Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječanka Korina Roso danas će pokušati izboriti nastup u četvrtfinalu ovogodišnjeg Osijek Opena

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66060
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.05.2024. 9:22 
Naslov:  Osječanka Korina Roso danas će pokušati izboriti nastup u četvrtfinalu ovogodišnjeg Osijek Opena
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Od nedjelje, 28. travnja, na terenima u osječkom Perivoju kralja Tomislava igraju se mečevi za kvalifikacije u glavni dio sve snažnijeg teniskog ITF turnira Osijek Open 2024. nagradnog fonda 15.000 dolara. Turnir organiziraju teniski klub Tennis Talents Osijek i Hrvatski teniski savez, uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, te Ministarstva sporta i turizma Republike Hrvatske.

Glavni je turnir za tenisačice i tenisače započeo u utorak, 30. travnja, a jučer su odigrani i posljednji mečevi prvog kola. Hrvatski tenisači Luka Mikrut, Mili Poljičak, Josip Šimundža i Marino Jakić osigurali su nastup u drugom kolu ovog vrijednog teniskog natjecanja.

Mikrut (drugi nositelj) je lako prošao slovenskog kvalifikanta Aljaža Jerana (6:4, 6:1), Poljičak je zaustavio sedmog nositelja, Čeha Daniela Patyja (698.) - 6:4, 6:4, Šimundža je nadjačao Aldina Šetkića iz Bosne i Hercegovine (904.) - 6:3, 6:4, dok je Jakić nakon velike borbe svladao Slovenca Mihu Vetriha - 5:7, 7:6 (4), 7:5.

Mikrutov sljedeći suparnik danas je Filip Krolo (Njemačka), Poljičak igra protiv Nijemca Maika Steinera (875.), Jakića čeka susret sa šestim nositeljem, Srbinom Dušanom Obradovićem (679.), dok će Šimundža odmjeriti snage s Mirzom Bašićem (BiH, 711. na ATP listi) kojem je susret prvog kola kod 4:3 u prvom setu predao naš Marin Bradarić.

Praznik rada na teniskim terenima u Perivoju kralja Tomislava obilježio je upravo nastup domaćih snaga u muškoj i ženskoj konkurenciji, a održani su i prvi mečevi parova. Igračice TK Tennis Talents Osijek Korina Roso i Nera Tešankić nadjačale su Janku Juhasz Vivien i Noemi Faludi i tako su osigurale nastup u drugom kolu natjecanja parova. Sljedeće su im suparnice Britanka Soumeya Anane i Švicarka Nicole Gadient.

Domaći će klub u natjecanju parova predstavljati i Sara Barbarić i Leonarda Kajkić, a u drugom će se kolu za naslov boriti i domaće Ria Derniković i Luna Ivković.

Osječanka Korina Roso, koja je u utorak slavila svoju prvu profesionalnu pobjedu protiv Njemice Maye Drozd, danas će pokušati preskočiti Čehinju Denisu Hindovu (778. na WTA listi). Hindova je jučer u susretu prvog kola porazila domaću Riu Derniković -6:1, 6:4.

Sutra su na rasporedu četvrtfinala, a u subotu polufinalni mečevi. U nedjelju 5. svibnja na rasporedu su finala. Mečevi danas počinju u 10 sati, a ulaz na teniske terene u Perivoju kralja Tomislava za sve je zainteresirane slobodan.



Tekst i foto: Osijek Open

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: