Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Rukometaši Osijeka stigli do važna dva boda

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66056
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.05.2024. 8:51 
Naslov:  Rukometaši Osijeka stigli do važna dva boda
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kada se David Čičak pri rezultatu 29:21 nasmijao i simbolično podigao ruke u zrak, znali smo da je utakmica riješena. Istina, bila je tek 52. minuta i imali su gosti vremena za iznenađenje, ali ne protiv ovakvog Osijeka. U sklopu 9. kola Paket24 Premijer lige-Lige za ostanak, Verajini su izabranici uvjerljivo svladali Rudar s 33:26 i upisali važna dva boda u borbi za ostanak. No, on još uvijek nije u potpunosti osiguran, pa će odlučiti posljednje kolo.

Pobjeda je bila imperativ za oba sastava, pa se dosta oprezno ušlo u susret. Naglasak je bio na čvrstoj obrani, posebice u prvom dijelu kada smo gledali posve ravnopravan dvoboj. Poveli su Osječani pogotkom Domagoja Nedića tek u trećoj minuti, a gosti odmah izjednačili dvije minute kasnije. Igralo se gol za gol sve do 18. minute kada su rukometaši Rudara zaredali četiri pogotka i odvojili se na 12:9. No, domaćini su odmah odgovorili – prvi je poentirao Čurić, potom Frajhauta sa svog gola, a onda je Vašarević poravnao. Uspjeli su Osječani na kraju i preokrenuti, pa su pogotkom Davida Čička sa sedam metara na odmor otišli s minimalnom prednošću (15:14).

Pokazali smo karakter
U nastavku smo gledali još energičniji Osijek. Drugo su poluvrijeme otvorili serijom 4:0, odvojili se na 19:14 i stekli prednost koju izabranici Alena Dujmića više nisu mogli sustići. Najbliže su došli na minus tri u 42. minuti (22:19), ali protiv raspoloženih Osječana bolje nisu mogli. U 52. minuti pogotkom Mateja Zrne domaćini su stigli do svoje najveće prednosti – plus osam i, prema svemu viđenom, bilo je jasno da će bodovi ostati na Zrinjevcu. Protivnik nije bio lagan, ipak je Rudar momčad koja ima više bodova s gostovanja nego s domaćeg parketa, ali Verajini su igrači odigrali baš onako kako znaju i kako trebaju. Na kraju su slavili s 33:26 i oprostili se od Zrinjevca pobjedom.

- Čestitam dečkima na ovom tjednu, zalaganju, motivu i želji – rekao je trener Frano Veraja. - Stvarno su pokazali karakter. Utakmica je bila psihički jako teška za sve nas, ali dokazali su da zaslužuju i nagodinu igrati Premijer ligu. Mogu im samo čestitati na svemu što su danas pokazali. Prvo poluvrijeme nije bilo baš najbolje, trebalo nam je vremena da se snađemo. Drugi dio smo sjajno otvorili, Lovro nas je popratio i sada se lakše diše pred Dubravu.

Frajhaut briljirao, Čičak se 11 puta upisao u strijelce
Upravo je Lovro Frajhaut bio jedan od najboljih pojedinaca na parketu. Osijekov je vratar upisao 14 obrana, pri čemu je obranio i dva sedmeraca i prometnuo se u jednog od junaka nedjeljnog susreta.

- Osvojili smo možda i najbitnija dva boda ove sezone – istaknuo je Frajhaut. - Kroz cijeli tjedan smo se pripremali, što psihički, što rukometno za ovakvu predstavu. Koliko god rezultat to možda ne pokazuje, ovo je za nas bila jako napeta utakmica. Psihički smo se pripremali jer nije lako izdržati pritisak, s eventualnim porazom bi vjerojatno bili „jednom nogom dolje“. Ovako smo pokazali karakter i moramo tim putem nastaviti. Što se tiče mog učinka, cijela naša koncentracija kroz pripremu je bila na obrani. Kada je obrana dobra, a danas je bila sjajna, onda je i golmanu lakše.

Uz Lovru, sjajan učinak u redovima Osijeka imao je i David Čičak. Ljevoruki topnik čak je 11 puta zatresao mrežu, a s ukupno 123 pogotka nalazi se na šestom mjestu najboljih strijelaca lige. Karlo Vašarević, trenutno drugi najbolji strijelac Premijerke, protiv Rudara je postigao pet pogodaka. Rok Kekez i Fran Čurić po četiri su se puta upisali u strijelce.

Bila je to sjajna predstava Osječana, ali ostanak u elitnom rangu hrvatskog rukometa i dalje nije osiguran. Napravili su veliki korak osvajanjem ova dva boda i trenutno su četvrtoplasirani s 19 bodova, ali velika je gužva na ljestvici. Vodeća je Gorica s 21 bodom, a drugoplasirani je Metković s bodom manje – i to su jedine momčadi koje su sigurne. Trogir, Osijek i Karlovac imaju po 19 bodova, a Moslavina, Dubrava, Rudar i KTC imaju 17 bodova. Posljednje kolo bit će tako kolo raspleta, a Osječani idu u goste Dubravi. Sve će se utakmice odigrati u subotu, 4. svibnja, s početkom u 19 sati.





Tekst i foto: RK Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: