Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 24. 07. 2017.
Izviđački ljetni...
Tenja: Modul rad...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [20....
Ljetni STEM auto...
uto 25. 07. 2017.
Tenja: Modul rad...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [20....
Ljetni STEM auto...
sri 26. 07. 2017.
Club Exit: Kotli...
Tenja: Modul rad...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [20....
Ljetni STEM auto...
čet 27. 07. 2017.
Tenja: Modul rad...
Ljetni STEM auto...
pet 28. 07. 2017.
RockLive #7 [201...
Tenja: Modul rad...
Osječka ljetna n...
Pivnica Runda: P...
Ljetni STEM auto...
sub 29. 07. 2017.
RockLive #7 [201...
RC Copacabana: B...
Sickyraveci fest...
Besplatne vježbe...
Ljetni STEM auto...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Dani Croduina događaj su koji se održava povodom svjetskog Arduino dana te okuplja stručnjake iz područja raznih modernih i popularnih tehnologija poznatijih pod nazivom STEM(Science, Technology, Engineering, Mathematics). Nazvani su po Croduinu, prvoj hrvatskoj Arduino kompatibilnoj pločici, a ove godine se u svom trećem izdanju održavaju u Domu Tehnike u Osijeku, Trg Jurja Križanića 1. Tematika predavanja koja se održavaju u sklopu događaja su mnoge teme koje su danas popularne makerima - sve široj skupini ljudi koja se bavi elektronikom, 3D printanjem, programiranjem hardwarea i slično, bilo profesionalno ili hobistički. Događaj svake godine organizira firma e-radionica.com, koja i stoji iza pločice Croduina te mnogih drugih koje proizvodi u Hrvatskoj.

Predavanja će biti održana 1. travnja 2017. s početkom u 10:30 na lokaciji Dom Tehnike, Osijek. U "jutarnjem" dijelu programa Filip Skorup, dizajner, web developer i maker u sve ostalo slobodno vrijeme, će nas usmjeriti i upoznati s mikrokontrolerima naprednijima od Arduina. Nakon njega slijedi Valent Turković, proglašen jednim od 100 najvećih nositelja promjena u centralnoj i istočnoj Europi, koji će nam objasniti značaj open-source hardwarea i što možemo očekivati od njega u budućnosti. Prije pauze za kavu Goran Pintarić, volonter u osječkom #labOSu, pokazat će nam mogućnosti vrlo poznatog i popularnog BBC micro:bit-a.
Nakon pauze, Denis Vajdak, student osječkog FERIT-a koji u sve svoje slobodno vrijeme programira na ozbiljnim projektima, će nam objasniti i demonstrirati svoj servis za slanje i spremanje podataka preko interneta Veripass. Konačno, David Zovko, osnivač najpoznatije hrvatske makers firme e-radionica.com i kreator Croduina, dokanut će se problema za svakoga tko pravi vlastiti hardware - izrade tiskanih pločica te pokušati ponuditi rješenje.

Predavanja su realizirana u organizaciji e-radionica.com te zahvaljujući udruzi #labOS te ZTK-OBZ koja je osigurala prostor.

Subota, 1. travnja 2017.
10:30 - "Što nakon Arduina? 32-bitni mikrokontroleri": Filip Skorup, NTH Group
Napokon si spreman napraviti nešto konkretnije od običnog paljenja ledice? Ponekad sami sebi toliko zakompliciramo projekt da lupimo od zid. OK - u većini slučajeva probijemo zid i idemo dalje, ali s vremenom nam je potreban veći čekić: napredniji mikrokontroler.

11:30 - "Otvoreni hardware kao budućnost hardwarea": Valent Turković, MeshPoint
Otvoreni hardware(open-source hardware) uzima sve veći zamah i svakim danom možeš pronaći novi i inovativni hardwareski proizvod u čiju unutrašnjost imaš potpuni uvid. Kako se to isplati proizvođačima i što očekivati u budućnosti od ovakvog pristupa - saznaj na ovome predavanju.

12:30 - "Uključimo budućnost danas - micro:bit": Goran Pintarić, #labOS
U svijetu u kojem postoji velika količina ogoljenih računalnih pločica kao što su Raspberry Pi i slične varijacije, BBC podiže ljestvicu sa svojevrsnom reinkarnacijom svog BBC Micro modela iz 1982, ponovno se upuštajući u ulogu kreatora promjena. Tijekom ovog predavanja uvjeri se zašto micro:bit zaslužuje ovoliku pažnju koliku je dobio.

13:30 - 14:00 - pauza za razgovor i kavu

14:00 - "Servis za slanje podataka preko interneta Veripass": Denis Vajdak, FERIT student
Glavna ideja Internet of Things(IoT) pokreta je umrežavanje što više uređaja na što više različitih razina. Saznaj kako i koliko je komplicirano umrežiti uređaje na fizičkoj razini koristeći web servis Varipass kojega je u potpunosti razvio student FERIT-a - Daniel Vajdak.

15:00 - "Problem izrade tiskanih pločica u malim količinama": David Zovko, e-radionica.com
Ako si ikada htio napraviti vlastitu tiskanu pločicu, vrlo je moguće da si nakon nekoliko dana(tjedana) dizajniranja doživio šok kada si saznao koliko će izrada koštati. Kako pristupiti problemu i kako ga riješiti, dođi i saznaj.

Sva predavanja su besplatna te prijave nisu potrebne. Broj mjesta je ograničen. Stranica prilagođena ispisu


Psorex mast za psorija...
Iznajmljivanje komplet...
Prodajem rabljenu opre...
Tražimo djelatnicu za ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:84

Registrirani online (1): Doridahad