s Kreativna riznica Osijek 2015.
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 01. 03. 2024.
Državna cesta DC...
DPP Sunce: Bespl...
Škola kemije na ...
Dječje kazalište...
Club Oxygene: U ...
sub 02. 03. 2024.
Državna cesta DC...
Volim rajčice - ...
Dokkica slavi 13...
Dječje kazalište...
Club Oxygene: U ...
ned 03. 03. 2024.
Državna cesta DC...
Ove trgovine rad...
Campus caffe Osi...
Dječje kazalište...
pon 04. 03. 2024.
Državna cesta DC...
U ponedjeljak po...
HPD "Bršlja...
ESN Osijek regru...
GISKO: Izložba p...
uto 05. 03. 2024.
Državna cesta DC...
Dječje kazalište...
HPD "Bršlja...
ESN Osijek regru...
GISKO: Izložba p...
sri 06. 03. 2024.
Državna cesta DC...
Dječje kazalište...
HPD "Bršlja...
ESN Osijek regru...
GISKO: Izložba p...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama[2.5.2015.] Mnoštvo izlagača i predavanja trećeg i četvrtog dana Kreativne riznice


[24.04.2015.] Drugog dana Kreativne riznice prisutni su imali priliku poslušati i sudjelovati u nizu zanimljivih predavanja i radionica


[23.04.2015.] Uz niz izlaganja svečano je otvorena Kreativna riznica


[15.04.2015.] Na Dan planeta Zemlje i na Dan hrvatske knjige (22. travnja 2015.) – Ekonomski fakultet u Osijeku poziva na Kreativnu riznicu popularizacijski simpozij kreativne industrije.

U organizaciji Kreativne riznice snage su udružili Ekonomski fakultet u Osijeku, Institut za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji – Andizet i Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Cilj popularizacijskog simpozija otvoriti je pitanja o budućem ustroju kulturne i kreativne industrije te ukazati na potencijale (samo)zapošljavanja u kreativnom sektoru.

Vrata Kreativne riznice otvorena su javnosti od 22. do 25. travnja 2015. , a prijave posjetitelja koje se zaprimaju na mrežnoj stranici Ekonomskog fakulteta u Osijeku (efos.unios.hr/kreativna-riznica/sudionici/) prvi su korak do dobivanja neke od vrijednih nagrada koje su organizatori pripremili za posjetitelje (od knjiga do kino-ulaznica). Na pitanje – što posjetitelji mogu očekivati? organizatori Kreativne riznice najavljuju preko 70 susreta: predavanja, performanse, radionice, izložbe, okrugle stolove, predstavljanja knjiga, formalne i neformalne razgovore o najrazličitijim temama iz domene kreativnog sektora. Svaki sadržaj završava „stankom nadahnuća“ na kojoj će posjetitelji biti ponuđeni kavom, bezalkoholnim pićima i slasticama.

O kreativnosti će razgovarati liječnici, novinari, dizajneri, arhitekti, književnici, ali i ekonomisti, pravnici, znanstvenici, gospodarstvenici te svi nazočni posjetitelji Kreativne riznice. Kako bi se kreativnost osvijetlila s najrazličitijih stajališta raspravljat će se o tome što je to „kreativan um“, koliko gradovi mogu biti sretni, kakav doprinos informacijske tehnologije daju kreativnosti, oulozi EU u kreativnoj industriji, o mogućnosti Osijeka da postane Europskom prijestolnicom kulture, financiranju kreativnih projekata, glagoljici kao krativnom potencjialu Republike Hrvatske... Posebnu pozornost organizatori su posvetili povezivanju kreativnih potencijala s poduzetništvom kao i s određenim djelatnostima poput nakladništva, dizajna, arhitekture, ali i vještinama kao što je vještina fotografiranja, umijeće pisanja i poznavanja glagoljice, izrade nakita i mnogim drugim.

Stotinu dvadeset i pet imena predstavljat će vlastite ideje vezane uz kreativnu industriju te time izravno doprinositi populariziranju različitih elemenata kreativnosti i njihovih efekata u gospodarstvu. Spajanje teorije i prakse posjetitelji će moći vidjeti na organiziranim radionicama (od pisanja glagoljice i ovladavanja vještinom pravljenja nakita do izrade kreativne zastave grada), performansu studenata Umjetničke akademije kojima će se predstaviti bizarni ex-Osječani iz romana Bizarij osječke književnice Jasne Horvat, na foto radioni Zorislava Kalazića, ali i na otvorenju izložbe fotografija Isabelle von Habsburg koje su trenutačno u vlasništvu Parka prirode Kopački rit. Pretposljednjeg dana Kreativne riznice, u ranim večernjim satima, predstavit će se Antiatlas – putopisni tekstovi Jasne Horvat nakon kojega će nastupiti projekt Sinkopa sa svojim glazbenim programom.

Upravo na dan otvorenja Kreativne riznice obilježavaju se dva velika dana - Danplaneta Zemlje i Dan hrvatske knjige. Posjetiteljima je ostavljeno procijeniti je li ovakvo terminiranje slučajno ili je riječ o prvom pravilu kulturne i kreativne industrije koje nalaže dubinsko i višeslojno osmišljavanje vlastitih usluga i proizvoda.

Prijavite se već danas te uskoro osvojite jednu od nagrada koje je za Vas priredila Kreativna riznica.

Prijave su moguće na sljedećoj mrežnoj stranici:
efos.unios.hr/kreativna-riznica/sudionici/

Cjeloviti program:
efos.unios.hr/kreativna-riznica/program/


[14.04.2015.] “Kreativna riznica” održava se od 22. do 25. travnja 2015. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Program sadržava preko 70 raznovrsnih događanja (predavanja, radionice, okrugle stolove, tribine, izložbe, performanse, predstavljanje knjiga, kinopojekcije i glazbeni program) na kojima sudjeluje preko 80 izlagača. Kroz organizirane radionice i kulturna događanja popularizirat će se važnost kreativne industrije u razvoju društva i njezin doprinos oživljavanju gospodarstva.


„Kreativna riznica“ je događanje koje primiče i naglašava važnost kulturne i kreativne industrije (industrije u formiranju) za cjelokupnu zajednicu, a posebice za akademsku zajednicu i mlađe dobne skupine. Ovo je prvi simpozij ovoga tipa i tematike u Republici Hrvatskoj te je stoga od iznimnog značenja.


 Stranica prilagođena ispisu
Advertisement Advertisement

U ponudi štenci crvene...
Registracija je bespla...
Pembroke Welsh Corgi š...
Štenci americkog stafo...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:210

Registrirani online (): Nitko