Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 18. 02. 2019.
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
GISKO: Svečano u...
uto 19. 02. 2019.
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
Dječje kazalište...
sri 20. 02. 2019.
Kino Urania [14....
CineStar Osijek ...
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
Dječje kazalište...
čet 21. 02. 2019.
Belišće: Glazben...
Kino Urania: Pre...
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
Dječje kazalište...
pet 22. 02. 2019.
Centar za pružan...
PsihOs fest - &q...
Udruga za podršk...
Festival jezika ...
Dječje kazalište...
sub 23. 02. 2019.
Osijek Open 2019...
PsihOs fest - &q...
Tenja: XIV. kult...
Festival jezika ...
Dječje kazalište...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[04.11.2012.] [FOTO] Tatjana Pantoš pobjednica Fashion Polaritiesa 2012.
[31.10.2012. 13:44] Samo nekoliko dana dijeli nas do finala prvog i najvećeg natjecanja za mlade modne kreativce Portanova Fashion Incubatora, koji će se održati u subotu, 3. studenoga 2012. godine u osječkom trgovačkom centru Portanova.

Dvanaesta sezona najdugovječnijeg domaćeg modnog događaja namijenjenog neafirmiranim dizajnerima pod tematskim nazivom Fashion Polarities, koncepcijski ujedinjava inače suprotstavljeni par, prirodu i tehnologiju. Spajajući živo i organsko (ljudsko tijelo i bilje) s mrtvim i statičnim elementima (kablovi) utjelovila se misao o modi kao paradoksalnom fenomenu.

U kreativnoj borbi za titulu dizajnera sezone i nagradu od 10.000 kuna te nastup na Cro-a-porteru u subotu će se ravnopravno nadmetati pet mladih dizajnerica: Andrea Anić, Tina Spahija, Tatjana Pantoš, Valinea Vinger i Katarina Mamić. Pobjednicu će odabrati stručni žiri koji čine modni dizajneri Lidija Pihler YUNIKU i Teo Perić, modni stručnjak i kreativni direktor Cro-a-portera Viktor Drago, modni teoretičar Nenad Korkut te glavna urednica Grazie, Selma Terlević.

Nakon eksplozije kreativnosti koju će prikazati mladi dizajneri, uslijedit će modna poslastica koju nam pripremaju pobjednice prošle sezone Portanova Fashion Incubatora, Jelena Aleksić i Sonja Lamut. Obje dolaze s kolekcijama koje su oduševile modne znalce na nedavno održanom 20-om jubilarnom Cro-a-Porteru.

Prvi put Portanova Fashion Incubator imat će direktan prijenos na portalima 24 sata i Budi IN. Live streaming počinje u 20 sati i obuhvaća ekskluzivan prijenos revija, razgovore s dizajnerima i poznatim posjetiteljima te proglašenje pobjednika. Prijenos je realiziran zahvaljujući suradnji s Maxistreamom.

Svoj su dolazak na događaj već najavile i poznate osobe iz javnoga života, od političara, sportaša, glumaca do TV lica i modnih profesionalaca.

Uoči ovog zbivanja, objavljen je i video sa snimanja kampanje Fashion Polaritiesa autora Dine Senčara za studio Ratio, a uz Dinu autorski tim čine Dina Vinceković kao model, Šime Eškinja s za fotografskim aparatom, make-up artistica Ana Rajić, Krešimir Miloloža koji je kampanju grafički oblikovao i Nikola Beban kao producent i art direktor.

[19.10.2012.] Fashion Polarities 2012. [Program]
[06.10.2012.] [FOTO] Održan casting za modele Portanova Fashion Incubator 2012.


Program dvanaeste sezone Portanova Fashion Incubatora će se održati 3. studenoga 2012. godine u osječkom trgovačkom centru Portanova pod tematskim nazivom "Fashion Polarities".

Prvi puta javno će biti prikazano pet kolekcija čije su autorice ušle u finale prvog i najvećeg natjecanja za mlade modne kreativce kao i dvije gostujuće kolekcije prošlogodišnjih pobjednica. Svojim će se autorskim revijama u natjecateljskom dijelu večeri predstaviti Andreja Anić, Katarina Mamić, Tina Spahija, Tatjana Pantoš i Valinea Vinger.

Tatjana Pantoš na Portanova Fashion Incubatoru prikazat će kolekciju inspiriranu ženskim tijelom. Za isticanje siluete koristila je sjajnu umjetnu kožu čiju ženstvenost pojačava mekoća krzna, a linije tijela su dodatno naglašene crnim trakama raznih oblika.

Katarina Mamić u Osijeku će se predstaviti kolekcijom "Spot the knot", u kojoj je gotovo u potpunosti zanemarila konstrukciju i haljine stvarala direktno na krojačkoj lutki igranjem s raznim čvorovima. No, na svakom modelu ipak se pojavljuje jedan skrojeni dio te je cjelokupni dojam ravnoteža konstrukcije i dekonstrukcije, čiste i stroge plohe prema reljefnoj i razigranoj.

