Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 22. 02. 2018.
GPP Osijek: Mogu...
HNK u Osijeku [1...
Dječje kazalište...
GISKO: Festival ...
Europski dan žrt...
pet 23. 02. 2018.
GPP Osijek: Mogu...
HNK u Osijeku [1...
Dječje kazalište...
GISKO: Festival ...
Poljoprivredni f...
sub 24. 02. 2018.
Odjel za fiziku:...
HNK u Osijeku [1...
Dječje kazalište...
GISKO: Festival ...
Centar osobne mo...
ned 25. 02. 2018.
SD Zrinjevac: 11...
HNK u Osijeku [1...
Dječje kazalište...
pon 26. 02. 2018.
Hrvatsko društvo...
FERIT: Predavanj...
Kino Urania: Kon...
uto 27. 02. 2018.
Hrvatsko društvo...
Građevinski faku...
Edunova: Besplat...
Kino Urania: Sti...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Međunarodni dan joge obilježava se 21. lipnja diljem svijeta, a u Hrvatskoj organizirat će Veleposlanstvo Republike Indije proslavu Međunarodnog dana joge od 18. do 25. lipnja 2017. u 24 hrvatska grada uz podršku brojnih partnerskih organizacija.

U Osijeku će proslava Međunarodnog dana joge biti održana u nedjelju, 18. lipnja 2017., na Trgu slobode s početkom u 10:00 sati u organizaciji Umijeća življenja Hrvatska i uz sudjelovanje Centra osobne moći iz Osijeka, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Veleposlanstva Republike Indije.

Program traje do 12 sati, a uključuje besplatne vježbe joge s iskusnim učiteljima nakon čega slijede i predavanja uz specijalne teme o jogi te vježbe disanja i meditacija. Program je predviđen za sve koji žele upoznati jogu te osjetiti mnogobrojne dobrobiti koje ona pruža. Želja organizatora je približiti jogu javnosti kao cjelovit sustav kojim postižemo sklad sa sobom i okolinom.

Uz potporu 177 zemalja svijeta opća skupština Ujedinjenih naroda je 11. prosinca 2014. proglasila 21. lipnja Međunarodnim danom joge. U UN-dokumentu ističe se da je globalno zdravlje dugoročni razvojni cilj koji zahtjeva snažniju međunarodnu suradnju, a naglašava se potreba za kvalitetnijim osobnim načinom života, lišenim svake vrste ekscesa. Joga se u to odlično uklapa budući da pruža cjelovit pristup zdravlju i zdravom načinu života.

Indijsko veleposlanstvo pozvalo je građanstvo da postanu dio ‘izvanrednog putovanja te se upute u potragu za mirom, harmonijom i srećom’ naglašavajući kako je Međunarodni dan joge otvoren za javnost. Organizatori očekuju velik odaziv u Hrvatskoj te najavljuju da će program biti globalno popraćen.

Prošlu godinu je Indijska ambasada u Hrvatskoj organizirala proslavu u 14 gradova, a ove godine program će biti održan u Zagrebu, Splitu, Puli, Zadru, Osijeku, Rijeci, Varaždinu, Dubrovniku, Šibeniku, Čakovcu, Karlovcu, Vukovaru, Ižu, Novigradu, Bjelovaru, Makarskoj, Baškoj, Zaprešiću, Korčuli, Lepoglavi, Hvaru, Virovitici, Koprivnici i Požegi. Stranica prilagođena ispisu