Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 20. 09. 2017.
GISKO: Ciklus ra...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [14....
Hrvački klub Osi...
Martial arts Osi...
čet 21. 09. 2017.
GISKO: Ciklus ra...
Dom za starije i...
Muzej Slavonije:...
Hrvački klub Osi...
Martial arts Osi...
pet 22. 09. 2017.
GISKO: Ciklus ra...
HUP Reg. ured Os...
GISKO: Radovi na...
Hrvački klub Osi...
Martial arts Osi...
sub 23. 09. 2017.
19. Ribarski dan...
Filozofski fakul...
GISKO: Radovi na...
Dvorište bake Ka...
2. Baranjski Fer...
ned 24. 09. 2017.
19. Ribarski dan...
Beli Manastir: B...
Dječje kazalište...
Dvorište bake Ka...
pon 25. 09. 2017.
Tjedan filantrop...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Pravni fakultet i Volonterski centar Osijek trenutno provode međunarodni projekt "PROMISE - Promocija podrške integraciji izbjeglica kroz uključivanje mladih: Konvencija o statusu izbjeglica iz 1951. i današnje izbjeglice“. U sklopu projekta, dana 18. travnja 2017. organizirati će prvi okrugli stol na kojem ćemo željeli raspraviti o ulozi mladih u integraciji osoba pod međunarodnom zaštitom i promoviranju Konvencije o zaštiti izbjeglica. Na okruglom stolu će sudjelovati predstavnici tijela lokalne samouprave, humanitarnih organizacija i organizacija nevladinog sektora uključenih u rad s osobama pod međunarodnom pravnom zaštitom. Okrugli stol bi se održao u vijećnici Pravnog fakulteta u Osijeku od 11,00 - 14,00 sati.

Projekt je nastao kao odgovor na veliki val izbjeglica koji je od 2015. godine došao u Europu te potrebu informiranja javnosti o važnosti pravne zaštite izbjeglica poštujući Konvenciju o statusu izbjeglica iz 1951. i u isto vrijeme vodeći računa o današnjem društvenom i političkom kontekstu i problemima s kojima se tražiteljima azila i izbjeglice suočavaju. U šest europskih zemalja uključenih u provedbu projekta biti će organizirane javne rasprave o najvažnijim problemima s kojima se tražitelji azila i izbjeglice suočavaju te traženju rješenja njihove učinkovite integracije, potaknut će se stvaranje međunarodne mreže mladih koji žele pridonijeti procesu integracije izbjeglica i migranata te će se razviti alati za bolju integraciju izbjeglica i migranata, a kao podrška lokalnoj samoupravi i organizacijama civilnog društva. Na kraju projekta bit će organizirana međunarodna konferencija i izdan Priručnik o najboljim praksama uključivanja mladih u integraciju izbjeglica.

Nositelj projekta je Pravni fakultet Sveučilišta Mykolas Romeris iz Litve, a ostali partneri su: Litvansko vijeće mladih i Udruženje lokalnih samouprava iz Litve, Zaklada za pristup zaštiti prava iz Bugarske, Pravni fakultet Sveučilišta u Pečuhu iz Mađarske, Fakultet političkih znanosti Sveučilišta Catania iz Italije, NVO The Associazione AccoglieRete per la Tutela dei MSNA (Italy), te Pravni fakultet sveučilišta London South Bank iz Londona, Velika Britanija.

Projekt je financiran uz potporu Europske komisije, a provodi se od rujna 2016. godine do prosince 2017. godine. Stranica prilagođena ispisu


Prodajem građevinsko z...
Prodajem zensko I musk...
Naša firma se bavi pro...
kafic se sastoji od dv...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:177

Registrirani online (2): PD Zanatlija Os..., Redakcija 031