s Dokkica: Uskoro kreće druga sezona odgojno-obrazovne emisije za djecu "Radoznalica"
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 20. 09. 2021.
Plesni klub &quo...
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
[FOTO] Otvoren s...
Europski tjedan ...
uto 21. 09. 2021.
Besplatne edukac...
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
[FOTO] Otvoren s...
Europski tjedan ...
sri 22. 09. 2021.
Besplatna radion...
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
[FOTO] Otvoren s...
Europski tjedan ...
čet 23. 09. 2021.
Pučko otvoreno u...
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
"Ljubav oko...
pet 24. 09. 2021.
Kineziološki fak...
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
Dječje kazalište...
Špica radionica ...
sub 25. 09. 2021.
Kineziološki fak...
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
Dječje kazalište...
Špica radionica ...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Dječja osječka kreativna kućica u partnerstvu s Televizijom Slavonije i Baranje i OŠ Franje Krežme započela je snimanje 2. sezone odgojno-obrazovne emisije za djecu „Radoznalica“.

Ove godine, uz malo drugačiji koncept u odnosu na prošlogodišnji, emisije će ponuditi 7 priloga koje će gledateljima u svakoj od 10 planiranih emisija predstavljati već dobro uigrani voditeljski par Mia Marković i David Uranjek.

Ova emisija dio je aktivnosti koje se provode u sklopu projekta „Moje slobodno vrijeme“ s ciljem poticanja kreativnosti i stvaralaštva djece i mladih, a u njenom stvaranju sudjelovat će i djeca koja će imati mogućnost predlagati određene teme u emisiji.Koncepcijski emisija obuhvaća priloge namijenjene učenicima osnovnih škola, a jedan od priloga uređivat će djeca, novinari i voditelji prošlogodišnje sezone emisije, kojima je omogućeno da sukladno svojim interesima predlože temu i koncept samoga priloga „Ma baš me zanima“.

Partnerstvo s OŠ Franje Krežme omogućilo je kvalitetnu suradnju s učenicima i nastavnicima pa će tako, zahvaljujući dobroj suradnji, učenici produženog boravka sudjelovati u snimanju priloga „Kreativka“ kojemu je cilj predstaviti kreativne aktivnosti za djecu koje se provode u Dokkici.

Prilog „Promišljaonica“ predstavit će autentična mišljenja učenika 5. i 6. razreda koji su na prijedlog škole i prema vlastitoj želji odlučili postati dio „promišljalačke ekipe“ za ovu emisiju. Uz moderatoricu Jagodu Ringel, pedagoginju u Dokkici, ovi učenici u svakoj će emisiji progovoriti o određenim temama iz, naravno, njihovog „kuta“ gledišta.

U prilogu „Školska anketa“ 14-ogodišnja učenica OŠ Mladost Vanessa Kovačević,višestruko nagrađivana u kategoriji dječjeg novinarskog rada, postavljat će zanimljiva pitanja učenicima 7. i 8. razreda OŠ Franje Krežme. Cilj je ovoga priloga doznati mišljenja mladih o temama koje su područje njihova interesa i/ili aktualnostima vezanim za njihovu svakodnevnicu.Zanimljiv projekt OŠ Franje Krežme pod nazivom „Rimska kultura“ koji provodi u suradnji sa školom u Sloveniji bio je polazište za stvaranje priloga istoimenog naziva, a u kojemu će učenici i nastavnici uključeni u projekt gledatelje upoznavati s rimskom kulturom iz emisije u emisiju i to na različite načine. Različite radionice i aktivnosti na temu rimske kulture integrirane su u nastavu ove škole i upravo zbog zanimljivosti toga projekta, ekipa emisije odlučila je predstaviti ga ovim prilogom. Prilog će ponuditi brojne poučne činjenice iz povijesti rimske kulture koja povezuje Hrvatsku i Sloveniju, ali na zanimljiv i kreativan način.

„Super klinci“ prilog je kojemu je cilj predstaviti darovitu djecu koja se u svoje slobodno vrijeme bave različitim zanimljivim aktivnostima.

U suradnji s OŠ Tenja, glazbeno nadareni učenici, korisnici VOKSI projekta koji vodi Draženka Šebek, ravnateljica škole, gledatelje će zabaviti mudrostima u glazbeno-plesnim izvedbama. Prilog pod nazivom „Glazbena mudrolija“ u svakoj emisiji donosi novu mudrost.

Osobe uključene u realizaciju emisije jesu Bojan Uranjek, direktor programa STV-a, Antonija Tomasović, glavna urednica programa STV-a, Igor Perković, montažer i autor špice emisije i Ines Perić, autorica emisije i koordinatorica i voditeljica rada s djecom u Dokkici.

Pomoć u organizaciji snimanja emisije u OŠ Franje Krežme pružila je, osim ravnateljice i Stanislava Kuharski, prof. engleskog i njemačkog jezika koja je koncipirala radionice u projektu „Rimska kultura“.

Emisija će s emitiranjem krenuti 22. veljače, a svaku novu emisiju gledatelji će moći pratiti svake druge nedjelje, dok će se reprize moći pratiti subotom u programu Televizije Slavonije i Baranje. Stranica prilagođena ispisu
Nemački ovčar kvalitet...
Na prodaju 3 predivna ...
Odgajivacnica FRANCUSK...
Odgajivačnica Radakovi...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:208

Registrirani online (): Nitko