-u predstavila se kolekcijom inspiriranom jednim odjevnim predmetom - kišnim ogrtačem (balonerom), zbog što se i zove “Wrapped“ što znači omotana (ugađa potrebi da se omotamo u omiljeni odjevni predmet). Balonerom su nametnute smjernice za oblikovanje cijele kolekcije čiji su modeli nastajali jedan za drugim, preuzimajući elemente ogrtača ili čisteći se od njegovih detalja zadržavajući motiv vezanja.Dragoljub Kujundžić

Dragoljub Kujundžić (25) dolazi iz Subotice. Od djetinjstva je pokazivao interes za modu, a svoj je talent brusio na konzultacijama sa slikarima, dizajnerima i ljudima iz svijeta mode.Upisao je Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu,smjer Odjevna tehnologija. Na PFI-u se predstavio kolekcijom “Couture Terrorism“ za koju su ga inspirirale pedesete i devedesete godine prošlog stoljeća - pedesete zbog velikih revolucija u modi i glamura koji je tada bio prisutan, a devedesete da bi kolekciji dale retro futuristički izgled. Pripreme su trajale više od godinu dana, puno je istraživao i razmišljao kako na najbolji način svoju viziju pretočiti u stvarnost. Inspiriran globalnim problemima današnjice, točnije terorizmom i reciklažom, kroz visoku modu želi poslati jasnu poruku, stoga je kolekcija i dobila takvo ime. Kako Dragoljub kaže, za njega kolekcija predstavlja vid poruke koju kao mladi dizajner želi poslati svijetu i učiniti ga ljepšim.

Ivana Udiljak i Anita Matijanić

Ivana Udiljak (33) i Anita Matijanić (29) diplomirale su na zagrebačkom TTF-u, smjer Modni dizajn, sudjelovale su na natjecateljskim revijama i mnogim izložbama na fakultetu. Ivana i Anita čine autorski tim, a povezuje ih odjeća koja nosi crtu postmodernističkog humora i istovremeno, kako kažu, znale su da je potrebno “neobičnog“streetweara koji kod većine izaziva znatiželju i potiče na razmišljanje. Igra, glazba i ljudi koji konstantno traže “nešto neobično“ inspiracija su kolekcije “Model 8“ koju su predstavile na PFI-u. Cijeli je proces bilo vrlo spontan i jednostavan. Dok su slagale portfolio, na računalu su stalno tražile osmi model odnosno skicu koja bi se nekako izgubila među ostalima. Tako je kolekcija upravo po njoj dobila i ime te je suma njihove kolekcije jer se na osmom modelu nalaze gotovo svi elementi koji su raspoređeni u ostatku kolekcije.

Tekst: Barbara Galović


[13.9.2017.] Zahuktao se i najužurbaniji modni mjesec u godini. Tako ćemo u ovu subotu 16. rujna doznati i tko su finalisti idućeg 17. Portanova Fashion Incubatora, najutjecajnijeg natjecanja u regiji za mlade i neafirmirane modne dizajnere.

Ove godine domaćin polufinala PFI-a bit će omiljeni Elle Fashion Film Festival, jer će upravo u kinu Tuškanac žiri u sastavu novinskih urednica Nambi Kezić i Mije Dropuljić te dizajnera Yuniku, Loredane Bahorić i Tea Perića odabrati kojih pet imena predstavljaju najzanimljivije modne new entryje sezone. Konačno, prije subotnje projekcije filma «Annie Leibovitz: Life Through a Lens”koja je najavljena za 18:30 sati, žiri će pred posjetiteljima prvi put javno predstaviti kojih pet imena nastupaju na finalu Portanova Fashion Incubatora.

Ulaz na projekciju je slobodan.

Finale Portanova Fashion Incubatora održat će se 10. i 11. studenog 2017., tradicionalno u Osijeku.


[7.9.2017.] Portanova Fashion Incubator, najutjecajnije regionalno natjecanje za mlade i neafirmirane modne dizajnere u regiji, kampanjom Do you speak fashion najavljuje svoje 17. izdanje koje će se održati 10. i 11. studenog u centru Portanova u Osijeku.

U općoj histeriji koja je zahvatila svijet i modnu industriju, danas je teško odrediti što je ukus i što je dobar ukus. U tom sveopćem kaosu zapravo pravila nema, brendovi sve više liče jedan drugome.” kaže Nikola Beban, voditelj projekta PFI. “Moda nam je danas dostupnija nego ikad prije i koristimo ju za komuniciranje svojih ideja i identiteta. Uživamo u toj slobodi kreiranja vlastitog stila i to je ono što ova kampanja slavi.

