Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sub 24. 08. 2019.
GISKO: Ljetno ra...
17. Ljeto u Domu...
Club Exit: Ljetn...
Muzej likovnih u...
Humanitarna udru...
ned 25. 08. 2019.
GISKO: Ljetno ra...
17. Ljeto u Domu...
Kukuruzni labiri...
Vodimo te na tek...
Humanitarna udru...
pon 26. 08. 2019.
GISKO: Ljetno ra...
17. Ljeto u Domu...
ZOO vrt Osijek: ...
Osvoji mjesec da...
Humanitarna udru...
uto 27. 08. 2019.
GISKO: Ljetno ra...
17. Ljeto u Domu...
ZOO vrt Osijek: ...
Osvoji mjesec da...
Humanitarna udru...
sri 28. 08. 2019.
GISKO: Ljetno ra...
17. Ljeto u Domu...
ZOO vrt Osijek: ...
Osvoji mjesec da...
Humanitarna udru...
čet 29. 08. 2019.
GISKO: Ljetno ra...
17. Ljeto u Domu...
ZOO vrt Osijek: ...
Osvoji mjesec da...
Humanitarna udru...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[22.03.2014.] [FOTO] U prepunom Dječjem kazalištu održan festival učeničkih igrokaza "POZOR" Plivamo na sceni 3"


Dječja osječka kreativna kućica i Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku pozivaju svu djecu koja vole glumu i kazalište u petak, 21. ožujka 2014. godine u 18 sati na festival učeničkih igrokaza "POZOR" Plivamo na sceni 3".

Škole i igrokazi:
OŠ Antuna Mihanovića - "Ogledalce"
OŠ Frana Krste Frankopana - "I to je ljubav..."
OŠ Svete Ane - "Zajedno"
OŠ Ljudevita Gaja, PŠ Sarvaša - "D(r)ama s pet šešira"
OŠ Vradimira Becića - "Meksički ples u kišno popodne"
Centar za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" - "Vuk i sedam kozlića"
OŠ Ivana Branjika Slovaka, Jelisavac - "Brotherly love"
OŠ Vladimir Nazor, Čepin - "Tenina odluka"
OŠ Kneževi Vinogradi - "Operacija mrnjau ili tajanstvena krađa rođendanske torte"

Voditelji programa:
Mia Marković i David Uranjek, Hanna Kristić i David Đorđijevski - polaznici Dramskog studija DKO i voditelji i novinari dječje emisije "Radoznalica"

Glazbeni - plesni dio programa:
- Ruben Habuda, piano
- Benjamin Habuda, gitara
- Plesna skupina "dance inspiration" iz Dokkice

Ulaz besplatan.

[klik za uvećanje]
Svečana obnova bajke pepeljuga u održat će se u petak, 21. ožujka s početkom u 10 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku

Iznimno veliki uspjeh predstave u sezoni 2007./2008. ponukao nas je da, nakon brojnih upita teta u vrtićima i učiteljica u školama, obnovimo ovu lijepu bajku. Već generacijama djeca odrastaju uz priču o djevojčici Pepeljugi jer su njezine osobine karakterne kvalitete koje svaki roditelj želi usaditi i svom djetetu. Sretan završetak u pravilu podrazumijeva i ljubav, što dodatno oplemenjuje maštu i optimizam svakog djetinjstva.

Odrastajući uz takve priče u sebi gradimo sigurne kutke iz kojih ćemo crpsti snagu za teške trenutke koji ne zaobilaze niti jednu, pa makar i najobičniju biografiju. Dakle, Pepeljugin se otac, nakon smrti njezine majke oženio za zlu ženu koja je imala dvije kćeri, ambiciozne i zavidne. Njih su se tri potrudile Pepeljugi zagorčati život. Degradirale su je u sluškinju i na razne načine pokušavale poniziti. Međutim, ako je netko ponizan, ne može ga se poniziti. Pepeljuga je, dakle, ponizna, skromna, istinoljubiva, strpljiva, miroljubiva i vjerovala je u ljubav. A baš te odlike su kozmička staza za sreću i pedagoški magnet ove priče. Kada Pepeljugina tuga postane neizdrživa, ova priča postaje bajka. Pojavljuje se fantastično biće iz druge dimenzije i pomaže Pepeljugi. Iako priču o nepravednoj represiji koja završi trijumfalnom pravdom susrećemo u raznim varijantama u kulturama širom svijeta, Pepeljugu koju poznajemo napisao je francuski pisac iz 17. stoljeća, Charles Perrault i svojom je verzijom postavio temelje žanra suvremene bajke europskoga kruga. Kao što je Perrault aktualnostima i suvremenim asocijacijama prerađivao narodne priče u bestseller bajke ne bi li zabavio aristokratsku čitalačku i slušalačku publiku svoga vremena, tako i naša predstava poseže u inventar pop kulture ne bi li Perraultovu priču približila današnjoj mladoj publici. To znači da predstava zadržava Perraultov okvir, likove i narativni slijed, ali će u svojoj autorskoj razradi suvremenim dramaturškim postupcima pokušati propitati što je ono što u takvoj priči i danas opstaje kao bezvremeno.

Izazov koji nudi Pepeljuga leži upravo u njezinoj općenitosti i poznatosti. Uz pretpostavku da neke vrijednosti poput skromnosti, strpljivosti i najzad vjere u ljubav nikada ne zastarijevaju, još jednom je dobro vrijeme da se takva bajka ponovno ispriča jer optimizma i sretnih završetaka jednostavno nikada nije bilo previše. U predstavi igraju Snježana Ivković/Lidija Kraljić kao Pepeljuga, Zvjezdana Bučanin je Brunhilda, Areta Ćurković Izolda, Maćehu igra Lidija Helajz, princ je Edi Ćelić, a Kralj/Otac Ivica Lučić. Tihomir Grljušić je Henrik, dok je Đorđe Dukić Ibsen, glasnike/vilu igraju Inga Šarić/Aleksandra Colnarić. Redatelj je Ivan Leo Lemo, scenografkinja Vesna Režić, a kostimografkinja Mirjana Zagorec.


 Stranica prilagođena ispisu
U novogradnji u zgradi...
Apartmani KOMARNA imaj...
Odgajivačnica Nemačkih...
Kontaktirajte nas pute...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:71

Registrirani online (): Nitko