Kolekciju s kojom će se predstaviti na Portanova Fashion Incubatoru Tina Spahija stvorila je spajajući geometrijsku formu s osnovnim bojama; crvena, zelena, žuta, plava. Bojama je dizajnerica istaknula "dobru" i "lošu" stranu svakog modela, što ju je dovelo do zaključka da cijela kolekcija ima karakter super junaka te ju je nazvala "Colored Warriors".

Valinea Vinger u Portanovu dolazi s unisex kolekcijom kojom dominiraju bijeli kaputi, dok je ostatak odjeće crne boje. Inspiraciju je dizajnerica pronašla u likovnim elementima kojima razigrano tvori asimetrične forme u crno-bijelom kontrastu.

Kolekcija s kojom se Andrea Anić predstavlja na Portanova Fashion Incubatoru nastala je kao nastavak diplomskoga rada. Inspiracija joj je karirani uzorak i žensko tijelo, odnosno struk koji dizajnerica voli isticati zbog ženstvenosti siluete.

Mlade će snage tada pistu ustupiti pobjednicama 11. sezone, Sonji Lamut i Jeleni Aleksić, koje su od prošlogodišnjeg nastupa na Portanova Fashion Incubatoru svoje radove pokazale na dva izdanja Cro-a-Portera. Ženstvenost i naglašena figura koje su odlikovale njenu prvu kolekciju i dalje su inspiracija Sonji Lamut. I u aktualnoj kolekciji Jelena Aleksić ostaje vjerna muškoj modi, ali je načinila iskorak u materijalima i bojama. Pastelne boje, sjajni materijali i prepoznatljivi nabori odlike su njene posljednje kolekcije koja je, kako sama navodi, namijenjena hrabrim i modno osviještenim muškarcima. Obje su kolekcije pobudile veliko zanimanje modnih znalaca na dvadesetom, jubilarnom Cro-a-Porteru.

Program:

Subota, 3. studenog 2012.

20:30 h - TC Portanova, 1. kat

Natjecateljice:
- Andrea Anić
- Tina Spahija
- Tatjana Pantoš
- Valinea Vinger
- Katarina Mamić

Gošće:
- Sonja Lamut
- Jelena Aleksić

Proglašenje pobjednika - Lounge bar Waldinger, Trgovački centar Portanova, 2. kat


Organizatori predstavljaju i video kampanju za 12. Portanova Fashion Incubator – Fashion Polarities. Jedinstvo suprotnosti kao tematska preokupacija Portanova Fashion Incubatora u radu Dine Senčara dobila je svoj video izraz. Prožimajući ljepotu tijela i prirode s industrijskim kabelima na razini slike te cvrkuta ptica s bukom strojeva na razini tona, video prikazuje modu u punini njezinih unutarnjih opozicija. Uz Dinu Senčara (studio Ratio) kao autora videa, u njegovom nastajanju sudjelovali su Ana Rajić (make-up), Krešimir Miloloža (grafički dizajn) i Nikola Beban (produkcija i umjetnička direkcija), a naslovno lice je Dina Vinceković.

Nagradna igra

Portal Osijek031.com poklanja 10x2 ulaznica za Fashion Polarities 2012. vjernim korisnicima portala.

Sudjelovati možete:
1] ispunjavanjem obrasca ispod i klikom na gumb "Like" na vrhu ovog članka
2] u Facebook komentar par centimetara ispod upišite "Osijek031.com me vodi na Fashion Polarities"
[bit će nam drago ako se prijavite na oba načina (povećavate mogućnost dobitka)!]

Nagradna igra je završena, a sretni dobitnici su:
Andreja Čičak
Silvija Vidaković
Matej Rašić
Kristina Tadić
Tomislav Blažetić
Ana Matanov
Mirta Kadivnik
Monika Skoko
Ivana Krtalić
Vedran Stilin


Dobitnici će u roku 24 sata na e-mail adresu navedenu prilikom prijave primiti obavijest/upute o preuzimanju nagrade. U slučaju nedobivanja e-maila s obavijesti, molimo Vas da nam se obratite na e-mail redakcije!

Dobitnicima želimo odličan provod, a ostalima više sreće u nekoj od sljedećih nagradnih igara na portalu Osijek031.com!

Pročitajte i...
Fashion Incubator 2012.: Casting za modele Portanova Fashion Incubatora
[FOTO] Održan casting za modele Portanova Fashion Incubator 2012.
Fashion Incubator 2011. : Poziv na natječaj
Fashion Incubator 2011. : Odabrani finalisti
Fashion Incubator 2011. : Program FI 2011. [Galerija 031]


 Stranica prilagođena ispisu