Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 23. 02. 2018.
GPP Osijek: Mogu...
HNK u Osijeku [1...
Dječje kazalište...
GISKO: Festival ...
FERIT: Promocija...
sub 24. 02. 2018.
Odjel za fiziku:...
HNK u Osijeku [1...
Dječje kazalište...
GISKO: Festival ...
SD Gradski vrt: ...
ned 25. 02. 2018.
SD Zrinjevac: 11...
HNK u Osijeku [1...
Dječje kazalište...
pon 26. 02. 2018.
GPP Osijek: Mije...
Hrvatsko društvo...
HUP Reg. ured Os...
HNK u Osijeku [2...
FERIT: Predavanj...
uto 27. 02. 2018.
Dječje kazalište...
Hrvatsko društvo...
GISKO: Predavanj...
HNK u Osijeku [2...
Građevinski faku...
sri 28. 02. 2018.
Dječje kazalište...
Hrvatsko društvo...
Tvrđa: Obilježav...
HNK u Osijeku [2...
Dan ružičastih m...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Odsjek za anglistiku Filozofskoga fakulteta u Osijeku i Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje pozivaju vas na veliki međunarodni znanstveni skup The Third International Symposium on Figurative Thought and Language u srijedu 26. travnja 2017. u 9 sati u svečanoj dvorani Fakulteta (2.kat, soba 60)

Skup u suorganizaciji Fakulteta i Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje okuplja više od stotinu trenutno najaktivnijih jezikoslovaca iz područja kognitivne lingvistike i figurativnog jezika općenito, među kojima i desetak plenarnih izlagača s najaktualnijim rezultatima istraživanja metafore, metonimije i ostalih kognitivno-jezičnih pojava te će se održati na Filozofskom fakultetu u Osijeku od 26-28. travnja 2017. godine.

Nakon Soluna u Grčkoj i Pavije u Italiji, glavni organizator, prof.dr.sc. Mario Brdar s Odsjeka za engleski jezik i književnost dobio je čast i priznanje organizirati znanstveni skup na najvišoj međunarodnoj razini čime je naše Sveučilište stavljeno na kartu svjetski priznatih znanstvenih događanja. Teme koje će znanstvenici pokriti svojim izlaganjima ocrtavaju moderne tendencije, od toga kako konceptualiziramo emocije, koja je uloga metafore u političkom diskursu, u marketingu, ekonomiji, do gesta kao izraza figurativnog jezika u svakodnevnoj komunikaciji. Stranica prilagođena ispisu