Novi zajednički projekt umjetničkih akademija u Osijeku i Novom Sadu

Osijek

Novi zajednički projekt umjetničkih akademija u Osijeku i Novom Sadu

Turisti i putnici namjernici koji budu vozili uz biciklističku stazu "Panonski put mira" koja povezuje Osijek i Sombor uskoro će moći doživjeti ne samo put mira, već i put umjetnosti.

Naime, Umjetnička akademija u Osijeku nositelj je IPA projekta prekogranične suradnje zajedno s Akademijom umetnosti iz Novog Sada. Višegodišnja suradnja akademija u Osijeku i Novom Sadu, koja se do sada temeljila na razmjeni profesora i studenata, nastavit će se tako kroz projekt prekogranične suradnje koji financira Europska unija iz sredstava IPA u iznosu od 117.000 eura.

Projekt će se realizirati u sljedećih 15 mjeseci postavljanjem najmanje šest trajnih umjetničkih instalacija duž biciklističke staze koja najvećim dijelom prolazi kroz zaštićeni podunavski krajobraz, a kao partneri u projektu sudjelovat će općine i mjesta u kojima će umjetničke instalacije biti postavljene.

Ideja je da tijekom projekta dođe do susreta iskustva profesora s jedne te inventivnosti studenata s druge strane. U sklopu projekta sudjelovat će osmero profesora te veći broj studenata iz svih disciplina koje Umjetnička akademija u Osijeku nudi.

Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Foto-arhiv 031

Najava: Umjetnička akademija Osijek: projekt "Panonski put umjetnosti"
"Panonski put mira" nije staza nego ruta, a razlika je ogromna. Molim da se to ispravi, da nam ne bi cikloturisti mislili da imaju stazu, a zapravo se voze cestom. ;)
zen031

"Panonski put mira" nije staza nego ruta, a razlika je ogromna. Molim da se to ispravi, da nam ne bi cikloturisti mislili da imaju stazu, a zapravo se voze cestom. ;)

zen031, sva sreća da su ovi otišli sa vlasti, jer bi po njihovom cesta od recimo batine prema osijeku sa desetak kanti žute boje mogla lako postati "staza".
Hehe. :) Vidjet ćemo ove nove kakvi će biti u vezi staza, bojim se da dok isti ljudi budu nadležni da se neće puno promijeniti.
Drago mi je da OS i NS surađuju, kao student sam često išao u NS vikendima i dosta je ljudi iz NS dolazilo u OS na koncerte. Lale i šokci su sličan svijet isto jedu, slično pričaju i rekao bih da svi mi Osječani imamo puno više zajedničkog s Vojvođanima nego s npr. Zagorcima ili Hercegovcima. Peace!

Tagovi