Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 21. 03. 2018.
CineStar Osijek ...
Kino Urania [15....
Unikom: Podjela ...
GISKO: Micro:bit...
Dječje kazalište...
čet 22. 03. 2018.
Građevinski faku...
Otvorenje izložb...
Kopačevo: Obilje...
GISKO: Micro:bit...
Dječje kazalište...
pet 23. 03. 2018.
Odjel za matemat...
DARIAH Theater F...
Forum ICT-društv...
GISKO: Micro:bit...
Dječje kazalište...
sub 24. 03. 2018.
SD Jug II: 3. Ku...
DARIAH Theater F...
Županijska vijeć...
Uskrsni gastro f...
Dječje kazalište...
ned 25. 03. 2018.
Proljetni vašar ...
Ljetno računanje...
Dječje kazalište...
pon 26. 03. 2018.
GČ Gornji grad: ...
AIESEC Osijek: U...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Regionalni info-centar za mlade Osijek, u četvrtak, 1. lipnja 2017. nastavlja s aktivnostima u sklopu manifestacije iMOS 2017. – Informiranje mladih Osijeka, koji ove godine provodimo u partnerstvu s Agencijom lokalne demokracije iz Osijeka/Info-centrom za mlade "Info fora", a u suradnji sa Savjetodavnim odborom RICM-a.

Od 17 do 19 sati, u Perivoju kralja Petra Krešimira IV (prostor ispred Info-centra za mlade Osijek) održat će se aktivnost Upoznajmo Capoeiru!. Škola Capoeire Afro-Ritmo Osijek će Vam predstaviti svoj rad kroz besplatnu radionicu, gdje ćete moći probati Capoeiru i Maculele, upoznati se s elementima ovih vještina i naučiti ponešto o njihovoj povijesti, proći kratku školu sviranja i pjevanja na portugalskom te učiti Slackline. Voditelji radionice će biti Dejan Čizmadija, za program škole brazilske kulture i Žana Petrović, koja će voditi program Slackline-a.

Ova aktivnost sjajna je prilika za upoznati vrijedne i pozitivne ljude koji promičući Capoeiru i brazilsku kulturu, potiču interkulturalnost i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih, a time i unaprjeđenje kvalitete života pojedinca i zajednice u cjelini.

U 19 sati, u prostoru Info-centra za mlade Osijek (Zvonimirova 15) održat će se predavanje “Tko je “onie”? – Istraživanje o ne-binarnim rodnim identitetima (Rodni identitet je unutarnji doživljaj sebe). Prezentaciju istraživanja Fakulteta socijalnog rada Sveučilišta u Indiani, SAD, iznijet će Marea Kinney, doktorantica istog fakulteta, a predavanje je organizirano u suradnji s Udrugom Pobjede iz Osijeka.

Prilika je ovo da se naši sugrađani dodatno upoznaju sa suradnjom koju organizacija PRONI Centar za socijalno područavanje ima sa Sveučilištem Indiana iz SAD-a, Fakultetom socijalnog rada, a koja se razvila i zaživjela u formi redovnog predmeta - Intercultural Learning Service – practice in Croatia. U tijeku je ovogodišnja posjeta 10 studenata i dvije profesorice ovog fakulteta Osijeku i Vukovaru. Stranica prilagođena ispisu