Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 19. 10. 2020.
Galerija Knifer:...
GISKO: Mjesec hr...
Plesni centar &q...
Kino Urania [15....
CineStar Osijek ...
uto 20. 10. 2020.
Galerija Knifer:...
GISKO: Mjesec hr...
Plesni centar &q...
Kino Urania [15....
CineStar Osijek ...
sri 21. 10. 2020.
Galerija Knifer:...
GISKO: Mjesec hr...
Plesni centar &q...
Kino Urania [15....
CineStar Osijek ...
čet 22. 10. 2020.
Galerija Knifer:...
GISKO: Mjesec hr...
Plesni centar &q...
Student wine fes...
GISKO: Predavan...
pet 23. 10. 2020.
3. sajam obitelj...
GISKO: Mjesec hr...
Plesni centar &q...
Kulturni centar ...
sub 24. 10. 2020.
Moksha Osijek: R...
GISKO: Mjesec hr...
Plesni centar &q...
Humanitarna utrk...
Elektrotehnička ...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U subotu 02. listopada 2010. godine, od 10:00 do 15:00 sati, održat će se manifestacija "Budi promjena", na lokacijama: Trg Ante Starčevića, dječja igrališta na Uskim njivama, Drvengrad te igralište u Donjem gradu kod Kožare.

Program:

10:00-13:00h - volonterske akcije bojanja 3 do 5 dječjih igrališta na području grada Osijeka (Donji grad kod Kožare, na Uskim njivama te Drvengrad). Nakon završenih akcija volonteri će se okupiti na Trgu A. Starčevića gdje će za njih biti upriličeno druženje uz glazbu i osvježenja.
10:00-15:00 - bojanje tramvaja na Trgu A. Starčevića u suradnji sa Savezom udruga mladih Jug II i GPP-om.
10:00-15:00h - predstavljanje rada udruga s područja grada Osijeka na Trgu A. Starčevića.


Volonterski centar Osijek osnovan je na Međunarodni dan volontera, 5. prosinca 2005. g. te ove godine obilježava petogodišnjicu svog djelovanja. Kao organizacija posvećena razvoju i promociji volonterstva i civilnog društva, svoje djelovanje usmjerili smo prema viziji društva u kojem su građani motivirani činiti pozitivne promjene u svojim zajednicama te time doprinijeti bržem, humanijem i učinkovitijem poboljšanju kvalitete života.

U proteklih 5 godina značajno smo doprinijeli promociji volonterstva kao poželjne društvene vrijednosti te uspostavljanjem tzv. „burze volontera“ izgradili most između građana koji žele volontirati i organizacija koje ih trebaju. Tako je, uz našu pomoć, preko 500 građana pomoglo radu 50-ak udruga i ustanova koje provode programe za opću dobrobit. Osim toga, svojim znanjem i vještinama iz područja razvoja civilnog društva, pomogli smo radu i razvoju preko 120 udruga s područja Slavonije i Baranje.

Našim djelovanjem nastojimo otvarati nove poglede i inovativne pristupe u odgovaranju na potrebe zajednice te je tako kroz naše prezentacije i javne rasprave prošlo preko 1 000 građana svih dobi.
U procesu aktiviranja zajednice na uspostavljanju održivih modela volontiranja uspješno smo surađivali s brojnim organizacijama civilnog društva, školama, poslovnim organizacijama i državnim i javnim ustanovama i institucijama.
Kako bi se istaknuli pojedinci koji svojim volonterskim angažmanom značajno doprinose društvenom razvoju, svake godine u prosincu, na Međunarodni dan volontera, Volonterski centar Osijek dodjeljuje godišnje volonterske nagrade aktivnim pojedincima i organizacijama.

Naša organizacija jedna je od osnivača Hrvatske mreže volonterskih centara koja na nacionalnoj razini zagovara javne politike za razvoj volonterstva. Jedna od značajnijih politika jest i Zakon o volonterstvu iz 2007. g.
Nastavljajući se na dosadašnja postignuća, željeli smo petogodišnjicu djelovanja obilježiti dodatnim poticanjem građanskog aktivizma kojeg držimo iznimno važnim u vremenu krize u kojoj se društvo nalazi. Iz tog razloga, 2. listopada 2010. g. organiziramo manifestaciju pod nazivom „Budi promjena“. Ovom manifestacijom želimo podsjetiti na snagu pojedinca koji promišljanjem društva oko sebe i svojim aktivnim djelovanjem može utjecati na promjenu koja vodi prema otvorenom, demokratičnom, socijalno osjetljivom, pravednom, solidarnom, nenasilnom društvu jednakih mogućnosti.

Lejla Šehić Relić
voditeljica Centra


 Stranica prilagođena ispisu