Šest mladih dizajnera, svježa krv naše modne scene, izabrani su za zaštitna lica najavne kampanje za 17. Portanova Fashion Incubator. Mona Lacko, Mirjana Klepić, Antun Aščić, Sonja Lamut, Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić, svi su svoje karijere započeli na osječkoj pisti da bi danas postali mladi poduzetnici čiji je rad i originalan stil zapažen. Autorski tim čine Mare Milin (fotografija), Krešimir Grančarić (grafika), Petar Trbović (styling), Kristina Atletić i Nada Viljevac (MUA i hair za učilište Profokus).[22.8.2017.] Najstarije, sezonama najutjecajnije i danas jedino natjecanje za mlade i neafirmirane modne dizajnere - osječki Portanova Fashion Incubator - u utorak 5. rujna zaključit će natječaj raspisan za novu, 17. sezonu. Na natječaj za sudjelovanje u finalu PFI-a mogu se prijaviti svi dizajneri, bez obzira na formalno obrazovanje, starosti od 19 do 35 godina.

Sudjelovati mogu talentirani pojedinci ili grupa od dva člana iz bilo koje od zemalja regije, a prijava uključuje kolekciju od najmanje 10 i najviše 12 modela od kojih dva moraju biti i izrađena.

"Izvrsnost finalista Portanova Fashion Incubatora osiguravamo upravo rigoroznom selekcijom podijeljenom u dva kruga, nakon kojih pet odabranih prolaze set edukativnih radionica i po potrebi individualne konzultacije s članovima žirija. Osim jedinstvenog iskustva i prilike za horizontalno umrežavanje s budućim kolegama u struci, svim finalistima osigurana je i vrlo konkretna podrška. Svako od njih za debi na PFI-u imat će u potpunosti pokrivene troškove smještaja, modela, šminkera, frizera, PR-a i produkcije, a najbolji dizajner osvojit će novčanu nagradu od 10 000 kuna i pozivnicu na novi BIPA Fashion.hr" - pojašnjava Nikola Beban, voditelj projekta.

U dosadašnjih 14 godina koliko postoji ovaj danas kultni osječki projekt, Incubator je iznjedrio neka od najznačajnijih imena domaće modne scene kao Juraj Zigman, Ivan Alduk, Ana Maria Ricov, Klisab, Anthony Avanguard ili Sonja Lamut. Sve propozicije aktualnog natječaja objavljene su na službenoj mrežnoj stranici gdje se zaprimaju i prijave, a dok čekamo odluku tko su novih pet talenata s Portanova Fashion Incubatora, svim kandidatima poželimo puno uspjeha!


[14.06.2017.] Portanova Fashion Incubator, najutjecajnije natjecanje za mlade i neafirmirane dizajnere, poziva sve modne kreativce od 19 do 35 godina starosti da se prijave za sudjelovanje u 17. sezoni. Finale natjecanja održat će se tradicionalno u osječkom trgovačkom centru Portanova u studenom ove godine, a najbolji mladi dizajner sezone osvojit će 10.000,00 kn i pozivnicu na BIPA Fashion.hr.

Natječaj je otvoren do utorka 5. rujna 2017. Od svih pristiglih radova stručni žiri u sastavu Teo Perić, Petar Trbović, Lidija Pihler Yuniku i Mija Dropuljić će odabrati 10 najboljih koji ulaze u polufinalni krug koji će se održati u rujnu u Zagrebu, a na njemu proglasit će 5 imena čije ćemo debije pratiti u finalu sezone.

Na natječaj Portanova Fashion Incubatora mogu se prijaviti pojedinci ili grupa od 2 člana starosti između 19 i 35 godina i to bez obzira na formalno obrazovanje. Kolekcije koje se prijavljuju ne smiju biti ranije javno prikazivane i trebaju imati najmanje 10 i najviše 12 modela. Kompletirana prijava uključuje skice svih modela kolekcije i detaljne fotografije najmanje dva sašivena modela, tekstualni opis teme i materijala te kratku biografiju. Sve propozicije natječaja i prijavni obrazac nalaze se na službenoj stranici fashion-incubator.hr , gdje je naznačen i kontakt za eventualne dodatne upite i pojašnjenja.

Pored nagrade najboljem dizajnerskom new entryu sezone, za osječko finale u trgovačkom centru Portanova u Osijeku organizatori će svim natjecateljima pokriti troškove revijalne prezentacije (šminkere, frizere, modele, produkciju, PR podršku i smještaj).

Pogledajte i..

[FOTO] Zagrijavanje uoči finala Portanova Fashion Incubatora 2016.
[FOTO] Portanova Fashion Incubator 2015. : Prvi dan uz Editor's Choice
[FOTO] Portanova Fashion Incubator 2015.: Održano veliko finale


 Stranica prilagođena ispisu