Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sub 23. 09. 2017.
Dječje kazalište...
105 godina kina ...
Klub 60+: Prijav...
Streljana Pampas...
Kino Urania [21....
ned 24. 09. 2017.
Dječje kazalište...
Banovo brdo: Bic...
Klub 60+: Prijav...
Streljana Pampas...
Kino Urania [21....
pon 25. 09. 2017.
GISKO: "Uko...
Tjedan filantrop...
Klub 60+: Prijav...
Streljana Pampas...
Kino Urania [21....
uto 26. 09. 2017.
GISKO: "Uko...
Tjedan filantrop...
Klub 60+: Prijav...
Streljana Pampas...
Kino Urania [21....
sri 27. 09. 2017.
GISKO: "Uko...
Tjedan filantrop...
Klub 60+: Prijav...
Hotel Waldinger:...
Kino Urania [21....
čet 28. 09. 2017.
GISKO: "Uko...
Tjedan filantrop...
Klub 60+: Prijav...
Kino Urania: Pre...
Club Exit: Be Un...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Članovi grupe za samozastupanje Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek - ''JA kao i TI'' obilježit će 1. lipnja 2017. godine desetu godišnjicu Konvencije o pravima osoba s invaliditetom. Naime, Konvenciju su donijeli Ujedinjeni narodi 13. prosinca 2006. godine, a Hrvatski sabor ju je ratificirao 1. lipnja 2007. godine.

1. lipnja 2017. godine (četvrtak) u vremenu od 10 do 12 sati na Trgu Ante Starčevića, članovi grupe za samozastupanje Centra „JA kao i TI“ će građanima Osijeka dijeliti kiflice i ručno izrađene zastavice sa osobnim porukama. Na taj način bi voljeli skrenuti pozornost sugrađana na važnost prava osoba s invaliditetom, pridržavanje načela Konvencije kao što su poštivanje urođenog dostojanstva, nediskriminacija, puno i učinkovito sudjelovanje i uključivanje u zajednicu te pristupačnost. Poruke su osobnog karaktera, kojima članovi grupe za samozastupanje i drugi korisnici Centra „JA kao i TI“ žele istaknuti svoju punopravnost kao članovi zajednice.

Svrha Konvencije o pravima osoba s invaliditetom je promicanje, zaštita i osiguravanje punog i ravnopravnog uživanja svih ljudskih prava i temeljnih sloboda svih osoba s invaliditetom i promicanje poštivanja njihovog urođenog dostojanstva. Osobe s invaliditetom su one osobe koje imaju dugotrajna tjelesna, mentalna, intelektualna ili osjetilna oštećenja, koja u međudjelovanju s različitim preprekama mogu sprečavati njihovo puno i učinkovito sudjelovanje u društvu na ravnopravnoj osnovi s drugima.

Načela ove Konvencije su:
(a) poštivanje urođenog dostojanstva, osobne autonomije uključujući slobodu osobnog izbora i neovisnost osoba,
(b) nediskriminacija,
(c) puno i učinkovito sudjelovanje i uključivanje u društvo,
(d) poštivanje razlika i prihvaćanje osoba s invaliditetom kao dijela ljudske raznolikosti i čovječnosti,
(e) jednakost mogućnosti,
(f) pristupačnost,
(g) jednakost između muškaraca i žena,
(h) poštivanje razvojnih sposobnosti djece s teškoćama u razvoju i poštivanje prava djece s teškoćama u razvoju na očuvanje vlastitog identiteta.

Prema Članku 19. ove Konvencije, svim osobama s invaliditetom priznaje se jednako pravo na život u zajednici, s pravom izbora jednakim kao i za druge osobe, mogućnosti da osobe s invaliditetom odaberu svoje mjesto boravka, gdje i s kim će živjeti, na ravnopravnoj osnovi s drugima, te da nisu obvezne živjeti bilo kojim nametnutim načinom života, da imaju osobnu asistenciju potrebnu za potporu življenju i za uključenje u zajednicu, kao i sprečavanje izolacije ili segregacije iz zajednice.

Države stranke koje su ratificirale Konvenciju obvezuju se osigurati i promicati puno ostvarenje svih ljudskih prava i temeljnih sloboda svih osoba s invaliditetom bez bilo kakve diskriminacije na osnovi invaliditeta. Stranica prilagođena ispisu


Riješi se briga, zaobi...
Prodajem stence bisona...
Rad na mljecnoj farmi ...
Na prodaju stenci ENGL...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:101

Registrirani online (): Nitko