Osijek portal Marketing Osijek031.com
portal Osijek031.comForum 031 •  Oglasi 031 •  Chat 031 •  Galerija 031
 
Popis albuma Ulaz
Posljednje dodano Posljednji komentari Najgledanije Najbolje ocijenjeno Omiljene slike Pretraga
Home > Osijek031.com > Objektiv031 > Objektiv031
OŠ Ernestinovo - Hrvatska kulturna baština

U petak, 14. 12. 2007. u 11:30 sati, u OŠ Ernestinovo, svečano je otvorena školska izložba za javnost pod nazivom „ Hrvatska kulturna baština „. Izložba je rezultat dvomjesečnog projekta učenika 5.-8. razreda kao i posebne skupine likovno darovitih učenika  škole, pod vodstvom nastavnice likovne kulture Tihane Bogdanović. Njegujući i prakticirajući HNOS u nastavnim programima ( hrvatski nacionalni obrazovni standard ), projekt je zadovoljio obostrano i učenike i nastavnike suodnosom među nastavnim predmetima: likovne kulture, glazbene kulture, povijesti i vjeronauka. Učenici su bili podijeljeni u istraživačke skupine: kipari ( oblikovali su replike arheoloških iskopina i artefakata s područja Hrvatske u kiparskoj tehnici oblikovanja glinamolom ), modelari ( izradili su 3D jaslice u prirodnoj veličini u tehnici kaširanog papira ), grafičari ( u tehnici bakroreza izradili su dukate i dio folklora i kulturne baštine u linorezu), slikari ( oslikavali su tkaninu i urešavali tikvice kao i tradicionalne torbe „zobnice“, i crtali na temu projekta), dizajneri ( osmišljavali su tematske plakate na temu gastronomije Hrvatske, narodne nošnje, plesova, instrumenata kao i zaboravljenih zanata i obrta poput tikvičarstva i medičarstva). Izložba je mjesto gdje su izložene i jaslice, kao i bogat izbor svijeća od satnih osnova kao i  svijeće s radionice u suradnji OŠ Ernestinovo i udruge „Breza“- udruge rada s mladima. Izložba je pokazala kako kad se male ruke slože - baš sve se može i ponovno nas je podsjetila kako  briga za očuvanje kulturne baštine treba biti briga svakog pojedinca, čovjeka i djeteta. 

Foto:  [url=http://www.gregorbogdanovic.com/]Zuhra031[/url]

Ključne riječi: ernestinovo izlozba
OŠ Ernestinovo - Hrvatska kulturna baština
U petak, 14. 12. 2007. u 11:30 sati, u OŠ Ernestinovo, svečano je otvorena školska izložba za javnost pod nazivom „ Hrvatska kulturna baština „. Izložba je rezultat dvomjesečnog projekta učenika 5.-8. razreda kao i posebne skupine likovno darovitih učenika škole, pod vodstvom nastavnice likovne kulture Tihane Bogdanović. Njegujući i prakticirajući HNOS u nastavnim programima ( hrvatski nacionalni obrazovni standard ), projekt je zadovoljio obostrano i učenike i nastavnike suodnosom među nastavnim predmetima: likovne kulture, glazbene kulture, povijesti i vjeronauka. Učenici su bili podijeljeni u istraživačke skupine: kipari ( oblikovali su replike arheoloških iskopina i artefakata s područja Hrvatske u kiparskoj tehnici oblikovanja glinamolom ), modelari ( izradili su 3D jaslice u prirodnoj veličini u tehnici kaširanog papira ), grafičari ( u tehnici bakroreza izradili su dukate i dio folklora i kulturne baštine u linorezu), slikari ( oslikavali su tkaninu i urešavali tikvice kao i tradicionalne torbe „zobnice“, i crtali na temu projekta), dizajneri ( osmišljavali su tematske plakate na temu gastronomije Hrvatske, narodne nošnje, plesova, instrumenata kao i zaboravljenih zanata i obrta poput tikvičarstva i medičarstva). Izložba je mjesto gdje su izložene i jaslice, kao i bogat izbor svijeća od satnih osnova kao i svijeće s radionice u suradnji OŠ Ernestinovo i udruge „Breza“- udruge rada s mladima. Izložba je pokazala kako kad se male ruke slože - baš sve se može i ponovno nas je podsjetila kako briga za očuvanje kulturne baštine treba biti briga svakog pojedinca, čovjeka i djeteta.

Foto: Zuhra031
 
2007_12_16-sd_zrinjevac_jinx_zuhra-isis.jpg  2007_12_13_bosutsko_plin.jpg  2007_12_14-ernestinovo_zuhra.jpg  2007_12_09_rhythm_of_the_dance_2.jpg   
 
Info o dokumentu
Naziv dokumenta:2007_12_14-ernestinovo_zuhra.jpg
Naziv albuma:Zuhra / Objektiv031
Ključne riječi:ernestinovo izlozba
Veličina dokumenta:548 KB
Dimenzije:900 x 2500 pixela
Prikazano:948 puta
URL:http://www.osijek031.com/galerija/displayimage.php?pos=-6023
Favoriti:Dodaj u Favorite
Bilke [Pro 17, 2007 at 09:47 AM]
Aaaaaaaaaaaaaaaa.... Moja osnovna škola...
tamna strana [Pro 18, 2007 at 03:53 PM]
@Zuhra....da li ti je na prvoj slici....malo pobjegao fokus...ili se to samo meni cini...
_Jimmy_ [Pro 18, 2007 at 05:24 PM]
jel to Cat na slici ?
debeli [Pro 18, 2007 at 09:26 PM]
zar ova teta još ide u OŠ ?
Bilke [Pro 21, 2007 at 09:49 AM]
@tamna strana: čini mi se da je fokus baš tamo gdje je htio
...ili dodajte komentar [koristeći Vaš Facebook profil]!
-->